Yllättävä totuus serkun morsiamesta paljastui vasta häissä – suomalaiset paljastavat kiusallisimmat kohtaamisensa exiensä kanssa

Julkaistu:

Suhteet
Baarissa, sopimusneuvotteluissa, työelämässä – entiset tulevat vastaan mitä tavanomaisimmissa, joskin yllättävissä tilanteissa.
– Olen törmännyt erääseen vanhaan kumppaniini serkkuni häissä. Tämä vanha kumppani sattui olemaan morsian, paljastaa 44-vuotias mies Ilta-Sanomien seksi- ja parisuhdekyselyssä.

Kysyimme, millaisissa tilanteissa suomalaiset ovat törmänneet entisiinsä.

Monenkirjavia tapaamisia näyttää riittävän. Joskus kohtaaminen on ollut ohimenevä hetki, joskus taas hyväntuulinen törmäys, joskus hyvinkin kivulias kanssakäyminen.

Toisista on tuntunut parhaalta välttää koko tilanne ja häipyä paikalta.

– Vuoden takainen Tinder-pano oli samassa bussissa kuin minä ja tuore kumppanini. Onneksi ei huomannut, pakenimme bussin takaosaan, kertoo 18-vuotias nainen.

Kolmekymppinen nainen kertoo törmänneensä entisiinsä muun muassa uudessa työpaikassa, vaatekaupassa ja kirjastossa.

– Eräs ex muutti tietämättään samaan taloon vuosia myöhemmin. Ne hissimatkat olivat jäätäviä.

 

Luokkahuoneeseen mennessäni istui pulpetissa viimetalvinen risteilytuttavuus. Nielaisin ja aloin luentoni pitämisen.

”Kiusallista”

Kiusallista! Näin moni kuvailee tuntemuksiaan. On eksän sitten kohdannut kaupan kassalla, baarissa tai työn merkeissä.

– Luokkahuoneeseen mennessäni istui pulpetissa viimetalvinen risteilytuttavuus. Nielaisin ja aloin luentoni pitämisen, kertoo viisikymppinen nainen.

– Kerran törmäsin vaimoni kanssa vanhempaan yhden yön työkaveriin. Naiset tulivat hyvin juttuun, mutta itse pelkäsin koko tapaamisen ajan, paljastaako siinä vaiheessa jo entinen työkaveri yhteisen yömme vuosien takaa. Onneksi ei paljastanut, sanoo kolmekymppinen mies.

– Ahdistava tilanne kun ex oli marketin kassalla töissä ja tein ostokseni siinä. Kiusallinen hiljaisuus, kuvailee 24-vuotias mies.

– Kerran törmäsin yhden illan hoitoon baarissa, ollessani siellä toisen miehen kanssa. Yhden illan hoito yritti saada uusintakierrosta, joten jouduin välttelemään ja piilottelemaan häneltä koko illan. Uusi mies ihmetteli mitä touhuan. Oli noloa, tunnustaa kolmekymppinen nainen.

– Mies oli potilaana ja minä osallisena hoidossa. Aika hiljaista oli, kertoo toinen kolmekymppinen.

– Juristinainen hän oli. Reilusti vanhempi. Tuli sitten vuosien päästä vastaan sopimusneuvotteluissa uuden asiakkaan kanssa. En ole varma muistiko. Mutta oli hyvä yö silloin joskus, muistelee 47-vuotias mies.

– Kun poikani aloitti kiekkokoulun, oli toiminnan aloituskokouksessa kaksi yhden illan juttua. Alkuun oli vähän tunkkaista, mutta myöhemmin asialle jo naurettiin, myös 42-vuotias mies kertoo.

 

Mies oli potilaana ja minä osallisena hoidossa. Aika hiljaista oli.

Uusintakierrokselle

Entisen kanssa saattaa päätyä myös uusintakierrokselle.

– Törmäsin exääni erään bändin keikalla. Ex kertoi kaipaavansa. Nautin saamastani huomiosta liikaa, ja päädyimme exän asunnolle seksipuuhiin. Mahtava yö. Aamulla puhuimme, tajusimme virheemme ja hyvästelimme, sanoo kolmekymppinen mies.

– Ex tuli vastaan samoissa bileissä, joissa minäkin olin ja hupsista; päädyimme ”nukkumaan” samaan sänkyyn, kertoo nelikymppinen nainen.

Nelikymppinen mies kertoo törmänneensä entiseen yhden illan heilaan paikallisessa kapakassa.

– Juteltiin siinä kaikenlaista ja nainen totesi että ”älä luule että lähden enää yhtä kevyesti jatkoille” johon minä vilpittömästi totesin että ei minulla mitään sellaisia taka-ajatuksia ole. Tovin kuluttua kysäisin lähtisikö nainen kuitenkin mukaani iltateelle?! ”Totta kai” nainen vastasi... 

Juristinainen hän oli. Reilusti vanhempi. Tuli sitten vuosien päästä vastaan sopimusneuvotteluissa uuden asiakkaan kanssa. En ole varma muistiko. Mutta oli hyvä yö silloin joskus.

Selvitä tilanteet

Erot entisten kumppaneiden kanssa kannattaa selvittää kunnolla, jotta kiusaantuneita tilanteita ei välttämättä edes tarvitse kohdata.

– Kiusaantuminen voi viestiä siitä, että asioita on jäänyt selvittelemättä. Jos haluat piiloutua tai koet häpeän, vihan tai kaipauksen tunnetta kohtaamisessa, mieti, mistä tällaiset ajatukset ja tunteet kumpuavat, sanoo erityistason seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen Sexpo Ihmissuhdeterapiakeskuksesta.

Jos tapaaminen tulee niin yllättävässä tilanteessa, ettei siihen osaa varautua, normaaleilla käytöstavoilla pääsee pitkälle.

– Tervehdi tai kysy esimerkiksi kuulumiset. Jos toinen osapuoli selvästi välttelee kontaktia tai näyttää vaivaantuneelta, on hyvä kunnioittaa toisen rajoja ja antaa asian olla, Räisänen sanoo.

Tällä tyylillä on menetellyt myös IS-kyselyyn vastannut nelikymppinen nainen:

– Koskaan kenenkään kanssa ei ole jäänyt mitään hampaankoloon. Ollaan moikattu ja vaihdettu ehkä muutama sana, hän sanoo.

– Olemme aikuisia kaikki, ei siitä mitään sen kummempaa tapahtunut. Osan kanssa olen tervehtinyt, kun ovat tervehtineet minua. Osa on halunnut olla kuin ei tuntisikaan, joten olen ollut menossa mukana, sanoo puolestaan 28-vuotias nainen.

– Aikuiset ihmiset osaavat siirtyä eteenpäin, kiteyttää viisikymppinen mies.


Valmistaudu!

Jos arvelet, että jonkun tietyn ihmisen kohtaaminen voi olla vaikeaa, käy tilanne etukäteen mielessäsi läpi.

– Kuinka haluaisit tilanteen etenevän? Jos kohtaaminen jää vaivaamaan, aina voi jälkikäteen ottaa yhteyttä ja kertoa omista fiiliksistä kohtaamisen aikana. Todennäköisesti toinen osapuoli on yhtä hämmentynyt kuin itsekin, joten asiaa ei kannata sen enempää ihmetellä, Räisänen sanoo.

Huumorilla pääsee pitkälle.

Oletko sinä törmännyt entiseen kumppaniisi tai yhden yön juttuun yllättäen? Kerro kokemuksistasi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt