Nainen pyrki ulos yhden yön jutun luota, ovi olikin jumissa: ”Siihen sitten jäin” – suomalaiset paljastavat tilanteet, joissa rakkaus syttyi

Julkaistu:

Suhteet
Elämä vie joskus melko uskomattomalla tavalla, kun rakkauden syttymisestä on kyse.
Rakkaus voi ilmaantua elämään siellä, missä sitä vähiten odottaa. Näin osoittavat useat suomalaistenkin tarinat.

Missä sinä tapasit kumppanisi? Tätä on kyselty ja kokemuksista keskusteltu Vauva.fi:ssä.

”Kannatti lähteä, vaikka silloin tympäisi”

Baarissa, häissä, bussissa, armeijassa, seurakunnassa, kioskissa, risteilyllä, lukiossa, Tinderissä – kauppakeskuksessa! keskustelijat listaavat.

– Prisman infopisteellä, yhdestä vitsistä lähti keskustelu liikkeelle ja mentiin suoraan kahville siitä.

– Kaverin muuttotalkoissa. Kannatti lähteä, vaikka silloin vähän tympäisi.

– Teekkarisaunalla (itse en ollut teekkari, mies oli).

– Tyylikkäästi huoltoaseman kaupassa oluthyllyllä. Nyt tulee seitsemän vuotta avoliittoa täyteen, ja tuntuu että suhde vain paranee vuosi vuodelta.

– Mies näki minut kaupungilla (tosi pieni paikkakunta, johon olin vasta muuttanut) ja etsi minut Facebookista.

”Milloin sun työaika loppuu?”

Moni on tavannut kumppanissa töiden merkeissä.

– Asioin usein miehen työpaikalla, ja kiinnitin häneen huomioni. Juteltiin silloin tällöin miehen työasioihin liittyen ja välillä muutakin kevyttä. Ihastuin vähitellen miehen olemukseen (ujo, ystävällinen) ja keskustelutapaan, tuntui että meillä synkkasi. Sitten kerran vain yhtäkkiä kysyin, että ”milloin sun työaika loppuu ja mitä jos olisin pääoven edessä silloin” ja mies punastui ja sanoi ”joo ole vaan”. No sitten käveltiin illalla ympäri kaupunkia ja juteltiin. Seuraavat treffit sovittiin yhteen kahvilaan ja siitä se sitten lähti.

Netti on toinen tyypillinen ympäristö, missä ihmiset kohtaavat ja syventävät tuttavuuttaan.

– Itse pidin lukuvuoden päättäjäistapahtuman jälkeen jatkot. Seuraavana aamuna puolituttu mies kysyi: ”Jäikö sinne kamala sotku?” Facebookissa. Vastasin, että eipä oikeastaan, mutta pitsaa tekisi mieli. Siltä istumalta lähdimme pitsalle ja nyt on 5 vuotta takana.


”En pääsyt aamulla ulos asunnosta”

Joskus ensikohtaamisiin liittyy tahattomia sattumuksia.

– Opiskelijabileissä, piti olla yhden yön juttu, mutta aamulla en päässyt ulos (lukko rikki, korjattiin vasta kun mies jäi itse täysin jumiin asuntoon). Mies havahtui, haki kainaloon ja siihen sitten jäin. Vaihdettiin numeroita ja nähtiin muutaman kerran viikossa. Avoliitossa oltu nyt 2,5 vuotta ja pieni tyttö juuri saatu.

– Baarissa. Sain ison haavan jalkaani lasisirusta ja hän hoiti sitä (oli silloin lääkiksessä).

– Kymmenisen vuotta sitten kaaduin pyöräillä. Jouduttiin tilaamaan ambulanssi, hän ajoi sitä. Silloin ei mitään romanssia syttynyt, vaan vasta muutama kuukausi myöhemmin kun törmättiin toisiimme patiolla.

”Konduktöörikin ehti jo karjua, mutta oli sen arvoista”

– Tapasimme junassa Pasilan asemalla myöhään illalla. Hän istuutui viereeni ja huomasi unohtaneensa laukkunsa ja lompakkonsa ylös sisätiloihin. Lupasin, että vahdin, ettei juna lähde, jotta hän voi hakea ne äkkiä. Siinä sitten seisoskelin junan ovella, ettei juna lähde ja konduktöörikin ehti jo tulla karjumaan, mutta oli se sen arvoista. Kun tyttö juoksi takaisin, hän oli hyvin kiitollinen ja tuli luokseni yöksi. Sen jälkeen emme olekaan viiteen vuoteen kenenkään toisten luona yötä olleet.

”Naapuriin menin auttamaan remontissa”

Joskus taas muut auttavat tietämättään tai tietoisesti asiaa.

– Ystävien järkkäämillä sokkotreffeillä tutussa baarissa. Hän oli Suomessa lomalla töistään ulkomailla ja minä olin juuri tullut kesälomalleni Suomeen. Jos olisin tullut viikko myöhemmin, mies olisi jo lähtenyt takaisin töihin enkä olisi häntä varmaan koskaan tavannut.

– Vanhempieni naapuriin menin auttamaan remontissa, siellä tapasin naapurin serkun. Puoli vuotta jaksoin viestitellä ja sitten alettiin tapailla.


– Olin kaaso, hän bestman. Hääparin kautta ystävystyttiin ja sitten mentiin kavereina leffaan kahdestaan. Treffithän niistä muodostui.

– Tapasimme kotijuhlissa 4 vuotta sitten. Hän oli uuden kämppikseni lapsuudenkaveri. Ihastuimme samantien, ja rupesimme viettämään aikaa yhdessä lähes joka päivä. Nyt kihloissa ja ensi vuonna naimisiin.

– 80-luvulla isovanhempieni maatilalla. Hän oli siellä kesäpoikana, kun minä ”kaupunkilaisneito” tulin kesänviettoon. Ensimmäiset suudelmat tapahtuivat suomileffamaisesti heinäladossa.

Missä ja miten sinä tapasit kumppanisi? Kerro se kommenttikentässä tai lähetä tarinasi osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi!

Ota kantaa

Oletko sinä tavannut kumppanisi netissä?

Kyllä 22% Ei 78%
Ääniä yhteensä 9335

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt