”Kun kotona oli rankkaa, rakastuin työkaveriini” – ihastus johti eroon kymmenen vuoden liiton jälkeen

Julkaistu:

Ero
Nelikymppinen nainen kertoo, miten työ- ja kotielämän väliin tullut ristiriita lopulta ratkesi.
”Olin nuori, kun tapasin ensimmäisen aviomieheni. Hän oli juuri sitä, mitä silloin tarvitsin: vakaa, turvallinen ja luotettava.

Alkusuhteemme oli myrskyisä. Jälkikäteen ymmärsin, että etsin suhteestamme ongelmia varmistaakseni, etten enää tulisi yllättäen hylätyksi samalla tavalla kuin isä oli minut lapsena hylännyt. Suhteemme kasvoi tälle hataralle pohjalle ja rauhoittui vähitellen.

Elimme rinnakkain: hän eli omaa elämäänsä ja minä omaani. Menimme naimisiin kahdeksan vuoden yhdessäolon jälkeen. Koin, että olin saanut kaiken, mitä olin ajatellut onneen tarvittavan.

Sitten sain keskenmenon. Samaan aikaan teimme remonttia, ja puolisoni oli uppoutunut töihinsä. Muistan, että kotona oli pimeää ja ulkona satoi räntää.

 

Kotona oli pimeää ja töissä naurua. Kahden elämäni välillä oli ristiriita, jota oli vaikea käsitellä. Lopulta ihastuin ja se johti avioeroon kymmenen yhteisen vuoden jälkeen.

Olin vasta aloittanut uudessa työpaikassa, jossa juteltiin ja naurettiin. Porukkaan kuului myös hauska mies, joka ilmaisi kiinnostuksensa minua kohtaan. Olin yllättynyt ja imarreltu, mutta suljin silmäni ihastukselta pitkään.

Kotona oli pimeää ja töissä naurua. Kahden elämäni välillä oli ristiriita, jota oli vaikea käsitellä. Lopulta ihastuin ja se johti avioeroon kymmenen yhteisen vuoden jälkeen.

Aloitin suhteen työkaveriini avioliittoni raunioilla. Olin sekä rakastunut uuteen kumppaniini että ahdistunut erostani.

Samaan aikaan tulin raskaaksi ja jouduin elämäni tiukimpaan paikkaan töissä. Olin uupunut jo ennen ensimmäisen lapseni syntymää, ja vauva-aika oli valvomista. En osannut pyytää apua.

Kun toinen lapsemme syntyi, menimme naimisiin ristiäisten yhteydessä. Olin jo niin uupunut, etten muista häistä mitään.

En varmastikaan ollut hyvä puoliso. Olin hävinnyt itseltänikin. Lasteni isä rakastui toiseen, ja erosimme kuuden yhteisen vuoden jälkeen.

Sen jälkeen minun oli käsiteltävä molemmat eroni. Eroprosessini aikana osallistuin eroseminaariin ja koin menetelmän erittäin hyväksi tavaksi käsitellä eroa.

Olen oppinut ymmärtämään elämäni kulkuun vaikuttaneet syyt ja seuraukset. Olen ymmärtänyt, että olen kunakin hetkenä toiminut aina parhaan tietoni, taitoni ja kykyni mukaan.

Kaikki oppi on tullut tarpeeseen. Ilman kokemuksiani en olisi sama ihminen, joka nyt olen.”

Lue myös nämä kertomukset erosta:

”Vaikeinta oli kertoa lapsille”, sanoo Heikki, 47, – ero tuli kun läheisyys oli loppunut ja vaimo alkanut suhteeseen toisen miehen kanssa

”Ahdistuin sivuroolista perheessämme” – viisikymppinen mies kertoo, miksi hän halusi erota

”Olin valtavan onnellinen”, sanoo Leena eron jälkeen – hän oppi, että huonoon liittoon ei ole järkeä jäädä

Tunnekylmyys tuhosi Jannen, 39, avoliiton: ”Onneksi ex-puoliso otti eron ja avasi silmäni tälle kaikelle”

”Itkin seitsemän kuukautta”, sanoo Raija – mies kertoi, ettei voi enää jatkaa 35 vuotta kestäneessä liitossa

”Kirjoitin autoon huulipunalla sanan huora” – kun mies lähti, Sanna alkoi stalkata uutta naista somessa ja marssi tämän työpaikalle

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt