Yllättävän moni näkee seksiunia jatkuvasti – tällaisia ne ovat: ”Annan heidän tehdä mitä vain”

Julkaistu:

Seksi
Lähes puolet suomalaisista kokee seksin parantavan myös unenlaatua.
– Harrastan seksiä jonkun kuuluisan ulkomaalaisen miesnäyttelijän kanssa ja unet ovat todella todentuntuisia, tunnustaa kuudenkympin korvilla oleva nainen Kaalimato.comin tuoreessa kyselyssä.

Kyselyn mukaan jopa 86 prosenttia suomalaisista näkee seksuaalisesti sävyttyneitä unia. Eniten seksiunia näkevät miehet sekä 25–34-vuotiaat.

Kaalimato selvitti kyselyssään ja verkkosivuillaan suomalaisten ajatuksia siitä, miten seksi vaikuttaa uneen sekä kuinka usein ja millaisia seksiunia suomalaiset näkevät.

– Näen seksiunia vähän väliä, eniten silloin kun viime seksikerrasta ihan oikeassa elämässä on aikaa. Unet, joissa olen sidottuna, vieteltynä ja pikku hiljaa kiusoiteltuna ovat parasta mielikuvituksen antia. Ihaninta oli herätä eräs aamu näiden fantasiaunien maailmasta siihen, kun kumppani odottaa vierellä yhtä kiimaisena ja toteaa: näit varmaan seksiunta. Käskin hänen helpottaa oloani siinä paikassa. Seksiunet on unien parasta aikaa, kertoo 23-vuotias nainen.

Näyttää siltä, että mikäli illalla ei tule uni silmään, kannattaa ennen yöpuulle menoa kokeilla seksin harrastamista: lähes joka toinen vastaaja kertoo seksin parantavan unenlaatua.


Seksiunia joka viikko

Vajaa viidennes kyselyyn vastanneista kertoo näkevänsä kuumia ja kiihottavia unia viikoittain tai useammin.

Seksiin liittyvät ajatukset valtaavat huomattavasti useammin suomalaisten miesten kuin naisten unimaailman: yli neljännes miehistä näkee seksiunia viikoittain tai useammin, naisista alle kymmenes.

Ikäryhmistä eniten seksiunia näkevät 25–34-vuotiaat suomalaiset. Heistä vajaa kolmannes näkee seksiunia kuukausittain, vajaa viidennes viikoittain ja kaksi prosenttia joka yö tai lähes joka yö.

– Olen heterosuhteessa miehen kanssa, mutta näen usein seksuaalisia unia naisten kanssa. Välillä olen myös itse miehenä unessa, kun harrastan seksiä naisten kanssa, kertoo tähän ikäryhmään kuuluva nainen.

– Harrastan kumppanin kanssa seksiä ja se on erinomaista. Asut ovat seksikkäitä, kertoo puolestaan yksi parikymppinen vastaaja.


Fantasioita ja uusien asioiden kokeilua

Suomalaisten seksiunissa vierailee oman kumppanin lisäksi muun muassa julkisuuden henkilöitä ja tuttuja ihmisiä, joita kohtaan ei välttämättä normaalisti tuntisi seksuaalista vetovoimaa.

Tässä poimintoja:

– Olen tuttujen naisten kanssa ja he ovat dominoita ja minä annan heidän tehdä mitä vain, kertoo kuudenkympin tietämillä oleva mies.

– Näen unia haaveilemistani miehistä. Näen erittäin homoeroottisia unia ja ryhmäseksiorgioita, sanoo puolestaan nelikymppinen mies.

– Minua 71-vuotiasta on joku aika sitten alkanut kiinnostaa seksi toisen miehen kanssa. Viime yönä se toteutui, kun baarista löysin kolmekymppisen miehen, jonka kanssa sain viettää kokonaisen yön. Tuntui tosi ihanalta jopa niin, että yöllä sain siemensyöksyn, mitä ei silleen ole tapahtunut vuosikausiin. Haluaisin tuon seksikokemuksen ihan oikeasti.

Seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan ihmiset näkevät yleensä unia sellaisista asioista, jotka koskettavat heitä tunnetasolla eniten, ja jotka heijastelevat kulloistakin elämäntilannetta.

Unet ovat tiedon lähde

Freudin perintönä kaikenlaisia unia on kenties yliseksualisoitu.

Jos olet kuitenkin aidosti kiinnostunut tuntemaan itsesi, sinun kannattaisi kiinnittää uniisi huomiota. Unet voivat valottaa alitajuista tietoa, joka ei vielä ole noussut tietoiseen mieleesi.

Esimerkiksi liian kova tahti elämässä voi näkyä unessa hallitsemattomana kaahailuna.

– Tällaisen unen jälkeen voi kokeilla, helpottuisiko olo hidastamalla tahtia valveilla. Kokemukseni mukaan pyrimme koko ajan kohti tasapainoa, mutta emme useinkaan luota kehomme ja mielemme viesteihin, vaan yritämme peloissamme turvautua pikaratkaisuihin, jotka palauttaisivat nopeasti turvallisuudentunteemme, sanoi uniin erikoistunut psykoterapeutti Anna Riihimäki jutussamme.

Riihimäen mukaan unet peilaavat ihailtavalla tarkkuudella ihmisen elämää.

– Moni on hukannut kontaktin itseensä ja kokee, ettei tunne itseään eikä tunnista omaa tahtoaan. Tai sitten tuntee hakkaavansa jossain asiassa päätään toistuvasti seinään. Unien kautta on mahdollista tunnistaa tarpeensa ja rohkaistua elämään itselleen mielekästä ja merkityksellistä elämää.

Kun ihminen alkaa kuunnella uniaan ja sitä kautta itseään, sekä unet että valve-elämä alkavat usein muuttua harmonisempaan suuntaan.

Oletko sinä nähnyt seksiunia? Millaisia? Kerro kommenttikentässä!

Ota kantaa

Oletko sinä nähnyt seksiunia?

Kyllä 90% Ei 10%
Ääniä yhteensä 9697

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt