Yksi muutos profiilissa räjäytti miehen Tinder-osumat: ”En etsinyt seksiseuraa, mutta miksipä olisin kieltäytynyt”

Nettisovellusten profiiliteksteissä sekä kuvien avulla kannattaa kertoa syvemmin, millainen tyyppi oikein on.

Jos nettiprofiilissa ei anna itsestään, ei myöskään saa, sanovat lukijat.

20.8.2019 19:00

Kerroimme eilen Me Naisille puhuneesta Tiiasta, joka käytti Tinderiä kolme vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti, kunnes tajusi käyttävänsä sitä ”väärin”.

Tiia teki pitkään saman virheen kuin moni muukin: kiinnitti liikaa huomiota ulkonäköönsä ja antoi itsestään pinnallisen kuvan. Kun Tiia äkkäsi panostaa profiilinsa teksteihin ja muuttaa svaippailutyyliään, alkoi tapahtua.

Pienelläkin asialla voi olla kiinnostuksen herättämisessä iso merkitys. Siitä todistaa myös nimimerkin P.S. kertomus.

– Aiemmin käytin Tinderiä ja panostin tekstiin, kuvat olivat arkisia. Sain 4 kuukauden aikana 10 mätsiä, joista kaksi vastasi viestiin ja toisen kanssa päädyttiin jopa tapailemaan, mies kertoo.

Vuotta myöhemmin teksti oli yhä sama, mutta kuvat olivat toisenlaiset. Lihakset, tatuoinnit ja muut yksityiskohdat saivat nyt näkyä.

– Tulos neljässä kuukaudessa oli 150 mätsiä, joista vaivauduin juttelemaan ehkä 50–70 kanssa. Noin 30 tapasin ja useimpien kanssa päädyttiin sänkyyn. Tässä vaan tuli se ongelma, että monille naisille riittikin se seksi. Itse en etsinyt pelkkää seksiseuraa, mutta miksipä olisin kieltäytynyt.

Mikä on pinnallista?

Se, millaisia kuvia nettisovelluksiin kannattaa laittaa, jakaa mielipiteitä.

Nimimerkki Köpiä rassaa etenkin ”kuvien yksipuolisuus”.

– 1–2 hyvää naamakuvaa riittää ja sitten ihan normaalikuva, jossa näkyy ihminen kokonaan. Mutta kun sellaista kysyy, niin on ilmeisesti pinnallinen.

Jos kokokuva on, ollaan toppatakissa. Tai sitten jotenkin niin kiemuralla ettei kropasta saa mitään käsitystä, hän sanoo. Eikö ulkonäöstä saa olla kiinnostunut?

– Onko kasvokuva jotenkin syvällinen ja kokovartalokuva heti pinnallinen? Tiedoksi naisille, että seksuaalisia olentoja kun olemme, täytyy jonkinlainen seksuaalinen kiinnostus miehessä herättää. Se tieto, että kuuntelette Ed Sheerania ja tykkäätte koirista, ei herätä sitä. Tai vaihtoehtoisesti tehdään vaihtokauppa eli te voitte alkaa tekemään aloitteita.

Jos haluaa tutustua toisen persoonaan, on hänen ulkonäkönsäkin herätettävä kiinnostus.

”Jos antaa, niin saa”

Nimimerkki Kaput on puolestaan sitä mieltä, että Tinder on turhankin täynnä ”naisten ylimalkaisia profiileja, joissa on vain yksi naamakuva ilman tekstiä”.

– Todella vaikeaa aloittaa tällaisen kanssa keskustelu ja pitää keskustelua yllä, koska naisen keskustelutaidot ovat yhtä heikot kuin profiilikin. Tällaisen kanssa olen kerran onnistunut pääsemään treffeille asti, mutta taisi nainen olla treffeillä vain että pääsi kavereilleen kertomaan olleensa treffeillä.

Heti kun on muutama hyvä kuva ja tekstiä, keskustelu syntyy helposti. Nopeasti huomaa myös, että kannattaako siinä enempää jatkaa.

– Tinderissä ihan hyvä nyrkkisääntö on, että jos sinne antaa paljon, niin sieltä voi saada paljon. Jos ei ole valmis antamaan itsestään mitään ja on vain kokeilumielessä, ei sieltä kannata odottaa mitään vakavaa vastineeksi. Kolme loistavaa matchiä on jo liikaa, kun yksikin näistä riittää.

Nimimerkki Vanhempi nainen toivoisi, että miehet kirjoittaisivat profiiliinsa edes jotain itsestään ja toiveistaan. Se herättäisi mielenkiinnon, samoin ”siisti olemus kuvissa”.

– Jos kuvissa on viinilasi, olutlasi tai vastaava, jolla skoolataan kameraan päin tai pullo/pulloja pöydällä, ne menee hylkyyn heti. Eräässä profiilissa oli 6 kuvaa joissa viidessä oli jollain tavalla alkoholi mukana. Jopa toimiston pöydällä oli pullo ja kaksi lasia. Jos alkoholi on niin tärkeässä asemassa, että sellaiset kuvat pitää laittaa profiiliin, niin minulta ne menee ruksraks poistoon välittömästi.

Millaisilla oivalluksilla tai muutoksilla sinä olet saanut profiilisi lentoon? Jaa vinkkisi kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?