Näin usein suomalaiset ajattelevat seksiä – erityisesti yhdellä ikäryhmällä usein mielessä, emmekä puhu nuorista

Julkaistu:

Seksi
Seksuaalisesti vilkkain mielikuvitus löytyy miehiltä, joista liki puolella seksi käy mielessä vähintään kerran päivässä.
Kuinka usein suomalainen ajattelee seksiä?

Yli kolmannes meistä vähintään kerran päivässä, selviää Kaalimato.comin kyselystä.

Seksuaalisesti vilkkain mielikuvitus löytyy miehiltä, joista joka kolmas ajattelee seksiä useita kertoja vuorokaudessa. Liki puolella miehistä seksi käy mielessä vähintään kerran päivässä.

Naisilla päivittäinen ajattelu miehiä harvinaisempaa

Naiset ajattelevat seksiä miehiä huomattavasti harvemmin. Vaikka joka neljäs nainen miettiikin seksiä useita kertoja viikossa, on päivittäinen seksin ajattelu miehiä huomattavasti harvinaisempaa.

Naisten seksihaluihin voivat vaikuttaa muun muassa kuukautiskierron eri vaiheet sekä miehiä suurempi alttius stressille ruuhkavuosien aikana.

Toisaalta seksuaalinen uskomus ”aina haluavasta miehestä” on kuitenkin väärä.

Keski-iässä erityisesti mielessä

Seksi ei suinkaan ole vain nuorten mielessä. Kyselyn mukaan himokkaimpia ovat 35–44-vuotiaat. Heistä lähes kolmannes ajattelee seksiä useita kertoja vuorokaudessa, kun 18–24-vuotiailla vastaava osuus on 19 prosenttia eli noin viidennes.

Myös 45–54-vuotiaat ajattelevat seksiä aktiivisesti. Heistä 24 prosenttia ajattelee seksiä useita kertoja päivässä. Viidenkymmenen ikävuoden tienoilla oma arki ei välttämättä enää pyöri kiireisessä lapsiarjessa, vaan seksielämälle on jälleen enemmän aikaa.

Entä vanhempana?

55–70-vuotiaat puolestaan jakautuvat muita ikäryhmiä selvemmin seksuaalisesti erittäin aktiivisiin ja harvemmin tai ei koskaan seksiä ajatteleviin. Seksuaalisuus muuttuu ikävuosien myötä eri ihmisillä eri tavoin.

Seksistä ei tarvitse ikääntyessä luopua, mutta sitä ei myöskään tarvitse olla tai tavoitella.

– Tiedän työni kautta pareja, joille hiipuminen sopii, ja he ovat sinut sen kanssa. Oleellista on, että ulkopuoliset paineet tai odotukset eivät määritä sitä, millainen on kellekin hyvä suhde – se voi myös olla seksitön, sanoi Sexpon Ihmissuhdeterapiakeskuksen psyko- ja seksuaaliterapeutti Ulla Oksala jutussamme.


En ajattele seksiä – olenko epänormaali?

Töiden alku kesälomien jälkeen saattaa tuoda mukanaan stressiä niinkin paljon, että työasioista ei tunnu pääsevän irti kotonakaan. Silloin seksinkin miettiminen voi jäädä taka-alalle. Stressi on yksi tyypillisimmistä halujen tappajista.
On hyvä muistaa, että seksin ajatteleminen – tai ajattelematta jääminen – ei suinkaan määrittele sitä, mikä on normaalia. Viisi prosenttia suomalaisista ei ajattele seksiä lainkaan. Myös seksuaalisesti aktiivisempien on täysin luonnollista kohdata ajoittain hiljaisempia aikakausia.

Pitkän suhteen aikana seksi hiipuu lähes joka parilla, ilmeni Ilta-Sanomien seksikyselystä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt