”Kunnon orgasmin jälkeen mikään asia ei maailmassa enää hetkauta”, nelikymppinen nainen sanoo sooloseksistä - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Kunnon orgasmin jälkeen mikään asia ei maailmassa enää hetkauta”, nelikymppinen nainen sanoo sooloseksistä

Sooloseksin harrastaminen näyttää yleistyneen. Siihen ryhdytään etenkin iltaisin rentoutumismielessä.

Naiset kokevat hieman miehiä useammin masturboinnin lisäävän seksihaluja.

3.7.2019 21:45

– Harrastan sooloseksiä silloin, kun olen vihainen tai minua ärsyttää jokin asia. Kunnon itsetyydytyksen ja orgasmin jälkeen ei mikään asia maailmassa enää hetkauta. Kaikki on vain euforisen vaaleanpunaista, sanoo nelikymppinen nainen Kaalimato.comin kyselyssä.

Samaa sanoivat parikymppiset Jenni ja Kaisa taannoin jutussamme.

Sooloseksi on Kaisan ja Jennin mielestä tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia.

– Varsinkin kun alkaa masentaa, ahdistaa ja mieli alkaa vetää mustiin, nukun, syön, liikun ja masturboin hyvin, Jenni kuvaili.

– Harrastan sooloseksiä parantaakseeni suhdetta omaan kehooni. Huonon itsetunnon takia suhde kehoon on huonontunut ja huomasin, että irtosuhteet eivät ole hyväksi henkiselle hyvinvoinnilleni. Keskityn siis sooloseksiin ja oman kehon rakastamiseen ja nautinnon tuottamiseen itselleni! 25-vuotias nainen kertoo.

Kaalimadon kyselyt kertovat, että suomalaiset ovat intoutuneet itsetyydytyksestä yhä enemmän: viime vuoteen verrattuna vähintään kerran viikossa masturboivien osuus on kasvanut kuudella prosentilla. Tiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Kyselyyn vastasi toukokuussa 2019 tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista.

Nuoret innokkaimpia

Kyselyyn vastaajista 41 prosenttia harrastaa itsetyydytystä kerran viikossa tai useammin.

Innokkaimpia masturboijia ovat 18–24-vuotiaat, joista lähes puolet uppoutuu sooloseksin saloihin useamman kerran viikossa.

Miehet ovat huomattavasti naisia aktiivisempia tyydyttämään itseään. Miehistä yli puolet eli 55 prosenttia masturboi vähintään kerran viikossa, kun taas naisista näin toimii 27 prosenttia.

– Itse harrastan itsetyydytystä noin pari kertaa viikossa piristykseksi. Yleensä auttanut mielialaan, kun on masentanut, ollut surullinen tms., 29-vuotias mies kertoo.

Sooloseksi rentouttaa

Missä tilanteissa sooloseksin iloihin tartutaan? Vastaajista 63 prosenttia harrastaa itsetyydytystä aina silloin, kun sattuu tekemään mieli. Yli neljännes sooloilee rentoutumismielessä ja ollessaan pidempään erossa kumppanistaan.

Joka kymmenes purkaa sooloseksillä paineita ollessaan stressaantunut. Suosituin ajankohta masturboida on iltaisin.

– Tällä hetkellä sooloilen eniten aamulla, kun ärsyttää lähteä töihin, ja orgasmin jälkeen se ei enää niin ärsytäkään. Toiseksi eniten tyydytän itseäni, jos en saa unta. Rakas ei valitettavasti ole vieressäni, kuin vain joinakin aamuina ja iltoina niin sooloseksi on hyvä apu, kertoo nelikymppinen nainen.

Kolmekymmpinen mies listaa kolme eri syytä sooloseksiin: ”panetus”, stressin ja ahdistuksen lievitys sekä nukahtamisen helpottaminen.

Säteilee positiivisesti kaikkeen seksiin

Sooloseksillä näyttää olevan pääasiassa positiivinen tai neutraali vaikutus haluihin. Yli viidennes vastaajista on kokenut seksihalujen kasvavan itsetyydytyksen ansiosta.

– Kaikki hyvä paneminen lähtee siitä, että masturbointi on kunnossa, uskoo Kaisa.

Kaisa ja Jenni pohtivat, voiko nautintoa ylipäänsä pystyä vastaanottamaan ja antamaan, ellei ensin pysty antamaan sitä itselleen.

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasta on ilahduttanut se, että sooloseksistä on ryhdytty puhumaan aiempaa suorasukaisemmin.

– On mahtavaa, että sooloseksistä puhutaan enemmän ja siihen liittyvää stigmaa hälvennetään. Toisaalta on myös niitä, jotka ajattelevat, että sooloseksi ei kiinnosta minua tippaakaan ja että en saa siitä mitään tai onko pakko jos ei halua, hän sanoi jutussamme.

Sooloseksi on siis vain yksi tapa toteuttaa omaa seksuaalisuutta. Se voi olla merkityksellistä jossain tietyssä elämäntilanteessa tai tärkeä osa jokapäiväistä seksuaalista elämää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?