Näin Tinder-keskustelu kannattaa aloittaa, jos mielii saada vastauksen – kehnoin avauslause on ainakin aika lailla selvä

”Moi” ei oikeastaan ole aloitus laisinkaan, tuumaavat monet Tinder-konkarit.

Tinder-keskustelun voi aloittaa monella eri tavalla. Tässä monen mielestä huonoin.

25.9.2019 19:00

– Olen saanut paljon matchejä, mutta kun aloitan keskustelun, toinen osapuoli kaikkoaa. En ole kirjoittanut mitään tyhmää vaan ”moi” ja ”miten menee”. Antakaa vinkkejä miten saan pidettyä matchini?!

Tähän malliin alkaa yksi Vauva.fi:n tuore Tinder-keskustelu.

Näkemyksiä parhaista viestittelyavauksista on jaettu runsaasti. Alkaen siitä, kumpi aloittaa ja mikä saa kiinnostuksen lopahtamaan heti alussa.

– Kaikki tapaamani miehet ovat aloittaneet keskustelun. Joka ikinen kerta kun itse aloitan, ei tapaamista synny, joten en aloita enää keskusteluja, mikäli haluan treffeille. Mies kyllä ottaa itse yhteyttä, jos haluaa tavata. Kai liian innokas nainen on turn off tai sitten nuo miehet ovat olleet vain matchien kerääjiä eikä heillä ole ollut aikomustakaan tavata.

Näin sanoo nainen, joka kertoo tavanneensa noin 30 miestä Tinderin välityksellä.

– Ei sillä aloituksella ole väliä, jos kiinnostusta ei ole tai ajankohta on väärä. Jos kiinnostusta ei ole, niin se on ihan sama mitä aloitukseen laittaa. Se keskustelu loppuu pariin viestiin joka tapauksessa. Perus ”Moi miten menee?” toimii ihan hyvin. Itsellä matchejä roikkuu vaikka kuinka paljon ja ehkä joskus laitan viestiä näille. Se johtuu ihan jonosta. Ei vaan riitä aika. Ei minulla ole väliä aloittaako nainen vai aloitanko minä. Juttu jatkuu, jos tuntuu kiinnostavalta, sanoo toinen keskustelija.

Hetki kannattaa harkita, mutta viestin lähettämisestä ei turhaan kannata stressata.

Paras aloitus on rento ja jotenkin hauska, tuumaa eräs keskustelija.

– Se voi olla yksinkertainenkin, mutta ei silti ihan tavis. Läpän ja hauskan jutustelun lomassa myös tutustuu. Jäykän oloinen pidätkö matkustelusta -tyyli ei toimi. Huumorintaju jos uupuu, niin hyydyn.

Turha stressi pois

Tietokirjailija Mari Koistisen mukaan keskustelun aloittamista Tinderissä ei kannata liikaa stressata.

– Viestimiseen ladataan usein turhan isoja odotuksia. Tinder-kulttuuriin kuuluu kuitenkin se, että aina ei saa vastausta. Se ei välttämättä ole viestistä tai viestijästä kiinni.

Kannattaisi pikemminkin olla itselleen armollinen. Toisella saattaa viestin saamishetkellä yksinkertaisesti olla muuta meneillään.

– Viestimistä kannattaa harjoitella. Kun siihen rutinoituu, se alkaa tuntua helpommalta, Koistinen sanoo.

Jos laittaa ensimmäisen viestin tyyliin ”Moi, taidat olla tosi kuuma kissa!”, harvempi vastaanottaja innostuu.

– Myös ronskin huumorin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä heti viestittelyn alussa toinen ei välttämättä osaa tulkita viestiä niin kuin itse on tarkoittanut.

Koistinen on itse käynyt lukemattomilla nettideiteillä ja kirjoittanut aiheesta tietokirjan Digideiteillä (Otava).

”Kehitä yksi kiinnostava avaus”

– Paras vinkki mielestäni on kehittää yksi avaus, joka saa sinut vaikuttamaan kiinnostavalta, ja joka on tarpeeksi kiinnostava saamaan toinen osapuoli vastaamaan sinulle, ehdottaa eräs mies Vauva.fi:ssä.

Aloitus ratkaisee!

Samaa avausta voi hänen mukaansa surutta käyttää toistuvasti ja siirtyä siitä jouhevasti normaaliin keskusteluun.

– Ylipäätään avauksen liiallinen miettiminen luo vain turhia paineita ja tekee keskustelun aloituksesta liian ison ja vakavan asian. Parempi siis käyttää yhtä hyväksi todettua sen kummemmin ajattelematta, jotta keskustelu pysyy kevyempänä ja ei tule tunnetta, että yksittäisiin keskusteluihin pitäisi investoida liikaa.

Perusaloitukset kuten ”moi” tai ”miten menee” eivät miehen kokemuksen mukaan yksinkertaisesti toimi.

– Jos aloitat tylsästi, kiinnostus helposti häviää, vaikka oikeasti olisitkin profiilisi veroinen, mielenkiintoinen tapaus. Voin kokemuksesta sanoa, että keskustelua ei kannata aloittaa myöskään kehulla. Ainakin omalla kohdalla, jos nainen on kehunut minua heti komeaksi, on ollut jotenkin kiusallista jatkaa siitä eteenpäin, eikä luontevia keskusteluita ole syntynyt.

Moi – varma turn off!

Yksi kehno tapa keskustelun avaukseen nousee ylitse muiden. Se on juuri edellä mainittu ”moi”.

– ”Moi mitä kuuluu” varsinkin noin kirjoitettuna on aivan ehdoton turn off. Jos tuota kulunutta avausta vaatii saada käyttää, voisi kirjoittaa sen paremmin eli pilkut ja pisteet mukaan sekä alkuun iso kirjain, sanoo eräs keskustelija.

– Standardiviestit, joita lähetellään kaikille, eivät anna hyvää ensivaikutelmaa. Niissä on ”verkot veteen ja katotaan mitä saa saaliiksi” -maku, arvelee toinen.

Moi mitä kuuluu -tyypit tuppaavat olemaan nihkeitä viestittelijöitä.

– Muutama viesti ja juttu kuolee. Todennäköisesti siten, että moi mitä kuuluu -tyyppi ei itse jaksa viedä juttua eteenpäin, vastaa ehkä vaan. On jotenkin laiska, ehkä. Ne, joilla juttu luistaa, murtavat jään yleensä harkitummalla tavalla. Esimerkiksi sanomalla jotain, mikä liittyy vastapuolen profiiliin. Eikä sen mitään supernokkelaa silti täydy olla, sanoo eräs keskusteluun osallistunut.

”Moi”-viestittelijöitä pidetään nihkeinä keskustelijoina.

Moni allekirjoittaa tämän.

– Itse olin ekaa kertaa nettitreffeillä 28-vuotiaana, ja en vastannut yhteenkään ”moi mitä kuuluu” -viestiin. Näitä oli paljon. Vuodesta toiseen miehet ihmettelee keskustelupalstoilla, miksi heille ei vastata. Naiset sitten selittivät. En ollut kiinnostunut chattailemaan vaan tapaamaan ihmisiä ja alkuun halusin tietää, onko potentiaalia. ”Moi mitä kuuluu” on tyhjää täynnä. Ne, jotka kertoivat enemmän itsestään ja elämästään sekä kysyivät vaikka heille tärkeistä asioista, päätyivät treffeille.

– Rautalangasta: jos olet naisesta aidosti kiinnostunut, keksit kyllä, mistä haluat hänelle jutella. Jos sanot moi mitä kuuluu, et ole aidosti kiinnostunut vaan kokeilet vain kepillä jäätä.

Eräs mies selittää moi-sanan viljelyä kiireellä.

– Sitä kun on satoja matcheja jonossa niin harvoin laitan mitään muuta kuin ”Moi, mites sun päivä?”. Jos vastapuolta ei kiinnosta vastata, niin olkoot, siirryn seuraavaan. Naisilta aloituksia tulee todella harvoin. Kaikkiin kyllä vastaan.

Karu totuus

– Kiinnittäkää siihen aloituslauseeseen huomiota, koska se on oikeasti se suurin asia, joka vaikuttaa, menettekö haussanne eteenpäin, parikymppinen nainen painottaa.

Sen sijaan, että mainitsee jotain yksityiskohtia kuvista, kannattaisi hänen mielestään mainita jotain, mitä on mainittu biossa.

– Tämä osoittaa sen, että et ole epätoivoinen jätkä, joka swaippaa jokaisen muijan oikealle pelkkien kuvien perusteella, vaan oikeasti myös etsit henkilöä, jonka kanssa teillä on jotain yhteistä, ja jonka persoona viehättää.

 Nosta matchin profiilista jokin yksityiskohta ja käytä sitä viestissäsi. Voit vaikka kommentoida toisen harrastusta.

Toiseksi tällainen aloitus erottuu edukseen.

– Kaikkiin erilaisiin viesteihin on kivempi vastata, koska niitä perus ”uuh kuumis”, ”hei miten menee” jne. tulee jo korvista ulos.

”Mielenkiintoisin ensin”

Eräs mies listaa Tinder-viestittelystä muun muassa tällaisia huomioita:

  • Jos nainen on minusta kaunis ja mielestäni itselleni sopiva, niin todennäköisyys että se vastaa, on hyvin pieni. Oletan, että heillä on mielenkiintoisempia matcheja.

  • Jos match jää roikkumaan, minulla on joku mielenkiintoisempi työn alla tai matchin profiilissa ei ole mitään mihin tarttua.

  • Pelkkään ”Moi!”-aloitukseen en ole jaksanut lähteä. Tästä joukosta mielenkiintoisen tapauksen löytäminen on ollut minulle arpapeliä.

  • Melkein kaikki naisten aloittamat keskustelut ovat profiileilta, jotka ovat olleet ihan 50/50 pistänkö oikealle vai vasemmalle. Oletan, että naiset tekevät samalla tavalla kuin minä ja aloittavat keskustelun ensimmäiseksi sille kaikista mielenkiintoisimmalle tyypille.

Joitain kommentteja on lyhennetty ja editoitu.

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

6 vinkkiä viestittelyn aloittamiseen

Mari Koistinen antaa nämä neuvot Tinder-keskustelunavaukseen:

  • Älä odottele turhan pitkään. Jos molemmat empivät aloitusta, viesti voi jäädä kokonaan lähettämättä.

  • Käytä viestissä toisen etunimeä – tutkimusten mukaan siihen suhtaudutaan yleensä myönteisesti.

  • Nosta matchin profiilista jokin yksityiskohta ja käytä sitä viestissäsi. Voit vaikka kommentoida toisen harrastusta.

  • Käytä kysymystä. Siihen on helppo vastata. Kysy vaikka että ”Missäs olet viime aikoina ollut sienestämässä tai pyöräilemässä tai teatterissa?” tai ”Minäkin tykkään kahviloista tai museoista tai brittikomedioista! Mikä on sun suosikki kahvila tai museo tai brittikomedia?”

  • Älä tarinoi ensimmäisessä viestissäsi pitkiä pätkiä. Se voi olla hiukan liikaa alkuvaiheessa.

  • Vältä lähettämästä viestejä toinen toisensa perään varsinkaan jos toinen ei vastaa aloitukseesi. Tämä voi ärsyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?