Parikymppiset ystävykset lataavat suorat sanat seksuaalisuudesta: ”Elämä on liian lyhyt siihen, että harrastaa huonoa seksiä”, sanoo Ella - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Parikymppiset ystävykset lataavat suorat sanat seksuaalisuudesta: ”Elämä on liian lyhyt siihen, että harrastaa huonoa seksiä”, sanoo Ella

Mitä on nautinto, jos seksuaalisuutta määrittävät muiden odotukset? Muun muassa tätä pohditaan Pillupäiväkirjat-dokumenttisarjassa.

Neliosaisessa Pillupäiväkirjat-dokumenttisarjassa Minni, Alice ja Ella sanovat suorat sanat seksistä ja seksuaalisuudesta.

15.9.2019 19:00

Muunsukupuolisella Ellalla on reipas motto: elämä on liian lyhyt siihen, että harrastaa huonoa seksiä. Silti Ella on aina kokenut olevansa vääränlainen, mikä on aiheuttanut häpeää.

Kipu vaginan alueella eli vulvodynia vaikeuttaa puolestaan Ellan ystävän Mikaelan seksielämää. Se saa hänet tuntemaan itsensä vajaaksi.

Mitä on nautinto, jos seksuaalisuutta määrittävät muiden odotukset? Muun muassa tätä pohditaan Aino Sunin ohjaamassa neliosaisessa Pillupäiväkirjat-dokumenttisarjassa.

Parikymppiset ystävykset sanovat sarjassa suorat sanat siitä, mitä mieltä he ovat seksistä ja seksuaalisuudesta.

Naisen malli

– Naisen pitää olla neitsyt, mutta myös hyvä sängyssä. Naisen pitää olla viaton, mutta myös friikki ja villi. Miten se on mahdollista, että me mahdutaan noihin bokseihin, pohtii Ruandasta Suomeen muuttanut Alice.

Välillä oma nautinto tahtoo Alicen mukaan unohtua liki kokonaan. Alice kertoo myös kohtaavansa usein tilanteita, joissa vastapuolen intressit liittyvät ensisijaisesti hänen ihonväriinsä.

– Mä en ole ikinä ollut tarpeeksi tai sitten olen ollut liikaa. Liian iso, liian äänekäs. Liikaa kulmia, sanoo puolestaan Ella.

Se saa nyt riittää. Ella haluaa elää aidosti itseään varten ja selvittää, miten seksuaalisuuteen ja naisen kehoon liittyvästä häpeän kulttuurista voidaan päästä eroon.

– Ehkä mun ikäisillä ja nuoremmilla on erityisen kovat paineet, Ella arvelee.

Helpottavatko seksuaalisuuteen ja kehoon liittyvät paineet ikääntyessä? Ella pohtii.

Irti raameista

Antakaa meidän vaan olla! ystävykset vaativat.

Dokumenttisarja saa pohtimaan, miten seksuaalisuuteen liittyvistä ahtaista rooleista voisi päästä irti. Miten antaa itselleen lupa nauttia seksistä juuri sellaisena kuin se itsestä tuntuu parhaalta? Miten antaa muiden kommenttien olla, vaikka ne satuttaisivat?

Nuorten avointa keskustelua voisi kuunnella pidempäänkin.

Pillupäiväkirjat Yle TV2 alkaen maanantai 16.9. klo 22.30. Jaksot voi nähdä myös YLE Areenassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?