Suomalaisnaiset paljastavat 5 asiaa, jotka saavat halut syttymään

Julkaistu:

Me Naiset
Me Naisten kysely paljasti, millaiset asiat saavat sille tuulelle.
Jos on viime vuosina lukenut edes jokusen seksiin liittyvän uutisen, ei todennäköisesti ole välttynyt kuulemasta seuraavaa faktaa: suomalaiset harrastavat yhä vähemmän seksiä.

Muutaman vuoden vanha Finsex-tilasto kertoo, että pariskunnat intoutuvat yhdyntäseksiin keskimäärin kerran viikossa.

Vaikka yhdyntöjen määrät ovat alkaneet taittua, suomalaisten seksielämästä ei liene syytä kantaa suurta surua. Niin ei tee myöskään tutkija Maiju Parviainen Itä-Suomen yliopistosta.

– Seksin väheneminen yleisenä trendinä voi johtua ihan siitä, että naisten itsemääräämisoikeus on kasvanut. Enää ei harrasteta seksiä velvollisuudentunnosta vaan nautinnonhalusta. En ole huolissani asiasta! Parviainen on todennut Me Naisille.

Me Naisten toukokuussa käyntiin pyöräyttämä seksikysely tukee tutkijan näkemystä.

Kyselyyn vastasi yli 170 naista, joista suurin osa kertoi olevansa heteroseksuaaleja. Vastaajista 2 prosenttia ilmoitti olevansa homoseksuaaleja ja 13 prosenttia kertoi olevansa biseksuaaleja. Joukkoon mahtui myös muutama, joka vastasi olevansa seksuaaliselta suuntautumiseltaan ”jotain muuta”.

Valtaosa vastaajista kertoi olevansa tyytyväinen seksielämäänsä. Moni kertoi esimerkiksi, että omasta näkökulmasta se ihan tavallinenkin seksi oli positiivisesti latautunut asia. Ja se ihan tavallinen voi muuten tarkoittaa valtavan montaa eri asiaa – lue vaikka täältä.

Mikä saa naiset haluamaan?

Mutta mikä saa suomalaiset naiset erityisesti sille tuulelle? Kyselyn perusteella voisi sanoa, ettei siihen tarvita erityisiä vippaskonsteja. Tietyt perusasiat toistuivat halki vastausten.

Kyselyn perusteella erityisesti seuraavat asiat nousivat tärkeimmiksi halujen nostattajiksi:
  1. Kumppanin haluava ja hyväksyvä katse
  2. Kiireettömyys ja paineettomuus
  3. Hyväntuoksuinen, suihkunraikas kumppani
  4. Elokuvien kuumat seksikohtaukset tai muu pehmoporno
  5. Tietty aika kuusta
– Minut saavat haluamaan elokuvien seksikohtaukset ja toisen tietynlainen katse tai kosketus. Kun fiilis on hyvä ja asiat kohdillaan, haluamaan saa oikeastaan mikä vain, kertoi 42-vuotias nainen.

– Kiireettömyys, toisen huomioiminen arjessa, lomamatkat ja juuri suihkusta tullut kumppani saavat haluamaan, totesi 35-vuotias nainen.

– Haluni syttyvät, kun toinen haluaa minua. Myös kuukautiskierto vaikuttaa, koska en käytä hormonaalista ehkäisyä, joka tappoi seksihaluni. Ovulaation aikaan innostun jo pelkästään siitä, että kumppani vähän hipeltää korvan takaa, kertoi 26-vuotias nainen.

Entä mikä saa suomalaisten naisten haluat lerpahtamaan? Lue Me Naisten alkuperäisestä artikkelista.

Lue myös:

Saaralla ja Esalla oli seksiä enää kerran kuukaudessa, kunnes he tekivät 2 viikon lupauksen – lue seksipäiväkirjasta, miten kävi

45-vuotiaana Sari halusi kokeilla seksiä 50 eri miehen kanssa löytääkseen itsensä – päätös muutti koko elämän

Iiris, 25, sopii saunatreffejä 20 vuotta vanhemman miehen kanssa: ”Ensin juodaan kahvit, sitten siirrytään itse asiaan”

Marjatta, 73, löysi itselleen hyväkroppaisen nuoremman rakastajan netistä: ”Aina, kun näemme, tulee iloinen ja kevyt mieli”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt