Liki ohjekirjan mukaan tehty Tinder-viestiavaus johti jo kuusi vuotta kestäneeseen suhteeseen – ”Voin sanoa naisena, että toimii”

Julkaistu:

Nettideittailu
Lukijat ovat montaa mieltä siitä, millainen aloitusviesti valloittaa vastaanottajansa parhaiten.
Pohdimme eilen, millaisella tavalla Tinder-keskustelun saa tehokkaimmin alkamaan, ja miten se voi tyssätä heti alkuunsa.

Yksi kehno tapa keskustelun avaukseen nousi ylitse muiden. Se oli yksinkertainen sana ”moi”.
Lukijoilla on asiasta vaihtelevia näkemyksiä.

”Jostain kumman syystä upposi paremmin...”

– ”Moi, mitä kuuluu? Näytät todella luonnonkauniilta.” Tuohon Tinder-viestiin itse vastasin aikoinaan ja löysin elämäni miehen. Ensimmäisistä treffeistä tulee kohta viisi vuotta ja naimisissakin ollaan oltu jo vuosi. Jostain kumman syystä minuun upposi tuo ”moi mitä kuuluu” paremmin kuin ”mennääks panee”. Niitäkin nimittäin tuli muutama vastaan, kertoo yksi lukijoista.

Suorat ehdotukset taitavat harvemmin purra. Kiinnostuksen osoittaminen sen sijaan on monen mielestä hyvä keino edistää asiaa.

– Tapasin oman mieheni deittisivustolla, ja hänen ensimmäinen viestinsä oli kuin ohjeiden perusteella tehty! Tervehti, kommentoi esittelytekstistäni jotain, esitti kysymyksen. Voin sanoa naisena, että toimii. Kuusi vuotta myöhemmin ollaan yhä onnellisesti yhdessä. Kuka tahansa vastaa ystävällisemmin, kun näyttää, että joku on nähnyt vaivaa ja osoittaa oikeaa kiinnostusta, kirjoittaa toinen lukija.

”Yhden moikkaan vastanneen kanssa katsellaan omaa taloa”

Moi, mitä kuuluu -aloituksella on selkeästi sekä puolestapuhujia että vastustajia eli niitä, joiden mielestä tämä yksinkertainen aloitus ei toimi lainkaan.

– Itse avasin keskustelun aina ”Moro! Miten menee?” Jos ei tuohon osaa vastata ja siitä jatkaa keskustelua, niin ei tällä henkilöllä ole varmaan paljon annettavaa muutenkaan. Muka hauskat ja nokkelat keskustelun avaukset tuntuvat todella väkinäisiltä ja teennäisiltä.

– Ne, jotka ei vastaa ”moi mitä kuuluu” aloitukseen, saa ollakin vastaamatta. Kuka baarissakaan haluaisi tyyppiä, joka silmäpelin jälkeen heittäytyy heti mykäksi?

– Moi mitä kuuluu on toiminut omalla kohdalla aina. Jos nainen on kiinnostunut, niin kyllä se siihen vastaa. Todella harva on jättänyt vastaamatta. Mulla tosin on profiilissa tekstiä ja oikealle vedän vain ne joilla on myös plus pari kuvaa.

– Pelkkä ”Moikka” toimi täydellisesti. Ne, jotka oikeasti olivat kiinnostuneet, vastasi siihen aina, ja ns. ”pintaliitoporukka” jätti vastaamatta, joten hyvä karsinta tuli tehtyä heti kättelyssä. Tällä hetkellä yhden moikkaan vastanneen kanssa katsellaan omaa taloa.


”Puuttuva palanen” löytyy yllättävän viestin takaa

– Pitkään Tinderissä olleena etsin seuraa ja aloitin viestittelyn kaikella eri tavalla, kuin ”moi, mitä kuuluu”. Ei vastausta, tai toinen osapuoli ei osannut pitää keskustelua yllä yhtään. Sittenpä päädyin kirjoittamaan jokaiselle matchille tuon ”moi, mitä kuuluu?”, kun se tuntuu olevan sama mitä kirjoittaa. Parhaimmat keskustelut tuli sen avulla ja monet treffitkin. Nykyään seurustelenkin näillä sanoilla aloitetun keskustelun, Tinderissä tavatun naisen kanssa jo kolmatta vuotta, sanoo yksi lukija.

– Nämä ”mitä kuuluu” -viestien kirjoittajat olivat ihan selkeästi sellaisia ihmisiä, jotka kirjoittavat hullun lailla saman tekstin tyyliin kaikille profiileille. Itse ihminen profiilin takana ei kiinnosta, kunhan joku nyt jotain vastaisi, kertoo toinen.

Parhaimmat viestit ovat hänen mielestään sellaisia, jotka kertovat siitä, että profiili on oikeasti luettu ja halutaan tietää lisää.

– Sinänsä huvittavaa, että kaikesta huolimatta se ”puuttuva palanen” löytyi jokseenkin tökerön ”anna numero niin soitan?” -viestin ja mitään sanomattoman, pisteitä ja pilkkuja uupuvan profiilin takaa, jossa mainittiin vain yksi oma huono puoli. Tämän kanssa talsittu jo kymmenen vuotta.

Eräs mies kertoo aloittaneensa viestittelyn aina ” Moi! Mitä kuuluu?” -lausahduksella.

– Ehkä 2/10 naisesta vastasi aloitukseen. Myöhemmin aloin testailla enemmän humoristisia ja kekseliäämpiä aloituksia. Vastaustodennäköisyys nousi lähemmäs 9/10 naiseen. Toki keskustelu ei välttämättä edennyt sen pidemmälle, kun vastaukset saattoivat tulla puolen päivän viiveellä tai nainen ei itse ylläpitänyt keskustelua.

Tinder on hänen mielestään melko haastava paikka löytää vakavasti otettavaa seuraa ”ainakin tavisjampan” näkövinkkelistä.

– Toki itsekin voisi panostaa kuviin hiukan enemmän ja kuvaukseenkin käyttää enemmän aivojaan.

Toisin oli ennen

Moni muistelee aikoja ennen nettideittisovelluksia. Silloin piti olla luovempi, sanoo Väiski.

– Jostain syystä menin museoon, jossa aloin jutella nuoren neidon kanssa. Mentiin kahville. Pyysin puhelinnumeroa, mutta oliko se tahallista vai vahinko, hän kirjoitti numeron väärin. Soitin kuitenkin ja siellä vastasi nainen, joka kuulosti aivan tapaamaltani naiselta. Kun vielä etunimikin sattui olemaan sama, ja se siihen aikaan kaikkein yleisin, niin sovin hänen kanssaan lähdöstä paikalliseen menomestaan. Kummatkin katseltiin toisiamme ihmeissään, kun sovittiin tapaamispaikka tiettyyn aikaan ovelle. Epäilin pitkään aloitusta, mutta hän sanoikin, että kuulostit puhelimessa niin mukavalta, että päätin tulla katsomaan, vaikka tiesin sinun soittaneen väärään numeroon.

Treffit sujuivat mukavasti, ja yhteisiä kavereitakin sattui olemaan.

– Meistä ei tullut pari, mutta oltiin vuosia yhteyksissä ja soiteltiin, kunnes muutin maailmalle ja tapasin sen ainoan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt