Kirsi Hytösen kolumni: Aiemmin bongailin Tinderissä vain 20–32-vuotiaita, sitten siirsin ikähaarukkaa reilusti ylöspäin – ”Ero aiempaan otokseen erittäin selvä”

Kuumia puumia ja milfejä jahtaavat seksinnälkäiset nuoret miehet vaihtuivat vakaimmin aikein liikkeellä oleviin neli-viisikymppisiin nallekarhuihin.

28.9.2019 19:54

Tinderini on villiintynyt. Tykkäyksiä ropisee tasaiseen tahtiin koko ajan. Ihan arkipäivinäkin eikä vain lauantaisin aamuyöstä.

Ihmettelin muutaman päivän, mikä nyt tekee minusta niin suositun, kunnes katsoin tykkäyksiä tarkemmin ja tajusin syyn. Olin itse muuttanut Tinder-hakuni ikäasetuksia – yllätys, yllätys, ylöspäin!

Aiemmin bongailin vain 20–32-vuotiaita. Keskustelut tämän ikäisten kanssa eivät olleet yleensä kovin sofistikoituneita. Siirsin jokin aika sitten hakuni ikähaarukkaa reilusti ylöspäin.

En olisi kylläkään uskonut, että se lisäisi omaa suosiotani sovelluksessa. Itse asiassa odotin päinvastaista tulosta. Helsingin Sanomat referoi nimittäin hiljattain Ok Cupid -deittipalvelun tutkimusta, jonka mukaan miehet omasta iästään riippumatta suosivat treffipalveluissa parikymppisiä naisia. Siis vaikka miehille itselleen kertyy vuosia, he eivät tingi kumppaniehdokkaiden vaatimuksista, vaan tykkäilevät yhtä nuorista ja näteistä kuin aiemminkin.

Tunsin silloin piston sydämessäni ja ajattelin, että näköjään tässäkin asiassa toimin kuten miehet. Tein sitten naisten tapaan heti korjausliikkeen ja muutin asetukset.

Odotin, että kun kuumia puumia ja milfejä jahtaavat seksinnälkäiset nuoret miehet vaihtuvat vakaimmin aikein liikkeellä oleviin neli-viisikymppisiin nallekarhuihin, tykkäyksien määrä vähenisi. Mutta yllättäen kävi päinvastoin. Tätä en kyllä mitenkään pysty selittämään, tai sitten deittipalvelun tutkimuksen tulokset olivat ihan vääriä.

Tinderin taukoamaton kilahtelu sai minut myös pitkästä aikaa tutkimaan, millaista materiaalia minulle nyt sitten olisi tarjolla. Ero aiempaan, nuorempaan otokseen on erittäin selvä. Vanhemmat ikäluokat kirjoittavat itsestään edelleen vanhanaikaiseen tapaan kuvauksia ja myyntipuheita, joissa kertovat aikomuksistaan ja harrastuksistaan. Nuorethan markkinoivat itseään profiilikuvien lisäksi lähinnä pitkähköillä emojirivistöillä ja Insta-tileillään.

Neli-viisikymppisiltä myös tulee ihan oma-aloitteisesti viestejä ja kohteliaita drinkkikutsuja, toisin kuin nuorilta miehiltä, jotka eivät vaivaudu vastaamaan edes tervehdyksiin ja jos jotain vastaavat, ehdottelevat heti seksiä.

Aikuisemmat miehet siis ovat selvästi paremmin selvillä siitä, mitä naiset heiltä odottavat ja miten naisia kannattaa lähestyä. Nainen ei välttämättä innostu pelkästä kuvasta vaan viehättyy kuvan ja sanan yhdistelmästä. Näin minulle on kerrottu.

Keski-ikäiset miehet eivät myöskään uhoa kuvissa samalla tavoin kuin nuoremmat. He saattavat esiintyä kuvissa kyllä vaikkapa kalliin auton kanssa, mutta eivät kuitenkaan heilu bissetölkin kanssa pirunsarvet päässä jossain uima-altaalla.

Se ei tietenkään tarkoita, että he eivät käyttäytyisi tosielämässä siten, mutta ymmärtävät paremmin, että örvellys ei ole varsinaista meriittiä naisten keskuudessa, vaan pikemminkin vakaus ja turvallisuus. Mökkeily, romanttiset viini-illat ja muut semmoiset huvit.

Hmmm. Taidan sittenkin vaihtaa ne asetukset takaisin.

Kirsi Hytönen on Ilta-Sanomien kolumnisti. Hän on toimittaja ja pitää Luksusongelmia-nimistä blogia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?