Eläkeiässä sinkkumiehiä on selvästi vähemmän kuin naisia – miehet kertovat, millaista se on: ”Joskus on kaksikin naista yhtä aikaa...”

Julkaistu:

Seniorisinkut
Eläkeiässä naisia on parisuhdemarkkinoilla niin paljon enemmän kuin miehiä, ettei miehiä yksinkertaisesti tunnu riittävän kaikille kumppania etsiville.
”Joskus on ollut kaksikin naista yhtä aikaa pokkaamassa.”

”Naisia on pilvin pimein.”

”Laadukkaita miehiä on hyvin vähän.”

Muun muassa nämä kommentit nousivat esiin, kun Ilta-Sanomat haastatteli noin kuusikymppisiä ja vanhempia sinkkumiehiä siitä, millaista on meno heidän ikäryhmänsä parisuhdemarkkinoilla.

Ilta-Sanomat on kertonut viime viikkoina ilmiöstä, joka on monelle eläkeikäiselle sinkulle tuttu: tietyssä iässä naisia on parisuhdemarkkinoilla niin paljon enemmän kuin miehiä, ettei miehiä yksinkertaisesti tunnu riittävän kaikille kumppania etsiville.
Ero sukupuolten määrien välillä vain kasvaa sitä mukaa, mitä vanhemmaksi tullaan. Esimerkiksi 85–89-vuotiaita naisia oli viime vuonna 63 300, kun taas saman ikäisiä miehiä enää 32 700 (Tilastokeskuksen tiedot). Viime vuonna yli 84-vuotiaista naisista vain 13,4 prosenttia oli naimisissa, kun saman ikäisistä miehistä avioliitossa oli 52,5 prosenttia.

”Vanhainkodissa, jossa leski-isoisäni asui, tilanne eteni pahimmillaan käsirysyksi. Miehiä oli vain muutama, mutta naisia sitäkin enemmän. Siellä rouvat riitelivät veskoillaan toisiaan hutkien siitä, kuka saa puhua 80+ isoisälleni ja kaikkein estottomimpia haettiin pois pappani huoneesta, kun olivat sinne tunkeneet”, eräs IS:n haastattelema sukulainen kuvaili tilannetta aiemmin.

Ohessa sinkkumiehet kertovat omat tarinansa siitä, millainen tilanne on.

Matti, 64: ”Joskus on kaksikin naista pokkaamassa”

”Olen ollut parisuhdemarkkinoilla nyt puoli vuotta. Näyttää, että paljon laadukkaita naisia on vapaina.

Aloitin tanssimisen jo 50 vuotta sitten, joten lavatanssit ovat minulle luontevin paikka tavata naisia. On helppo lähestyä, kun saa luvan kanssa kopata tanssipartnerin käsivarsilleen ja alkaa jutella. Se on aito tilanne. Jos joku kiinnostaa enemmän, häntä voi hakea uudestaan.

Tanssipaikoilla on naisia usein enemmän kuin miehiä. Olen aktiivinen hakemaan, ja naisten haulla saan tanssia myös hyvin. Joskus on ollut kaksikin naista yhtä aikaa pokkaamassa. Illan aikana tulee tanssittua parhaimmillaan kolmekin tuntia.

Nettitreffailuakin olen kokeillut, mutta treffipalstat tuntuvat ihan kauheilta. Se on välillä härskiä touhua, ja sieltä haetaan paljon vain seksiä. Olen sillä tavalla maalaispoika, että keskustelut on mukavampi aloittaa jostain muusta kuin seksistä.

Treffit, joille olen nettituttavuuksien kanssa lähtenyt, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Jokainen tapaaminen on jäänyt vain yhteen kertaan.

Haluaisin viettää vielä mukavaa aikaa parisuhteessa. Etsin elämänkumppania, joka olisi lähelle omaa ikääni.

Nyt, kun en enää ole mukana työelämässä, olisi aikaa matkustella, liikkua luonnossa, retkeillä, kalastaa ja marjastaa. Sellaisiin hetkiin olisi hienoa saada hyvä kaveri.”

Antti, 70: ”Kylän neitoja tässä pyörii, mutta...”

”Ostin muutamia vuosia sitten kiinteistön kotiseudultani kunnostettavaksi. Kylän neitoja on tässä pyörinyt, mutta osa polttaa tupakkaa ja osa juo viinaa, eikä se herätä minussa eroottisia tuntemuksia. Olen kuitenkin ystävystynyt muutaman kanssa niin, että käymme sienessä, kalassa ja marjassa.

En itse koske alkoholiin enkä lihaan, ja se saa neidot juoksemaan lujaa – poispäin. Kolmas naisia arveluttava juttu on se, että minua ei saa kirkkoon.

Minulla on netissä deittiprofiili, mutta olen huono pitämään yhteyttä. En tiedä, odottavatko neidot, että mies on aina se, joka laittaa viestin.

Olen matkustanut paljon, yli 40 maassa, ja vietän usein osan talvea lämpimässä. Reissuilla tapaan naisia, mutta he tahtovat olla usein olutlasin äärellä tai tupakka huulilla. Mene sellaista sitten pussaamaan.

