Järjestyksenvalvoja Outia, 42, pokaillaan aina pilkun aikaan – tällä lauseella hän kuittaa onnettomat iskuyritykset

Julkaistu:

Me Naiset
Outin mukaan portsari on viimeinen oljenkorsi, jota lähestytään etenkin pilkun aikaan.
42-vuotias Outi on työskennellyt yli 20 vuotta järjestyksenvalvojana erilaisissa yleisötapahtumissa, esimerkiksi festareilla.

Outi kertoo, että miesten ehdottelut ovat hänelle järjestyksenvalvojan työssä arkipäivää.

– Ihan joka keikalla on tullut jonkinlaisia lähestymisyrityksiä, ja poikkeuksetta alkoholilla on ollut osuutta asiaan, hän kertoo.

– Yleensä lähestyminen tapahtuu pilkun aikaan. Portsari on viimeinen oljenkorsi, jota yritetään, kun mikään muu ei ole onnistunut. Miespuolisilla järjestyksenvalvojilla on tismalleen samanlaisia kokemuksia.

Myös taksia työkseen ajava Peppi, 24, kertoi Me Naisille, kuinka hän on yllättynyt iskuyrityksistä – joita hän saa jokaisessa vuorossa.

– Taksissa olen kohdannut enemmän iskuyrityksiä kuin baarissa koskaan. Tämä työmaa onkin varsinainen ”Tinder”, Peppi sanoi.

”Romantiikka katosi hetkessä”

Outia on muun muassa kyselty jatkoille ja häneltä on ruinattu puhelinnumeroa. Outi ei ole kuitenkaan koskaan kokenut iskuyrityksiä ahdistavina. Niistä on selvinnyt huumorilla ja pysymällä sopivan jämäkkänä.

– Olen aina ystävällinen, mutta teen samalla heti selväksi, etten ole kiinnostunut. Esimerkiksi jatkopyynnöt kuittaan sanomalla, että kotona odottava mieheni ei todennäköisesti arvostaisi sitä, jos lähtisin vieraan matkaan.

Vuosien varrelle on mahtunut monenmoista casanovaa, mutta eräs tapaus on jäänyt erityisen kirkkaana Outin mieleen. Hän oli vuosia sitten yövahtina festarialueella, kun seuraan liittyi banaaniasuun pukeutunut mies.

– Hän oli hyvällä tuulella ja oikein ystävällinen. Minulla ei ollut kiirettä, joten ehdin jutella pitkään hänen kanssaan. Sitten huomasin, että miehen ranneke oli väärennetty. Tyyppi lähti pakenemaan, joten jouduin ottamaan hänet kiinni, Outi muistelee.

– Kauniit sanat muuttuivat kunnon sadatteluksi ja natsi-haukuiksi. Romantiikka katosi hetkessä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Kaupan kassa Inka, 20, ja ravintolatyöntekijä Ramona, 43, paljastavat asiakkaiden kuluneimmat sutkautukset: ”Ehkä voisi jo jättää välistä”

Portsarikirjan kirjoittaja Teemu Potapoff: Miehet on helpompi poistaa baarista kuin naiset, ja tästä se johtuu

Taksikuski Pasi, 33, listaa kolme asiakasryhmää, joita on kaikkein raskainta kuskata

Kalajokinen Jarno on työskennellyt grillillä yli 25 vuotta – nyt hän jakaa tärkeitä havaintoja kaikille suomalaisille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt