Joka viidettä naista kiinnostaa seksi toisen naisen kanssa – ”Haluaisin kokeilla”, miehen kanssa elänyt nainen sanoo - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Joka viidettä naista kiinnostaa seksi toisen naisen kanssa – ”Haluaisin kokeilla”, miehen kanssa elänyt nainen sanoo

Tuoreen kyselyn mukaan joka viides suomalainen nainen haluaisi tai voisi harkita seksiä naisen kanssa. Etenkin nuoret aikuiset kokevat vetovoimaa samaan sukupuoleen.

24.6.2019 20:30

– Olen 21-vuotias nainen ja ollut aina miesten kanssa. Vaikka olen hetero, minua kiinnostaa lesboporno ja kiihotun hyväkroppaisista alastomista naisista. Haluaisin kokeilla seksiä naisen kanssa, jota en tunne ja jota minun ei tarvitse enää ikinä nähdä.

Onko teillä kokemusta lesboseksistä, vaikka olisitte heteroita? nainen kysyy Vauva.fi:n keskustelupalstalla.

Naisten seksuaalinen mielenkiinto tai seksuaalinen kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan näyttää yleistyneen kun asenneilmapiiri on vapautunut.

Tuoreen kyselyn mukaan joka viides suomalainen nainen haluaisi, tai voisi harkita seksiä naisen kanssa. Seksuaalinen avoimuus näkyy etenkin nuoremman suomalaisväestön keskuudessa, selviää Kaalimato.comin tutkimuksesta.

Yli puolet alle 35-vuotiaista suomalaisista, jotka harrastavat seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevan kumppanin kanssa, haluaisivat tai voisivat ainakin harkita seksin harrastamista samaa sukupuolta olevan kanssa.

”Tähdet syttyivät taivaalle”

– Olen kokeillut kaksi kertaa seksiä naisen kanssa. Ensimmäinen kerta oli kännissä teininä kaverin kanssa. En tykännyt, mutta välit pysyivät kaverin kanssa normaalina, kertoo eräs nainen Vauva.fi:ssä.

– Siitä noin 10 vuotta eteenpäin löysin baarista kuuman naisen, jonka kanssa päädyin jatkoille ja harrastimme seksiä. Oli se parempaa kuin kaverini kanssa, sillä nainen oli lesbo ja osasi hommansa hyvin. Ei kuitenkaan ollut ihan minun juttu, enemmän pidän seksistä miesten kanssa. Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Koskaan ei tiedä 100%:sti seksuaalista suuntautumista, jos ei kokeile kaikkia vaihtoehtoja, hän kirjoittaa.

Joskus seksuaaliseen identiteettiin herää vasta aikuisiällä.

– Kun ymmärsin todella pitäväni naisista ja myönsin itselleni, että en ole hetero, maailma aukeni, taakka putosi hartioilta ja tähdet syttyivät taivaalle.

Näin kuvaili jutussamme 35-vuotias Sanna tunteitaan sillä hetkellä, kun hän tajusi pitävänsä naisista.

Kaikenlainen sateenkaarevuus on nykyään hyväksytympää ja aiempaa näkyvämpää. Kyse ei välttämättä ole pelkästä seksuaali-identiteestä vaan myös sosiaalisesta, emotionaalisesta ja romanttisesta identiteetistä.

Jokaisella on oikeus määritellä oma sukupuoli-identiteettinsä sekä seksuaalinen suuntautumisensa - tai olla määrittelemättä niitä lainkaan.

Naiset vapaamielisimpiä, nuoret uteliaimpia

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen arvelee, että naiset ovat miehiä seksuaalisesti vapaamielisempiä.

– Seksuaalinen kiinnostus naisia kohtaan näyttää kuuluvan osaksi seksuaalisesti aktiivisten naisten kokeilunhalukkuutta. Kynnystä osoittaa kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan on osaltaan ollut madaltamassa myös internetin luomat mahdollisuudet keskustelulle sekä samanhenkisten ihmisten kohtaamisille.

Lähes yhtä monet suomalaiset naiset (4 prosenttia) kuin miehet (3 prosenttia), jotka harrastavat seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevan kumppanin kanssa, haluaisivat kyselyn mukaan harrastaa seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa. Naiset vastasivat miehiä useammin ”ehkä”.

Kyselyyn vastanneista naisista joka kymmenes on harrastanut seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa. Miehistä vastaava osuus on neljä prosenttia. 72 prosenttia harrastaa seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevien kanssa.

Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.-30.6.2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?