Olen terve ja hyvässä kunnossa. Vaellan Lapissa vuosittain, ja kiipeilen niin puissa, katoilla kuin kallioillakin. Huomasin vuosikymmen sitten, että oman ikäiset naiset eivät enää taivu inkkarikanoottiin seuraksi. Nuoremmat taas ottavat mieluummin kaupunkijuopon kuin raittiin ihmisen. Monilla naisilla on ollut ongelmia myös hygieniapuolessa, itse olen siitä tarkka.

Haluaisin kumppanin, jonka kanssa voisi elää normaalia arkea: syödä, nukkua ja harrastaa. Haluaisin viettää kesät Suomessa ja tehdä pyöräretkiä niin polkupyörällä kuin moottoripyörälläkin. Kanootilla ja veneelläkin pääsee näkemään upeita paikkoja.

Erityisesti rakastan marjojen ja sienien keräämistä ja kalastamista. Toivoisin, että kumppanikin olisi sellainen, ettei hän jäisi sohvalle makaamaan.”


Hannu, hieman yli 60 v: ”Joskus vähän säälittääkin, kun naisia on pilvin pimein”

IS haastatteli jo aiemmin hieman yli kuusikymppistä Hannua, joka käy ahkerasti päivätansseissa. Hannu oli pannut merkille, että tanssipaikoista, jos jostakin, löytää naisseuraa.

”Laadukkaita” naisia on Hannun mukaan liikkeellä hyvin paljon. Laadukkuudella hän viittaa siistiin olemukseen ja hyvään käytökseen. Kaikille heistä ei riitä samanhenkistä seuraa.

– Laadukkaita miehiä taas on hyvin vähän. Joskus vähän säälittääkin, kun naisia on pilvin pimein.

Hannu kertoi, että hänen on helppo löytää tansseissa seuraa, sillä hän tanssii hyvin, on sosiaalinen ja hyväkäytöksinen eikä juo tapahtumissa lainkaan alkoholia. Niin ei ole monen miehen kohdalla, ja siksi raittiiseen seuraan riittää Hannun mukaan usein jonoa, jopa nuorempienkin naisten keskuudessa.

Hannun ohjeet myös muille parisuhdetta etsiville miehille olivat selvät: suoruus, raittius ja hyvät käytöstavat.

Heikki, 64: ”Haluaisin huomattavasti nuoremman naisen”

”Olen yhtä suhdetta lukuun ottamatta ollut vapaana jo 25 vuotta. Olen läpällä kavereilleni sanonut, että elämästäni ei puutu muuta kuin sininen, nelivetoinen Subaru Impreza ja kaunis nainen siitä viereltä. Sitten olisi kivaa.

Olen vielä niin hyvässä kondiksessa, että haluaisin rinnalleni itseäni nuoremman naisen. Hänen tarkalla iällään ei olisi niin väliä, pääasia, että hän olisi minua huomattavasti nuorempi. Ja maailman kaunein tietysti myös!

Viime aikoina olen etsinyt seuraa vain netistä. Suurin osa siellä tapaamistani naisista on kuitenkin ollut rahan perässä. En ole käynyt kertaakaan treffeillä netissä tapaamani naisen kanssa.

Olen huomannut, että suomalaiset naiset vaativat miehiltä paljon. Liian paljon. Toiveet menevät aika paljon materiapuolelle. Naiset haluavat matkustelua ja mökkeilyä. Se on sen verran arvokasta touhua, että meikäläisellä ei ole siihen mahdollisuutta. Lisäksi naiset toivovat sporttista miestä, joka olisi monella tapaa tavallista tuulipukukansaa ja haalarikundia ylempänä.”

Lauri, 56: ”Naisten vaatimukset ovat kovia”

”Olen ollut sinkkuna nyt viisi vuotta. Etsin naista, jolla olisi jalat maassa ja samanlaiset arvot kuin minulla. Haluaisin, että hän arvostaisi rehellisyyttä ja tykkäisi matkustella. Etsin 5–10 vuotta itseäni nuorempaa naista.

Treffailu on nykyisin helppoa kun voi vain istua sohvalla ja selailla tarjontaa. Pääosin olen etsinyt seuraa internetistä, kuten Tinderistä ja Suomi24:stä. Joihinkin naisiin olen törmännyt myös tuttavien kautta.

Nyt olen tapaillut yhtä Tinderissä tapaamaani naista kuukauden verran. Tämä tuntuu ihan hyvältä. Katsotaan, mihin suhde kehittyy. Aiemmin olen Tinderin kautta löytänyt naisia, joita olen tapaillut muutaman kerran, mutta kemiat eivät ole osuneet kohdalleen.

Huonojakin kokemuksia on. Ne liittyvät usein siihen, että naiset ovat laittaneet itsestään vanhoja valokuvia tai antaneet itsestään virheellistä tietoa.

Naisten vaatimukset miehille ovat aika kovia. Tuntuu, että kaikki haluaisivat löytää rikkaan prinssin. Moni myös haluaa, että miehellä on vähintään sama tulo- ja koulutaso kuin itsellä – mieluusti parempikin.

Naisten olisi joskus hyvä katsoa peiliin, että mitä kaikkea voi vaatia. Moni nainen ei pidä itseään kunnossa vaan unohtaa esimerkiksi lenkillä käymisen ja muun itsestä huolehtimisen.”

Kaikkien haastateltavien nimet on muutettu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt