”Vireämpää, kiihottavampaa, naiset ovat kauniimpia”, tunnustaa viisikymppinen mies – kesä aktivoi seksihalut - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Vireämpää, kiihottavampaa, naiset ovat kauniimpia”, tunnustaa viisikymppinen mies – kesä aktivoi seksihalut

Seksuaaliterapeutti: nauttikaa kesästä, itsestänne ja toisistanne.

Vähemmän vaatteita, enemmän valoa - se saa monen hormonit hyrräämään.

2.7.2019 18:51

– Kun vastakkainen sukupuoli vähentää vaatteita, kiinnostus lisääntyy, sanoo viisikymppinen suomalaismies.

– Vireämpää, kiihottavampaa, naiset ovat kauniimpia, muotoilee toinen.

– Olen parisuhteessa ja seksi lisääntyy vähän, koska käytän mekkoja ja silloin on helpompaa harrastaa nopeammin, myöntää kolmekymppinen nainen.

He puhuvat kesäseksistä.

Lämmin vuodenaika virkistää suomalaisten petipuuhia, selviää Terveystalon teettämästä kyselystä. Jopa 41 prosenttia suomalaisista haluaa seksiä kesällä enemmän kuin muina vuodenaikoina.

Kesä on otollista aikaa nauttia seksistä. Vaatteet vähenevät ja valo aktivoi seksihaluja.

– Valo, loma ja stressittömämpi arki lisäävät aktiivisuutta arjessa ja seksissä. Uidaan ja ollaan rannalla auringon lämmössä. Kesällä on myös enemmän visuaalisia virikkeitä. Sinkuilla on mahdollisuuksia tavata muita sinkkuja tapahtumissa ja festareilla. Toisaalta parisuhteessa olevilla on enemmän aikaa yhdessäoloon, Terveystalon seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi sanoo.

Mielitekoja ulkona

– Kun on hyvä keli ja lämmin, tekee mieli ulkona, sanoo nelikymppien nainen.

– On ihana rakastella luonnossa, lausahtaa samanikäinen mies.

– Seksi on parasta, kun sitä saa harrastaa julkisilla paikoilla, komppaa parikymppinen miesvastaaja.

Kesä saattaa innoittaa seksiin mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa. Kyselyyn vastanneista 29 prosenttia sanoo, että seksin harrastaminen kesällä on vapaampaa kuin muina vuodenaikoina.

Jos kokeilee seksiä ulkona, paikka on syytä valita siten, että on suojassa ulkopuolisten katseilta. Kaikkien nähden seksiä ei ole soveliasta harrastaa.

– Muiden ihmisten ei tarvitse nähdä yksityisiä hetkiä. Vaikka seksi esimerkiksi rannalla tuntuisi romanttiselta ajatukselta, kannattaa muistaa ottaa alusta mukaan, ettei hiekkaa pääse intiimialueille aiheuttamaan tulehduksia, Vuohtoniemi sanoo.

 Käy säännöllisesti seksitautitesteissä. Sukupuolitaudit voivat olla myös täysin oireettomia. - Seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi

Muista turvallisuus

– Ihmiset vaikuttavat helpommin lähestyttäviltä, joten saumoja hyvään seksiin on enemmän, sanoo parikymppinen sinkkunainen.

– Seksi on enemmän mielessä, seksi on impulsiivisempaa, kuvailee kolmekymppinen.

Seksi voi kesällä olla spontaanimpaa ja vapaampaa. Silti on hyvä muistaa turvallisuus. Kondomin käyttö ja säännöllinen käynti seksitautitesteissä on omasta ja muiden seksuaaliterveydestä huolehtimista.

Esimerkiksi sinkuista vain kuusi prosenttia käy testeissä kesän päätteeksi, vaikka 14 prosenttia kertoo harrastavansa seksiä enemmän kesällä kuin muina vuoden aikoina.

– Tämä on aika huolestuttavaa, Vuohtoniemi sanoo.

Seksitaudit on hyvä käydä testaamassa noin puolen vuoden välein, esimerkiksi maaliskuussa ja elokuussa. Mikäli on oireita tai syytä epäillä tartuntaa, kannattaa testeihin hakeutua noin 1–3 viikon kuluttua suojaamattomasta seksistä.

Testaustapa riippuu siitä, millaista seksiä olet harrastanut. Näyte otetaan joko suusta, genitaalialueilta tai peräaukosta. Klamydia- ja tippurinäytteen voi tehdä myös kotona.

Kesällä voi ihan vain nauttia kiireettömästä ajasta oman kumppanin kanssa.

4 vinkkiä hyvään kesäseksiin

  1. Etsi seuraa avoimin mielin. Jos olet sinkku, lähde festareille ja tapahtumiin. Seuraa voi etsiä myös ottamalla aktiiviseen käyttöön seuranhakusovelluksia.

  2. Ole itsellesi ja kumppanillesi rehellinen. Kerro avoimesti, mitä haluat suhteelta.

  3. Jos olet parisuhteessa, käytä loma hyödyksi ja kokeile kumppanin kanssa jotain uutta. Lue vaikka parisuhteeseen tai seksiin liittyvää kirjallisuutta tai kokeile vibraattoria.

  4. Käy säännöllisesti seksitautitesteissä. Sukupuolitaudit voivat olla myös täysin oireettomia.

– Nauttikaa kesästä, itsestänne ja toisistanne! kuuluvat Vuohtoniemen terveiset.

Parisuhteessa kannattaa kokeilla uutta ja nauttia ihan vain siitäkin, että saa olla lähekkäin ilman kiirettä.

– Pienet hetket ovat merkityksellisiä ja niitä on kiva muistella talven pimeydessä. Jos on sinkku, kannattaa tehdä itselleen ja mahdolliselle kesäheilalle selväksi, mitä suhteelta haluaa: toivooko siltä pelkkää seksiä vai haluaako syvempää suhdetta. Näin säästytään odottamattomilta pettymyksiltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?