Avovaimo pyysi puhumaan tuhmia – miehen valitsemat sanat tappoivat tunnelman kuin taikaiskusta - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Avovaimo pyysi puhumaan tuhmia – miehen valitsemat sanat tappoivat tunnelman kuin taikaiskusta

Seksi: Ilta-Sanomien lukijat kertoivat noloimmista seksimokistaan. Asiantuntija neuvoo, miten niiltä voi välttyä.

Seksipuhe vaatii harjoitusta, jotta ei käy kuin nelikymppiselle suomalaismiehelle.­

21.6.2019 8:30

Seksipuheet menivät ikävästi pieleen, penis taittui kivuliaasti, äiti tupsahti huoneeseen juuri väärällä hetkellä... Kiihkeä hetki voi joskus mennä pieleen hyvin ikävällä tavalla.

Ilta-Sanomat kysyi suuressa seksikyselyssään vuosi sitten muiden asioiden ohessa ihmisten noloimpia seksikokemuksia. Poimimme tähän muutamia tyypillisiä kokemuksia ja pyysimme erityistason seksuaaliterapeutilta (NACS) Marja Kihlströmiltä niihin neuvoja.

Tuhmat puheet latistivat tunnelman

Mies, 40: Avovaimoni halusi minun puhuvan tuhmia. Ehdotuksesta yllättyneenä, hetken harkinnan jälkeen sain sanottua: ”Nautin tästä tilanteesta”. Tunnelma kuihtui kommenttini jälkeen hyvin nopeasti.

Vastaus: Seksipuhe kuulostaa helpolta, mutta usein vaatii harjoitusta. Ja yllättävää kyllä, se voi olla haastavampaa tutun kumppanin kanssa. Pelko siitä, nauraako toinen tai olenko nolo, on monilla läsnä lähtökohtaisesti. Olisi hyvä myös etukäteen puhua, millaiset seksipuheet juuri sinua ja kumppaniasi kiihottavat.

Äiti sai kiinni rysän päältä

Nainen, 25: Ihan ensimmäinen kertani silloisen poikaystäväni kanssa keskeytyi, kun äitini tuli yllättäen kotiin. Siinä sitten kiskottiin vaatteita päälle kiireellä. Äiti tajusi, mitä oli tapahtumassa, nauroi, varmisti että meillä oli kondomeja ja tarjoutui lähtemään pois kotoa muualle vielä puoleksi tunniksi.

Vastaus: Ovi lukkoon, jos vain mahdollista. Oli kyseessä sitten kotona asuvat nuoret aikuiset tai lasten vanhemmat. Ja ihanaa, jos tilanteeseen voi suhtautua huumorin kautta niin kuin tässä tapauksessa. Äiti toimi tilanteessa todella fiksusti.

Ratsastus vei päivystykseen

Nainen, 18: Kerran olin miehen päällä ja ratsastin hieman liian kiihkeästi. Miehen penis taittui yhtäkkiä ikävästi, ja hommat loppuivat siihen. Myöhemmin hän joutui menemään päivystykseen.

Vastaus: Seksin aikana voi sattua tapaturmia, ja penis voi esimerkiksi venähtää. Ennaltaehkäisevänä keinona toimii parhaiten kommunikaatio. Eli jos mies huomaa kumppanin liikkuvan niin, että siitä voi aiheutua vaaraa penikselle, siitä kannattaa rohkeasti sanoa. Kannattaa tarvittaessa konsultoida lääkäriä, jos jotain sattuu – siinä ei ole mitään noloa.

Squirttaaminen yllätti

Mies, 37: Tyttöystävän orgasmi sai myös aikaan pienen suihkulähteen hänessä. Koska tein sitä kielelläni, olivat kasvoni sopivasti tulilinjalla. Minä otin huumorilla, mutta tyttöystävä sai vähäksi aikaa kolhun seksuaalisuuteensa.

Vastaus: Squirttaaminen voi tulla yllätyksenä naiselle itselleenkin. Yksi syy siihen, miksi se aiheuttaa nolouden tunteita, on juuri tiedon puute. Moni saattaa säikähtää, että neste on esimerkiksi pissaa. Kumppani voi tällaisessa tilanteessa normalisoida asiaa ja kertoa, ettei siinä ollut mitään kamalaa ja kysyä myös, miltä naisesta tuntui ja miksi häntä nolottaa. On myös hyvä muistaa, että toisia squirttaaminen kiihottaa eli kyseessä voi olla iloinen yllätys.

Menkat alkoivat kesken kaiken

Nainen, 25: Olin aika nuori ja olimme juuri puhuneet silloisen poikakaverin kanssa, mikä voisi olla nolointa, mitä voisi käydä kesken seksin. Vastasin silloin, että menkkojen alkaminen kesken yhdynnän olisi kamalaa. Keskustelun jälkeen aloimme panna, ja tapahtui juuri se, mistä olin aiemmin sanonut. Ei onneksi ollut niin noloa, kun asiasta oli juuri keskusteltu.

Vastaus: Seksiin kuuluvat erilaiset eritteet, ja kuukautiset ovat aivan luonnollinen asia, eivätkä ne lähtökohtaisesti ole este seksille. Toki kuukautisten alkaminen kesken seksin voi olla hämmentävää tai jopa pelottavaa, jos ei heti ymmärrä, mitä tapahtuu. Puhumalla kumppanin kanssa moni nolo asia muuttuu tavalliseksi ja osaksi elämää.

Seksilelu jäi sisään

Nainen, 25: Vibraattori luiskahti sisään vaginaan väärällä tavalla. Poikaystävä sai sen onneksi ulos niin, ettei tarvinnut lähteä päivystykseen taksilla, koska surina kuului sisällänikin.

Vastaus: Naisen vaginaan vibraattori ei voi ”hävitä”, joten ei huolta. Sen sijaan peräaukon seutua hyväiltäessä kannattaa olla tarkkana ja käyttää leluja, joissa on juuressa levennys, ettei seksilelu pääse luiskahtamaan peräsuoleen. Mikäli joudut päivystykseen sen takia, että seksilelu on jäänyt sisällesi, se varmasti nolottaa. Lääkäri on kuitenkin ammattilainen ja osaa suhtautua asiaan.

Ensimmäinen kerta jännittää

Mies, 25: Ensimmäisellä kerralla tyttöystävän kanssa en meinannut saada erektiota. Kesti hetki aikaa tottua seksin harrastamiseen toisen ihmisen kanssa.

Vastaus: Erektiovaikeudet eivät ole seksimoka. Lähes jokainen mies kärsii jossain vaiheessa elämäänsä niistä. Todennäköisesti sinua jännitti vain tilanne uuden ihmisen kanssa, sillä pornoa olit kuluttanut yksin. Jos tilanne uusiutuu joskus, voit sanoa kumppanillesi esimerkiksi, että voinko hetken helliä sinua tai ollaan vain ja kertoa myös mistä erektiovaikeudet johtuvat.

Marja Kihlström kommentoi IS:n lukijoiden kertomuksia.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?