”Ikää oli noin 30 vuotta, mutta pukeutui kuin isoisäni ja käyttäytyi myös” – lukijat kertovat deiteistään, jotka eivät unohdu - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Ikää oli noin 30 vuotta, mutta pukeutui kuin isoisäni ja käyttäytyi myös” – lukijat kertovat deiteistään, jotka eivät unohdu

Jos jokin asia tökkii heti treffien alussa, asiasta voi olla vaikea päästä yli.

”Meinasin perua jo ovella”, aloittaa eräs lukija treffitarinansa. Kuvituskuva.­

29.9.2019 18:57

On niitä, jotka eivät maksa. Ja niitä, jotka puhua papattavat hullun kiilto silmissä.

Niitä, jotka eivät puhu mitään, jotka juovat ja sammuvat jo parista. Sekä niitä, jotka yrittävät heti päästä kahvilla käpälöintiasteelle, ja niitä, jotka kutsuvat treffeille mukaan kymmenen kaveriaan ja puhuvat heidän kanssaan kahden keskisen juttelun sijasta.

Kyse on treffikumppaneista, joiden tapaaminen tuppaa jäämään yhteen kertaan.

– Karmeimmat treffit itselläni? Mies vei kotiinsa, yhtäkkiä soi puhelin, ja mies sanoi käyvänsä äkkiä äidillään 100 metrin päässä. Oli siellä tunnin. Olin juuri tekemässä lähtöä, kun se tuli takaisin. Oli kuulemma käynyt vaan syömässä kotona, avautuu listauksen tehnyt nainen Vauva.fi:n keskustelupalstalla.

Karmeimmat treffikokemukset voivat saada suorastaan kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin, kuten ilmeni aiemmasta jutustamme.

– En tiedä, mikä siinä on, mutta jos heti treffien alussa joku tökkäsee, niin en kerta kaikkiaan pääse siitä asiasta yli Peli on menetetty kerta kaikkiaan. Vain nykyisen aviomieheni kanssa kaikki meni jo ekoilla treffeillä nappiin. Siitä tiesinkin, et se on se "oikea", tiivistää eräs nainen.

”Huonoja riittää”

– Noita huonoja treffejä kyllä riittää. Kerrankin yksi mies pieraisi ravintolassa ja sitten naureskeli kuinka hauskaa. Argh, sanoo yksi keskustelija.

Hänellä on muitakin tympeitä kokemuksia.

– Mies oli treffeillä aika hiljainen ja leffaan mentäessä alkoi salissa näprätä puhelintaan. Kun sitten kysyin, että mitäs nyt, niin hän yli-innokkaasti että irkkaa! Juu arvatkaas meninkö tämän jälkeen vielä drinksuille (koko leffan ajan räpläsi puhelintaan ja oli siis kahvilassakin jo sen kanssa leikkinyt). Oli vielä irkkikanavalla ihmetellyt, miksi niin halusin leffan jälkeen kotiin enkä drinkeille.

Toisen kerran tunnelman tappoi se, kun pankkikortti ei toiminutkaan kahvilassa.

– Mies maksoi kahvini (ei leivostani) kyllä, mutta koko treffien ajan muistutti, että se kahvi maksoi sitten sen x summan verran. Jep, eipä pahemmin enää kiinnostanut tuon jälkeen, kun koko ajan jatkuvalla syötöllä muistutti, eikä mitenkään vitsinä vaan ihan tosissaan, että olen hänelle nyt sen jonkun 1,50 euroa velkaa.

”Halusin vain leffaan!”

– Erään naisen kanssa istuimme kulttuuri-illan jälkeen lasillisella. Keskustelu hänen kanssaan oli täysin mahdotonta, sillä hän katsoi jokaisen ohikulkevan miehen perään, päästä varpaisiin, rintamasuuntaansa kääntäen, ja kääntyi sitten aina katsomaan minua ja sanoi "niin mitä sanoit", kertoo eräs mies.

Tapa kävi varsin häiritseväksi parin kolmen ohikulkevan äijän jälkeen.

– Toisen naisen kutsuin toisille treffeille, ja hän vastasi "ok, mutta haluan sitten kirjallisen varmistuksen puhtaasta sukupuolitautitesteistä, ja silti käytetään kondomia". Siis mitä hittoa, ajattelin pyytää leffaan, kulta.

Eräs nainen olisi vain halunnut viettää ihanan juhannuksen etäpoikaystävänsä kanssa. Kotimatka ulkomaankomennukselta ei kuitenkaan johtanut romanttisiin treffeihin.

– Olimme sopineet viettävämme hiljaisen, mutta yhteisen kaupunkijuhannuksen Suomessa. Hän tuli hakemaan minut lentokentältä määräpäivänä ja ajelimme hänen asunnolleen. Yllätys yllätys siellä odotti miehen puoliksi pakattu festarikassi. Kun kyselin ihmeissäni, että minne tässä oikein oltiin lähdössä, vastasi mies vaivaantuneen oloisena, että joo kun kaverit pyysi häntä nummirokkiin tai minne nyt olikaan, mutta että hän oli kuitenkin ostanut minulle kaappiin sipsejä ja siideriä ja että Canalplussakin kuulemma toimi.

Mitäpä tuohon olisi voinut sanoa?

– Ajattelin, että jos ei tuon enempää meikäläinen kiinnosta niin olkoon kiinnostamatta. Lentolippujen, rahan, ajan ja vaivan haaskaus kyllä ketutti hieman.

”Mies oli treffeillä aika hiljainen ja leffaan mentäessä alkoi salissa näprätä puhelintaan”.­

”Ihmeellinen hiihtäjä”

Eräs nainen kertoo harhautuneensa treffeille ”yhden ihmeellisen hiihtäjän kanssa”.

– En oikein itsekään tiedä, miksi lähdin hänen seurakseen jonkun yhdistyksen pikkujouluihin. Meinasin perua jo ovella, kun mies oli vetänyt puvun päälle makkarankuorimaisen sinapinvärisen nahkatakin, jonka hihat olivat 10 senttiä liian lyhyet ja puvun hihat näkyivät aivan uskomattoman kamalan näköisinä alta.

Pikkujoulu oli tunnelmallisessa italialaisessa ravintolassa yksityistilaisuutena.

– Kun muut odottelimme vielä kohteliaasti, että kaikki saavat ruoan eteensä, seuralaiseni sai pizzansa ja ryhtyi heti pontevasti tekemään reikää pizzan keskelle. Edes se ei saanut häntä havahtumaan pizzansa kimpusta kun viimeinenkin ruokailija oli saanut annoksensa ja me muut kilistelimme ennen syömisen aloittamista.

Kiitos, mutta ei kiitos

Mies tuli hakemaan kotoa hienolla autolla, hienoihin vaatteisiin pukeutuneena.

– Mentiin ravintolaan syömään. Ravintolassa listaa tutkiessaan kauhisteli suureen ääneen hintoja koko ajan. Tarjoilijallekin antoi palautetta hinnoista. Siinä vaiheessa olin vajota pöydän alle häpeästä kun viereisten pöytien asiakkaan heittivät huvittuneita katseita meidän suuntaan, eräs nainen kertoo.

Koko ruokailun mies ajan puhui vain siitä, kuinka paljon kaikki maksaa.

– Ei ainoastaan kyseisen ravintolan hinnoista, vaan yleensä kaikesta. Maitolitra maksaa niin ja niin paljon, bensalitra puolestaan jne.

Raha oli jatkuvasti puheenaiheena.

– Ruokailun jälkeen esitin, että minulle tuli huono olo ja pyysin miestä viemään minut kotiin. Mieshän vei, mutta koko matkan ajan valitteli, kuinka paljon tämäkin mutka vie bensaa. Sitten tietenkään ei olisi haitannut, jos ilta olisi päättynyt toisella tavalla. En kysynyt, mitä tarkoitti, mutta osaan kuvitella. Mies soitti parin päivän päästä ja pyysi uudestaan treffeille, sanoin kohteliaasti kiitos ei, ikinä.

Jo riitti sokkotreffit

Eräs nainen kertoo menneensä sokkotreffeille. Yllätyshän sieltä löytyi.

– Paikalle ilmaantui minua 10 vuotta vanhempi mies, joka koko ajan puhui ex-vaimostaan; "miten se kehtasi minut jättää ja vei vielä lapsenkin mennessään" ja vertaili mm. korujani ex-vaimonsa koruihin. Vessareissulla pakenin suoraan päätä ulos ja kotiin. Myöhemmin mies ihmetteli tutuille, kuinka hävisin ravintolasta ilmoittamatta.

Toisilla sokkotreffeillä nainen ei kuulemma ollut ”tarpeeksi lihava”.

– Minulla on 15 ylimääräistä kiloa, ja mies oli pettynyt.

Muita kriteerejä kuin paino ja paksut pohkeet ei kuulemma ollutkaan.

– Tutustuin kerran yhteen erittäin hyvännäköiseen nuoreen mieheen. Muutama kerta tavattiin kahvilla ja kerran hän kutsui minua kotiin. Puhuimme keittiössä, ja hänellä oli outo piirre. Kun juttelimme, hän ei katsonut minua silmiin vaan taakseni ja samalla harjasi hiuksiaan yhdelle sivulle, sitten toiselle. Kun tulin takaisin vessasta, näin että selkäni takana oli peili, kertoo yksi keskustelija.

Nettideittailun ihmemaassa

Nettideittikumppanien todellinen habitus tuntuu monesti olevan jotain ihan muuta, kuin on etukäteen kuvitellut.

– Yksi mies, jonka tapasin treffipalstalla, kirjoitti harrastavansa lenkkeilyä niin kuin minäkin. Muutenkin kirjoitti ihan fiksusti, sitten tavattiin kahvilla. No ensinnäkin mies näytti säikähtävän kun näki minut ja arasteli ihan kamalasti. Vartalo ei ollut todellakaan lenkkeilijän, ja paljastui, että hänelle nämä lenkit ovat rauhallista kävelyä postilaatikolle ja takaisin, kun taas itse juoksen useita kertoja viikossa 10 km:n matkoja.

Lisäksi naisella oli tylsää.

– Kahvihetki kesti varmaan pari tuntia kun mies vaan puhui ja puhui ja puhui jostain ala-asteella puukässässä rakentamansa kaapin kulmista tai muusta yhtä mielenkiintoisesta. Suunvuoroa en saanut laisinkaan. Ikää oli noin 30 vuotta, mutta pukeutui kuin isoisäni ja käyttäytyi myös. Meinasin nukahtaa ennen kuin pääsin pois kahvittelemasta.

Kiertelisimme vähän kaupunkia ja katselisimme ehkä nähtävyyksiä, lupaili eräs nettituttavuus ennen tapaamsira.

– Mies etsi halvimman mahdollisen räkälän, jossa tilasi itselleen kahvin ja jumittui pöytään Ilta-Sanomien kanssa. Yhdessä vaiheessa kävin vessassa, ja järkyttävän jonon takia minulla tietenkin kesti. Mies oli järkyttyneen oloinen siitä, että naiselle voi iskeä "kakkoshätä" ihan kaupungilla! Luulin juttua vitsiksi, mutta nähtävästi tämä asia riitti päättämään ystävyytemme.

Mies lähti seuraavaan kuppilaan yksin.

”Ääliömagneetti”

Mikä ääliömagneetti olen ollutkaan, tuumaa erä nainen.

– Tyyppi ei ollut mikään ruudinkeksijä, mutta hyvännäköinen ja juttumme luisti, tanssilattialla oli hauskaa. Tosin hän ei oikeasti ymmärtänyt, miksi en lähde hänen luokseen jatkoille. Olisi pitänyt olla hyväksyttävä suu, ettei seksi kiinnosta ekalla tapaamisella, hei haloo.

Hälytyskellojen olisi pitänyt soida.

– Vaihdettiin kuitenkin puhelinnumeroita ja soiteltiin pari kertaa. Tehtiin treffit samaan paikkaan lauantai-illaksi. Tavattiin, otettiin drinkkiä, tanssittiin. Kävin naistenhuoneessa ja meni ehkä kauan jonon takia. Kun tulin takaisin, treffiseuralaiseni oli tanssilattialla toisen naisen kanssa (huomattavasti minun näköiseni) ja suuteli himokkaasti! Joko miehellä oli tuplatreffit tai sitten uusi nainen löytyi oudon nopeasti. Kävin parketilla esittämässä pari valittua sanaa ja poistuin paikalta.

Toinen ”kamala treffitapaus” sattui, kun nainen kävi leffassa edellisenä viikonloppuna tapaavansa miehen kanssa.

– Leffa oli hyvin jännä ja mielenkiintoinen Bond, mutta tämä nelikymppinen insinöörimies tunki vain kättään jalkojeni väliin ja halusi suudella, oi auta armias. Käyttäytyi kuin teini. Olin sen verran tyhmä, että kävin leffan jälkeen vielä kahvilla, mutta siihen jäi, koska mies ei päässyt kotiini.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?