Piia, 38, asui lastensa kanssa uuden miehen luona – sitten tuli yllätys: ”Hän ilmoitti, että minulla ja lapsilla on neljä viikkoa aikaa muuttaa pois”

Julkaistu:

Me Naiset
Miltä tuntuu, kun kumppani jättää täysin yllättäen? Piia ja Aino kertovat.
Jokainen ero on omanlaisensa. Joskus ero on pitkän yhteisen harkinnan päätös, ja joskus se tulee suhteen toiselle osapuolelle täytenä yllätyksenä.

Näin kävi Me Naisten aiemmin haastattelemalle Tinka Sjögrenille, 39. Kolme vuotta sitten Tinkan puoliso jätti hänet 12 vuoden suhteen jälkeen. Eroilmoitus tuli juuri ennen kuin parin oli tarkoitus muuttaa kahden lapsensa kanssa uudelle paikkakunnalle.

Suhteen päättyminen oli järkytys, ja se vaikutti Tinkan henkiseen ja fyysiseen terveyteen. Lopulta ero toi Tinkan elämään paljon hyvää.

– Kuulostaa ehkä oudolta, mutta ajattelen, että ero oli lahja. Se oli oppiläksy, joka puhdisti perusteellisesti ajatusvääristymät ja illuusiot mielen sopukoista. Se palautti minut takaisin kokemaan elämää jokaisella solulla, hän kertoo.

Tinka ei ole kokemuksensa kanssa yksin. Me Naiset pyysi taannoin lukijoitaan kertomaan omia kokemuksiaan siitä, millaista on tulla yllättäen jätetyksi. Pyysimme ihmisiä kertomaan, miten eroilmoitus tuli, millainen suhde oli ennen eroa ja mitä he haluaisivat sanoa juuri nyt entiselle kumppanilleen.

Kyselyymme vastasi kymmeniä ihmisiä. Kaikki kertoivat, että yllättäen jätetyksi tuleminen oli sokki. Osalle ero jätti jälkeensä surun ja katkeruuden, osalle kiitollisuuden ja paremman elämän. Entiselle puolisolle voi olla vaikeaa antaa anteeksi, mutta monen kohdalla aika on parantanut haavoja.

Koostimme tähän juttuun kahden naisen tarinat siitä, millaista on tulla jätetyksi yllättäen.

Etäisyys teki kiitolliseksi

Piia, 38: ”Asuimme mieheni, kahden alakouluikäisen lapseni ja kahden koirani kanssa miehen talossa. Olimme lasteni kanssa asuneet talossa puolitoista vuotta ja muuttaneet sinne toisesta kaupungista. Lapset olivat saaneet uusia koulukavereita ja ystävystyneet mieheni lasten kanssa.

Suhteemme oli kiihkeä mutta myös ristiriitainen ja ahdistava. Siitä huolimatta olin sitoutunut siihen. Toivoin loppuun asti, että asiat paranisivat.

Yhtäkkiä kumppanini kuitenkin ilmoitti, että minulla, lapsilla ja koirilla on neljä viikkoa aikaa muuttaa pois.

Eron jälkeen emme ole olleet juurikaan tekemisissä. Kun sain etäisyyttä entiseen kumppaniini, aloin nähdä, kuinka epäluotettava ja ilkeä hän oli.

Nyt olen kiitollinen, että hän lähetti meidät pois.”

Ero tuli puskista autokaistalla

Aino, 42: ”Olimme olleet yhdessä yli seitsemän vuotta, joista kaksi naimisissa. Kaksi vuotta aikaisemmin olimme ostaneet ensimmäisen yhteisen kodin.

17-vuotiaan tyttäreni vaikean murrosiän vuoksi viimeisin vuosi oli ollut raskas. Etäännyimme toisistamme, mutta jotenkin uskoin, että kaikesta selvitään yhdessä. Toinen oli selvästi eri mieltä.

Ero tuli aivan puskista. Puolisoni oli juuri hakenut minut töistä, ja istuimme autossa yhdessä yhteisen poikamme kanssa McDonald’sin autokaistalla. Silloin mieheni pudotti pommin. Hän ei halunnut enää olla kanssani ja sanoi tarvitsevansa omaa aikaa. Seuraavana viikonloppuna hän pakkasi laukkunsa ja lähti miettimään asioita.

Viikon päästä lopullinen päätös tuli tekstiviestillä: ’Haluan avioeron’.

Ero oli sokki sekä minulle että läheisilleni. Nykyään olemme entisen kumppanini kanssa vain vähän tekemisissä. Kaikki, mitä nyt hänelle haluaisin sanoa, on painokelvotonta. Mitä voi sanoa ihmiselle, joka jättää vaimonsa ja pienen lapsensa tekstiviestillä?”

Lue kolmen muun jätetyksi tulleiden tarinat Me Naisten alkuperäisestä jutusta täältä.

Lue myös:

Tuomas jätti vaimonsa kaksi kuukautta ennen lapsen syntymää – pakkasi reppunsa ja sanoi kohtalokkaat sanat

Marika menetti avioerossa 12-vuotiaan lapsensa: ”Lapseni on kääntynyt isänsä kanssa minua vastaan eikä suostu tapaamaan”

Yksi asia ratkaisee, onko kriisiytyneellä suhteella vielä toivoa, sanoo asiantuntija

”Minulla on toinen nainen” – aviomiehen sanat kotisohvalla muuttivat Sinin elämän peruuttamattomasti

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt