Kolme tärkeintä asiaa, jotka tekevät ihmisestä seksikkään – miesten ja naisten vastauksissa selkeä ero

Julkaistu:

Seksikkyys
Naisilla ja miehillä seksikkäimpien ominaisuuksien kärkikahinoissa kilpailevat varsin erilaiset asiat.
Perinteiset seksikkyyden symbolit, kuten piukat peput sekä maine ja mammona, näyttävät kuuluvan menneisyyteen – ainakin tämän selvityksen mukaan.

Kaalimato.comin kyselyn mukaan kolme seksikkäintä ominaisuutta ihmisessä ovat:
 1. Katse (45 %)
 2. Hymy (39 %)
 3. Luotettavuus (37 %)
Naisiin katse vetoaa selvästi paremmin kuin miehiin, miehet taas pitävät hymyä seksikkäimpänä ominaisuutena.

Kumppanin haluava ja hyväksyvä katse oli listaykkösenä myös Me Naisten kyselyssä, jossa selvitettiin sitä, mikä saa naisen halut heräämään.


Katse yhdistää

Joka kolmas suomalainen arvioi kyselyn mukaan säännöllisesti muiden ihmisten seksikkyyttä.

Naiset ja miehet syttyvät näistä ominaisuuksista:

Miesten top 3
 1. Hymy (42 %)
 2. Suloisuus (39 %)
 3. Katse (38 %)
Lähes joka neljäs mies arvioi myös omaa silmää miellyttävän tyylin seksikkääksi. Myös luotettavuus on heille tärkeää.

Naisten top 3
 1. Katse (51 %)
 2. Luotettavuus (44 %)
 3. Läsnäolo (43 %)
Suomalaisiin naisiin vetoaa myös huumorintaju ja itsevarmuus. Vajaa kolmannes pitää uskollisuutta seksikkäänä. Yli neljännes kertoo syttyvänsä äänestä.

Jokaisen tulisi voida tuntea, että omaan kumppaniin voi luottaa.

– Tutkimustulokset kertovat ennen kaikkea tämän hetkisestä arvomaailman muutoksesta, jossa parisuhdetta ylläpitävät syvemmät arvot, kuten pysyvyys ja luotettavuus, ovat yhä ihaillumpia ominaisuuksia toisessa ihmisessä. Nykypäivänä naiset tulevat myös toimeen omillaan, joten kumppaniehdokkaan varakkuus ei merkitse naisille samalla tavalla kuin joskus ennen, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kommentoi kyselyn tuloksia Kaalimadon tiedotteessa.

– Syy siihen, miksi hymy ja katse nousevat kaikilla ihmisillä seksikkäiden ominaisuuksien kärkeen, on hyvin luonnollinen. Hymystä välittyy ystävällisyyttä, empaattisuutta ja positiivista elämän asennetta, ja katseesta puolestaan läsnäoloa, yhteyttä ja turvallisuutta. Kaikki nämä asiat ovat tärkeitä ihmisten välisessä kanssakäymisessä ja siksi ne ovat yleismaailmallisesti vetovoimaa ja kiinnostusta herättäviä ominaisuuksia.

Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin kansalaispaneelissa toukokuussa 2019. Tutkimukseen vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Mikä tekee toisesta ihmisestä seksikkään? Mikä hetki tai ominaisuus on saanut juuri sinut syttymään? Keskustele ja kerro kommenttikentässä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt