Mistä muut löytävät seksiseuraa? 8 000 suomalaista vastasi, yksi tuttu paikka on täysin omaa luokkaansa

8 000 suomalaista kertoi IS:n kyselyssä, mistä seksikumppaneita löytyy.

Joskus seksiseuraa löytyy hetken mielijohteesta.

17.7.2019 19:00

Yksi paikka on ylitse muiden, kun tavoitteena on seksiseuran löytäminen, selviää Ilta-Sanomien seksikyselystä.

Kyselyyn vastasi 8 000 suomalaista, ja 61 prosenttia heistä kertoi löytäneensä seksiseuraa baarista tai terassilta.

Baarit ja terassit olivat ykkösenä vastaajien jokaisessa ikäryhmässä. Nuorimmista (16–25-vuotiaat) 19 prosenttia ja vanhimmista (yli 65-vuotiaat) 17 prosenttia ilmoitti päätyneensä sänkyyn baarista löytyneen kumppanin kanssa.

”On enemmän uskallusta lähestyä toista”

Ravintolat ja baarit nousivat ykkössijalle myös Kaalimato.comin viimevuotisessa kyselyssä, kun kysyttiin, mistä seksiseuraa haetaan eniten.

– Baarit ja laivat ovat ympäristöjä, joissa toinen ihminen kohdataan heti kasvotusten, toisin kuin deittisovelluksessa. Yhdistettynä juhlatunnelmaan ja mahdolliseen alkoholin vaikutukseen, estot vähenevät ja on enemmän uskallusta lähestyä toista. Osa saattaa löytää seksiseuraa hetken mielijohteesta, kun taas erilaisia deittisovelluksia käytetään harkitummin seksiseuran etsimiseen, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoi.

Entä Tinder?

IS:n kyselyn mukaan toiseksi eniten seksiseuraa on löydetty työpaikalta (31 %), ja kolmannelle sijalle nousi vastausvaihtoehto ”muut sovellukset ja nettisivut” (26 %).

Viime vuosina suomalaisillakin kovassa käytössä ollut deittisovellus Tinder löytyy listan seitsemänneltä sijalta. Kaikista vastaajista 19 prosenttia ilmoitti löytäneensä seksiseuraa Tinderistä.

Tinderin kohdalla ikäryhmät kuitenkin eroavat huomattavasti toisistaan.

16–25-vuotiaista vastaajista 16 prosenttia kertoi löytäneensä Tinderistä seksiseuraa. Tinderin ikäraja on 18 vuotta.

Muissa ikäryhmissä prosentit jäivät pienemmiksi: 26–45-vuotiaat 9 %, 46–55-vuotiaat 3 %, 56–65-vuotiaat 1 % ja yli 65-vuotiaat 3 %.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?