HS: Deittisovellusten algoritmit paljastavat karun totuuden: Miehet valitsevat nuoret ja ”kuumimmat” naiset omasta iästä riippumatta

Julkaistu:

Nettideittailu
Deittisovellukset keräävät entistä enemmän tietoja käyttäjistään. Helsingin Sanomien jutun mukaan tilastot ovat karua luettavaa.
Deittisovellusten algoritmit paljastavat karun totuuden parinmuodostuksesta.

HS:n mukaan heteromies pitää aina – omasta iästä riippumatta – viehättävimpänä kumppanina aina keskimäärin 20–22-vuotiasta naista. Heteronaiset sen sijaan pitävät viehättävimpinä suunnilleen oman ikäisiään miehiä.

Tämä selviää Ok Cupid -deittisivuston tilastoista.

Lehden mukaan miehet lähettävät melkein aina viestin ”kuumimman” näköiselle naiselle muista tiedoista piittaamatta ja yhteensopivuutta pohtimatta.

Tämä aiheuttaa sivustojen ylläpitäjille harmaita hiuksia, sillä se johtaa tilanteeseen, jossa muutama nainen saa satoja viestejä. Samaan aikaan suurin osa miehistä ei saa vastauksia lähettämiinsä viesteihin, eikä suurin osa naisista saa lainkaan viestejä miehiltä.

Nuoruutta ihannoidaan

– Kyseessä oleva data on käsittääkseni kerätty nimenomaan nettideittailevista, pitkälti yhdysvaltalaisista miehistä eli ei kaikista kumppania hakevista miehistä. Toki nettideittailu on yleistynyt siinä määrin, että jostainhan otokset kertovat, kommentoi seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen tilastoja Ilta-Sanomille.

Tanskasen mielestä olisi kiinnostavaa tehdä laadullinen jatkotutkimus ja jututtaa miehiä siitä, kuinka tietoisia he ovat toiminnastaan ja sen syistä.

– Myös tarkempi data suomalaisista nettideittailevista miehistä kiinnostaisi, olemmehan tasa-arvoisempi maa kuin Yhdysvallat ja tuloerotkin ovat meillä pienemmät.

Vuodelta 2012 olevan tilaston mukaan suomalaisilla aviopuolisoilla on keskimäärin vähän yli kolme vuotta ikäeroa. On yleisempää, että mies on vanhempi.

– Sinänsä ei ole uutinen, että etenkin naisten nuoruutta ihannoidaan ja pidetään viehättävänä. Siitähän kertovat muun muassa valtaisa ryppyvoidebisnes ja mainosten yksipuolinen naiskuvasto. Evoluutiopsykologit tapaavat selittää tätä sillä, että hedelmällisin ikä on naisilla parinkympin hujakoilla. Viehättävän ulkonäön perusteella voidaan tehdä myös oletuksia ihmisen persoonallisuudesta, vaikka tämän kanssa ei olisi ollut missään yhteydessä, Tanskanen sanoo.

Kumppanin valintaa ohjaavat monet sekä tiedostetut että tiedostamattomat tekijät.

– Ihmiset kuitenkin eroavat siinä, mikä saa itse kunkin kiinnostumaan tai ihastumaan. Sen vuoksi omien toiveiden ja tarpeiden pohdiskelu ja kyseenalaistaminen voi tehdä hyvää omalle deittailulle.

Tiia tajusi käyttäneensä Tinderiä väärin

Me Naiset uutisoi aiemmin 23-vuotiaasta Tiiasta, joka kolmen vuoden tinderöinnin jälkeen tajusi käyttäneensä deittisovellusta väärin.

Tiialla oli tapana svaippailla ajan kuluksi. Oikealle päätyivät vain todella hyvännäköiset ihmiset, koska hän ei jaksanut paneutua profiileihin paria ensimmäistä kuvaa tarkemmin.

Myöhemmin Tiia päätti kokeilla uutta taktiikkaa.

– Panostin siihen, että profiilini tekstit ja kuvat kertoisivat minusta jotakin myös ihmisenä. Nyt profiilistani voi esimerkiksi päätellä, mitä teen työkseni, mitä harrastan ja mistä olen kiinnostunut, Tiia kertoi Ilta-Sanomille.

Lisäksi Tiia päätti muuttaa myös tapaansa svaippailla. Hyvännäköisten ihmisten sijaan hän keskittyi etsimään miehiä, joiden kanssa hänellä on jotakin yhteistä – tai jotka saavat hänet nauramaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt