”Ihan uskomattoman hyvää seksiä, vähintään viidesti viikossa” – lukijat paljastavat, mikä saa seksin roihuamaan pitkässäkin suhteessa

Julkaistu:

Seksi
Pitkä parisuhde ei väistämättä merkitse sitä, että erotiikka typistyy pelkäksi ”kaurapuuroseksiksi”. Seksi voi olla pitkässä liitossa entistäkin parempaa.
– Olemme olleet yhdessä 23 vuotta ja hyvää seksiä on ainakin pari kertaa viikossa. Kun nyt miettii taaksepäin, niin tämä seksi on huomattavasti paljon parempaa seksiä kuin silloin 20 vuotta sitten. Olemme nyt rennompia ja rohkeampia nauttimaan, emme myöskään mieti ollenkaan miltä näytämme seksissä, sillä toinen on tasan varmasti nähnyt joka ikisen nolouden, joten annamme mennä vain! Kaurapuuroa tämä ei ole, vaan mukavaa vaihtelevaa mysliä erilaisilla aineksilla.

Näin kertoo kolmen teinin äiti.

Pitkän suhteen aikana seksi uhkaa monella hiipua, kävi ilmi Ilta-Sanomien seksikyselystä. Siitä tulee ”kaurapuuroseksiä”, joka ei jaksa enää innostaa.
Alkuhuuman jälkeen seksielämän hiljeneminen on luonnollistakin. Yleisimpiä syitä hiljenneeseen seksielämään ovat arkielämä ja sen tuomat vastuut, kuten työ, lasten harrastukset, ikääntyneet vanhemmat, stressi, kiire ja terveydelliset haasteet. Myös oma ikääntyminen saattaa vaikuttaa, samoin se, että seksiin liittyvät toiveet ja tarpeet muuttuvat vuosien kuluessa.

Pitkä parisuhde ei silti välttämättä merkitse sitä, että seksielämä tukahtuu. Poimimme kolme vinkkiä lukijoiltamme.

1. ”Puhukaa ja rakastakaa”

Paras keino ylläpitää toivotunlaista seksielämää parisuhteessa on kommunikointi, sanovat sekä asiantuntijat että monet lukijat.

– Aina ollaan oltu aktiivisia ja meillä on ollut loistavaa seksiä. Useampi lapsi ollaan yhdessä luotu, mutta aina hellyyttä ja himoa toisillemme annettu. Viimeiset kolme vuotta ihan uskomattoman hyvää seksiä, kun löysimme jonkun isomman yhteyden toisiimme. Vähintään viidesti viikossa ja pitkään toisistamme nauttien. Puhukaa ja rakastakaa toisianne, älkää lähtekö etsimään mitään helppoa. Itsensä avaaminen ensin itselle ja sitten toiselle, nimimerkki Tiins sanoo.

– Puhumattomuus on suurin syy siihen miksi ihmisillä seksi loppuu. Ei uskalleta puhua seksistä, mitä haluaa mitä ei. Eikä puhuta muutenkaan, niin siitäpä ne ongelmat parisuhteissa alkaa, kirjoittaa puolestaan nimimerkki Mykät suomalaiset.

2. ”Halaukset aamuisin ja iltaisin”

Toinen tärkeä tapa pitää vireyttä yllä on toisen lähellä oleminen. Rakkauden osoittaminen pienin sanoin ja teoin. Välittäminen.

– Läheisyys päivittäin, yhdessä oleminen ja omaa aikaa molemmille. Halaukset aamuisin ja iltaisin, suudelmat päälle, kirjoittaa nimimerkki Elämässä oppii.

Seksi on tärkeää, ja siinäkin toisesta välittäminen saa näkyä.

– Toisen kanssa ei tarvitse olla varovasti, voi olla aito oma itsensä, valot päällä, verhot auki, kysyä mistä toinen pitää, mitä me halutaan yhdessä. Nauttia siis täysillä toisen kanssa. Joku kerta pidempään, joskus taas vähän lyhyemmän kaavan kautta. Vaikka parisuhde on pitkä, ei seksin tarvitse olla huonoa.

Nimimerkki Zäp on samoissa ajatuksissa.

– 15 vuotta yhdessä ja lopulta ymmärrys, että toinen ihan oikeasti rakastaa just tällaisena ja himoitsee. Ei tarvitse esittää ja tietää, mistä toinen pitää ja ei pidä. Sanat ja pienet hellyydenosoituksen päivittäin ilman seksiolettamusta.


3. Kunnioita toista ja hänen nautintoaan

– Muistakaa myös toisen kunnioitus. Jos haluat jotain mikä on ehdoton ei, älä alista tai lähde vieraisiin. Miksi haluaisit tehdä jotain, josta kumpikaan ei nauti? nimimerkki Zäp pohtii.

Hänellä on erityinen viesti sekä naisille että miehille.

– Miehet. Osoittakaa sanoin ja teoin, että rakastatte ja haluatte. Varmistakaa myös naisen nautinto. Naiset, ne tekosyyt miksi ei tänään, on helppoja. Heittäytykää mukaan, niin keho innostuu ja paikat kostuu. Miestä saa myös kehua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt