”Minulla oli suhde tyttöystäväni äitiin” – näitä asioita suomalaiset salaavat kumppaniltaan

Julkaistu:

Suhteet
Ei kumppanille kuulukaan kertoa kaikkea elämästään, sanoo moni lukija.
– En käy baareissa tai yökerhoissa, mutta noin kerran kuukaudessa osallistun ryhmäseksiringin illanviettoon, jossa pukeudumme pääasiassa nahka-asusteisiin. Illanviettoasusteita ja -välineitä säilytän työhuoneeni lukollisessa kaapissa, tunnustaa ”kiltti” perheenisä jutussamme.

Kerrotko sinä aivan kaiken kumppanillesi? Jutussamme olleeseen kysymykseen vastanneista noin 70 prosenttia kertoi pitävänsä kumppaniltaan salaisuuksia.

Seksifantasiat, pettäminen, railakas rahankäyttö. Se, että lapsiperhe-elämä kaduttaa. Ne ovat asioita, joita suomalaiset jättävät mieluummin kertomatta, selvisi Ilta-Sanomien seksi- ja parisuhdekyselystä.

Moni lukija on sitä mieltä, että menneiden asioiden penkomisella ei juurikaan saavuteta mitään, jos ne eivät vaikuta parisuhteeseen tai sen tulevaisuuteen.

– Ei kumppanille kuulu kertoa kaikkea elämästään. En itse halua kuulla ja oletan, ettei miestäkään kiinnostaisi kaiken maailman yksityiskohdat. Entinen elämä on eletty ja nyt on nyt. Järkeä voi tässäkin käyttää, mutta kohtuus kaikessa. Ei se ole salaamista, jos ei halua kertoa kaikkea. Jotkut hölmöt fantasiat voi pitää ihan omana tietonaan, sanoo erä lukija.

Lukijoiden kertomuksista löytyy tyypillisiä omassa tiedossa pidettäviä asioita. Listasimme niitä neljä.

1. Sivusuhteet

Monet tunnustavat olevansa tai olleensa sivusuhteessa, josta kumppanilla ei ole mitään tietoa.

– Minulla oli suhde 18 vuotta vanhempaan naiseen. Tyttöystäväni äitiin. Tästä ei puhuta puolison kanssa, Jone sanoo.

Eräs lukija kertoo salaavansa vaimoltaan sen, että hän on harrastanut seksiä työtoverinsa kanssa jo vuoden.

– Varmaan jään kiinni ja olen petturi eli suhteen pilaaja, ja muutenkin epätoivottu sitten kun narahtaa, mutta kun kerran eletään ja seksi on tärkeää, hän pohtii.


2. Ne kipeät asiat

Joistain asioista on hankala puhua kenellekään.

– En ole kertonut kumppanilleni, että olin nuorena koulukiusattu, onnettoman ujo ja arka. Enkä sitä, että olin myöskin niin ruma, ja että minua pilkkasivat tutut ja tuntemattomat eikä kukaan halunnut olla kanssani. En ole kertonut sitä, että olen korjauttanut ulkonäköäni plastiikkakirurgilla sekä kosmetologilla, jotta olisin edes vähän enemmän ihmisen näköinen, kertoo eräs nainen.

Toinen on jättänyt puolisolleen kertomatta sen, että hänellä on lapsi.

3. Noloja yksityiskohtia

– Itse olen tätä salaisuutta varjellut myös mörököllikavereiltani, mutta pelaan vanhan liiton clik'n point -seikkailupelejä pc-laitteellani.. Ne vaan on niin hyviä ja koukuttavia, tunnustaa Jartsu.

– En ikinä paljastaisi naiselle, että nuuhkisin hänen pikkareita salaa, kun hän ei ole kotona, avautuu eräs lukija.


4. Omat rahat

– En kerro paljonko rahaa on, koska sain rahakirstun avaimet hänen tyrittyään ne, sanoo eräs nainen.

Omasta taloustilanteesta kertominen jakaa mielipiteitä. Toisten mielestä rahojen on syytä olla yhteisiä, toiset taas eivät halua kertoa edes sitä, kuinka paljon heidän tilillään on rahaa.

– Yrityskaupan myötä tililleni ilmestyi 8-numeroinen luku rahaa verojen jälkeen. Koska kaupasta ei ole uutisoitu, ei siitä tiedä juuri kukaan, kuten ei myöskään vaimoni. Tavallaan suora jatkumo sille, että olemme aina pitäneet omat tulomme erillään, Frank sanoo.

– Emme tiedä toistemme omaisuudesta mitään. Tiedämme pankkitilin saldon, mutta siihen jää. Olen sanonut aviopuolisolleni, että hän kertoisi lapsille omaisuudestaan. Toinen on seksi, josta en naisena puhu. Tietää vaan, että minulla on ollut kolme suhdetta ennen häntä. Olen nähnyt unta yhdestä seurustelukumppanistani ja on ollut niin todenmukaisia unia että on pitänyt ”ravistaa itsensä hereille”, tunnustaa yksi lukijoista.

Oletko saanut kumppanin kiinni asioiden salaamisesta? Mitä tapahtui? Kerro se kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt