”Katosin henkisesti, kun vaimolla ei ollut mitään positiivista sanottavaa” – manhiding on todellinen ilmiö, ja nyt miehet selittävät, miksi siihen sortuvat

Julkaistu:

Suhteet
Moni mies tunnustaa harrastaneensa henkistä piileskelyä.
Tiedättekö, mitä on manhiding eli miespiileskely? kyseli Kirsi Hytönen kolumnissaan.

Se tarkoittaa ”henkistä katoamista”. Missä tahansa tilanteessa.

– Jos mies on seurueen ainoa mies, hän katoaa hiljakseen ja huomaamatta puhelimensa uumeniin ja yrittää loihtia katseeseensa ajoittain älyllistä tai osallistuvaa pilkettä, jotta ei jäisi kiinni, Hytönen kirjoittaa.

Nimimerkki Heittouistin antaa selvyyttä aiheeseen miehen näkökulmasta:

– Katosin henkisesti ja fyysisesti kun vaimolla ei ollut koskaan mitään positiivista sanottavaa. Kaikki oli aina minun syytä ja olin aina laiskin, itsekkäin, epäsosiaalisin ihminen. Entisestä huumorimiehestä ja porukan naurattajasta tuli sulkeutunut, eristäytyvä ihminen kaiken sen kyykytyksen jälkeen. Onneksi tuo liitto on ohi ja uusi nainen on taas saanut minut eheytettyä. Kiitos siitä.

Tilannetta kannattaa käyttää hyväksi

Nimimerkki Nalkutuksen uhri on myös harrastanut piileskelyä.

– Myönnän käyttäneeni tilannetta hyväkseni juurikin sen vuoksi, ettei kerrankaan tarvitse kuulla nalkutusta. Osaisipa emäntä olla yhtä rauhallinen ja mukava kotonakin. Toisaalta on myös raskasta katsoa sitä tekopyhyyttä juhlissa.

Nimimerkki Puupään mielestä kyse on siitä, että miehet vain välttävät turhaa kalkatusta ja kälätystä.

– Ei meitä kiinnosta neulonnat, nypläykset, kakkureseptit taikka kumminkaiman perheongelmat. Silloin kun hameväen saa harhautettua räpättämään kaikista tekemättömistä töistä ja muista yleensä negatiivisilta kalskahtavilta asioista, silloin me emme epäröi käyttää tilannetta hyväksi. Edes hetki, se pienenpieni tuokio ilman justiinan ikeen alla olemista. Sen vuoksi tekee melkein mitä tahansa.

Jortsikas pohtii, onkohan Hytönen tullut ajatelleeksi sitä, että miehiä ei kiinnosta resepteistä juttelu tai turhanpäiväinen höpötys.

– Miksi pitäisi väkisin siinä vieressä kuunnella ihme kälätystä, kun vaihtoehtona on oma rauha ja rentoutuminen? Ei teitä kukaan siihen pakota jäämään anopin kanssa juttelemaan.


”Ymmärrän miesten katoamisia”

Nimimerkki Naisellinen silti ymmärtää miesten ”katoamisia”, samaistuukin niihin.

– Olenkohan naisena erilainen viihtyessäni esimerkiksi vierailulla enemmän miesten joukossa kuin tyhjänpäiväisiä lörpötyksiä latelevien naisten parissa. Ei ole nyt kysymys seksikkyydestä tai miehen ja naisen välisistä jännitteistä, miehillä on vain sanoisinko fiksummat puheenaiheet. Kerrankin naisten jutut kiersi vaatteissa, meikeissä, muotioikuissa, lasten ja kodin ympärillä, sen sijaan miehet verannalla juttelivat metsästysreissuistaan, päivän politiikasta jne. Olisi mieleni tehnyt sinne miesten joukkoon keskustelemaan mutta en kehdannut mennä.

Vellu on samoilla linjoilla.

– Jos miestä ei kiinnosta naisten keskustelunaiheet, niin ketä haittaa miehen poistuminen? Miehiä voi syyttää monista asioista, muttei siitä, että he eivät sekaannu asioihin, joista he eivät mitään tiedä.

– Anteeksi nyt naiset, jos turhanpäiväisyyksistä juoruaminen keittiössä, reseptit tai muut touhunne eivät vain kiinnosta. Sen sijaan, että kälkätät ja pilaat suhdetta ajattelemalla, että miehesi kuuluu täyttää erilaisia tarpeitasi, voisit mennä miehesi mukaan sinne huoneeseen ja jutella hänen kanssaan hänen lapsuusajoistaan. PS. Olen yleensä se, joka tiskaa ja huolehtii kyökin kuntoon, kirjoittaa nimimerkki Tyhmä juttu.

Naispiileskelyä

Nimimerkki N25 ei allekirjoita sanomaa siitä, että vain mies pakenisi piileskelyllä esimerkiksi velvollisuuksiaan.

– Saman voisi tehdä vaikka naisista. Womanhiding: aina kun anoppilassa tai vanhempien luona tehdään porukalla puu- tai muita raskaampia töitä niin, jostain syystä naiset häviää sisälle.

– Huh. Minäkin kyllä naisena tekisin hidingit, jos tuttavaporukassa alettaisiin esimerkiksi reseptejä vaihtamaan tai puutarhavinkeistä lätisemään, puhumattakaan miehistä, kirjoittaa puolestaan Ninnukka.

Niin tuttua!

”Niin tuttua!” nimimerkki Vesimiesnainen komppaa Hytöstä.

– Esimerkiksi kun perheessä on pieniä lapsia ja ollaan lähdössä autolla jonnekin, mies lähtee ”laittamaan auton valmiiksi” eli jättää äidin selviytymään pakkaamisesta ja lasten pukemisesta yms. ihan yksin. Eksä oli tässä ihan pro.

Nimimerkki Motivaatio harrastaa itsekin henkistä piileskelyä.

– Mutta en kaikkoa mihinkään. Hymisen vain ja esitän kiinnostunutta. Sillä se on varmaa, kun joku aloittaa paasauksen, että se ei lopu ihan heti. Ja tilanteissa, joissa koen itseni ulkopuoliseksi, katson tyhjyyteen. Se ei loukkaa ketään eikä minulla todennäköisesti olisi mitään sanottavaakaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt