Saako omalla pihalla harrastaa seksiä? Rikosylikomisario Pikkarainen kertoo, milloin siitä tulee rikos

Julkaistu:

Me Naiset
Jos helteiset kesäpäivät sekoittavat pään, kannattaa varoa, ettei meno mene liian villiksi ulkona.
Ulkoseksi on yksi ihmisten tavallisimmista fantasioista. Me Naisten suuressa seksikyselyssä kysyttiin suomalaisilta, mistä he fantasioivat. Suomalaisten suosikkifantasiaksi nousi perinteinen kolmen kimppa, ja heti toiseksi tuli seksi julkisella paikalla.

Ulkoseksi voi muuttua kuitenkin laittomaksi, jos sitä joutuu todistamaan ulkopuolinen henkilö, joka ei halunnut sitä nähdä, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario Maarit Pikkarainen.

Pikkarainen lisää, että seksistä tulee laitonta, jos se herättää sitä todistaneessa ulkopuolisessa henkilössä pahennusta. Rikosnimike on tuolloin sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen.

– Tiivistetysti voisi sanoa, että seksi loukkaa ulkopuolisen henkilön sukupuolisiveellisyyttä, jos joku joutuu näkemään sellaista, mitä ei mennyt katsomaan, kertoo Pikkarainen.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla Yyterin hiekkarannalla harrastetusta ryhmäseksistä, joka sai ikävän käänteen, kun perheenisä lapsineen pamahti paikalle.
Hiekkaranta hellepäivänä on kieltämättä melko julkinen tila lemmentekoihin, mutta miten on oman pihan, mökkilaiturin tai parvekkeen laita?

Kysyimme Pikkaraiselta, missä menee julkisen ja yksityisen tilan raja seksiä harrastaessa.

1. Saako seksiä harrastaa mökkilaiturilla tai omalla pihalla?

– Jos joku, joka ei halua, näkee aktin, niin seksin harrastamisesta voi tulla laitonta, vaikka se tapahtuisi omalla pihalla tai mökkilaiturilla, kertoo Pikkarainen.

Hän lisää, että jotta rikoksen merkit täyttyvät, tulee näyn aiheuttaa ulkopuolisissa pahennusta.

2. Entäpä, onko oma parveke tai ikkunalauta sallittu?

– Ei ole, jos joku ulkopuolinen näkee seksin harrastamisen haluamattaan. Jopa sisätiloissa harrastettu seksi voi näkyä kadulle tai naapuriin, mikä puolestaan voi aiheuttaa pahennusta. Tuolloin seksiä harrastaneet saattavat syyllistyä rikokseen, kertoo Pikkarainen.

Hän lisää, että etenkin näissä tilanteissa poliisi selvittää tapahtuman olosuhteet ja tarkoitusperän: Se, onko seksi ollut julkista vahingossa vai tarkoituksella, vaikuttaa seurauksiin.

Missä menee seksin raja: voiko julkinen pussailu herättää pahennusta? Mitä seksistä väärässä paikassa voi saada rangaistukseksi? Lue vastaukset näihin kysymyksiin ja alkuperäinen artikkeli kokonaisuudessaan menaiset.fi:stä.

Lue myös:

”Mitä on pegging?” ja 7 muuta seksikysymystä, joita et koskaan kehdannut kysyä

Suomalaiset lataavat suorat sanat seksifantasioista, jotka olisi voinut jättää toteuttamatta: ”Kolmen kimppa oli täysi pettymys”

Kysely paljasti 5 tärkeintä asiaa, jotka saavat suomalaisnaisten halut syttymään – ja lerpahtamaan tyystin

Millaista on ihan tavallinen seksi? Suomalaiset naiset kertovat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt