”Raskasta katsella sivusta, kun neljän lapsen äiti aloitti suhteen toimitusjohtajan kanssa” – lukijat kertovat, kuinka työpaikkaromansseissa kävi

Julkaistu:

Työpaikkaromanssit
Lukijat avaavat syitä romanttisten tunteiden roihahtamiseen työpaikalla.
– Se on valtava tunne, kun tapaa sielunkumppanin. Työpaikka on siihen oivallinen paikka. Ensin kohtaa katseet, sen jälkeen kosketus, ja kukaan ei mahda lopulle mitään.

Näin kuvailee yksi lukijoistamme.

On luonnollista, että ihmiset voivat ihastua työtovereihinsa – onhan työpaikka ympäristö, jossa on samanhenkisiä ihmisiä. Työpaikoilla syttyneillä suhteilla voi kuitenkin olla monia kääntöpuolia, kuten pohdimme jutussamme.
Osalla työpaikkaromanssit ovat johtaneet kihlauksiin ja perheen perustamisiin, osalla kaatuneet mahdottomuuteensa. Joskus suhteet vaikuttavat ikävästi koko työyhteisöön.

Lukijoiden kommenteista paljastuu syitä, joiden vuoksi työpaikkaromanssit roihahtavat.

Pakotie arjesta

– Oli kurjaa ja raskasta katsella sivusta, kun neljän lapsen äiti aloitti suhteen firmamme toimitusjohtajan kanssa. Toimitusjohtajalle kaikki oli pelkkää seksiä ja leikkiä heidän yhteisillä työlomamatkoillaan, toimarin omistaman firman piikkiin. Varmasti tuolle naiselle luxus-elämä tarjosi pakotien perheenäidin arjesta, kertoo nimimerkki Metusalem.

Raskaaksi asian teki työyhteisölle se, että kaikki tunsivat naisen aviopuolison ja lapset.

– Mies oli ylpeä vaimonsa etenemisestä urallaan, käsittämättä sitä, mihin tuo eteneminen perustui. Sitten toimarimme kyllästyi leikkiin. Nainen siirrettiin uraltaan ja toimipaikaltaan b-luokan hommiin, hanttihommiin. Pudotus oli kova ja näkyvä. Miehelleen hän ei pystynyt koskaan kertomaan mitä oli tapahtunut, mutta miesparka sai kantaakseen ihmettelyn siitä, miksi vaimonsa tiuski ja kiukutteli hänelle, omaa pahaa oloaan purkaen.

Sitä oikeanlaista kemiaa

– Minut pistettiin opastamaan tietokoneen käyttöä äitiysloman sijaiselle. Sehän tapahtuu yhdellä laitteella, yhdellä näppäimistöllä, joten olin koko ajan ns. iholla. Välillämme alkoi olla kemiaa, ja opetustapahtuma pitkittyi pitkittymistään. Aina kun hänellä oli ongelmia, hän kääntyi puoleeni, kertoo nimimerkki Sijaisuus.

Parin kuukauden kuluttua firmassa oli syysjuhlat.

– Emme istuneet samassa pöydässä, mutta tanssittaessani häntä hän kysyi, olenko halukas vaihtamaan juhlimispaikkaa, kun siellä ei voinut keskustella vapaasti. Suostuin, ja liukenimme juhlista hieman eri aikaan ja tapasimme läheisellä taksitolpalla. Taksissa hän antoi osoitteen, jonka arvasin olevan hänen asuntonsa. Yö meni valvoessa tämän villikissan kanssa. Aamu oli onneksi lauantai.

Romanssia jatkui yhteisine öineen, kunnes sijaisuus loppui.

– Töissä emme edes suudelleet, mutta kosketuksia oli paljonkin kenenkään huomaamatta. Kun hän vaihtoi työpaikkaa, suhde hiipui hiljalleen vaikka minä olisin halunnut jatkaa.

Vetovoiman laki?

– Olin uudessa paikassa uusien työkavereiden kanssa. Kerran näytin tietokoneelta työjuttua eräälle miehelle, ja jokin naksahti. Sen jälkeen aina kun katsoimme toisiamme silmiin, rupesi minua hymyilyttämään. Tiesin miehen olevan naimisissa ja itsellänikin oli upea parisuhde. Mies ei monenkaan naisen mielestä ole komea, vaan näyttää hieman roistolta, ja oli 20 vuotta vanhempi, silti vetovoima oli todella vahva, tunnustaa nimimerkki Reissuseksiä salassa.

Eräänä vapaailtana muut työkaverit tarjoilivat juomia ja ”antoivat kahdenkeskistä aikaa”.

– Lopulta kun pääsimme hotellille, mies saattoi minut huoneeseeni ja pyysin hänet sisään. Ilta päättyi hyvään ja intohimoiseen seksiin, jota kesti kuukausia aina, kun olimme samassa kaupungissa. Joka ilta mies soitti vaimolleen ja heillä oli kivaa keskustellessaan samalla kun minä makasin alasti juuri saaneena hänen sängyllään. Miehen avioliitto toimii hyvin edelleen.

Salasuhde tuo jännitystä

Moni suhteeseen ajautunut myöntää kaivanneensa jännitystä elämäänsä.

– Ajauduin salasuhteeseen pomoni kanssa. Vaikka olin varattu. Pomo oli eroamassa ja siitä sitten vuosien flirttailu päätyi sänkyyn. Seksiä milloin missäkin. Jatkui pitkään ja suhteemme kesti pomon väliaikaiset seurustelutkin. En kadu mitään, tulihan siitä hyötyäkin. Muutama palkankorotus, kertoo nimimerkki Salanimellä puhelimessa.

Hän kertoo vakiintuneensa, mutta saavansa ex-pomolta vieläkin viestejä.

– Tiedän, että hän haluaa minua vieläkin. Mutta olemme varovaisia, sillä hänen nykyinen kumppaninsa sai selville tilanteemme. Kaikki viestit salataan. Erityisesti saan häneltä viestejä reissuilta, jos on yksin matkassa.

– Jännitystä kaipaa elämään, tämä on varmaan molemmille sitä. Tietää, että toinen edelleen haluaa. Onko tämä väärin? Sitä kuuluisaa mikropettämistä?


Laastarointia

– Työkaverini ja minä olimme eroprosessissa tahoillamme, ja haimme lohtua toinen toisistamme, kertoo nimimerkki Seksiä missä vaan.

Kiihkeä rakkaussuhde alkoi.

– Toinen työkaveri päätti ilmoittaa partnerin exälle asiasta. Eihän sitä voitu peitellä mitenkään. Ex marssi työpaikalle ja tämä kielikello toi hänet huoneeseeni. Huuto kaikui pitkin käytäviä. Mustasukkaisuus iski erosta huolimatta. Jatkettiin laastarisuhdetta monta vuotta, kunnes jatkettiin elämää omilla tahoilla.Elli kertoo suhteen kehittyneen siitä, kun työkaveri flirttaili ja ”teki työtä” asian eteen ensin vuoden verran.

– Kumpikin olimme naimisissa ja minä ensikertalainen pettämisessä. Siihenhän se meni. Tykkäsimme toistemme seurasta, harrastimme yhdessä, viestit, nopeat tapaamiset kesken työpäivän, toisen huomiointi.

Kaikki päättyi siihen, että asia paljastui miehen vaimolle.

– Mies tuskin koskaan kertoi koko totuutta suhteen kestosta ja omasta roolistaan. Minä erosin muista syistä jo suhteen alkuvaiheessa. Suhde auttoi minua eroamaan ja piti minua pinnalla. Sen loppuminen oli kuitenkin kova paikka, vaikka tiesin, että mies ei jätä perhettään. Ainahan sitä kuitenkin elättelee toivoa.

Rakkautta ensisilmäyksellä, 30 vuotta yhdessä

– Vaimoni löytyi työpaikan naisten vessasta, johon ryntäsin vahingossa. Silloin näin hänet ensimmäisen kerran, kertoo Kaide.

Toisen kerran he tapasivat noin tunnin kuluttua kokouksessa.

– Puhuimme työsioista ja sain tietää, että hän on samassa firmassa johtoportaassa töissä. Jotenkin en saanut häntä mielestäni.

Kaide kertoo olleensa aika lailla jatkuvasti työmatkoilla ja kuluttaneensa vapaa-ajan kavereiden kanssa.

– Yllättäen sain erään hotellin respaan jätetyn viestin, joka kuului seuraavasti. Mitä kuuluu resupekka? Allekirjoitus ja puhelinnumero. Siitä se alkoi, ja mistä minä tiesin, että hänen isänsä oli firman toimitusjohtaja. Se selvisi vasta myöhemmin, kun minut vietiin vastentahtoisesti vanhempia tapaamaan. Hups. 30 vuotta on mennyt aivan hyvin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt