Seksiterapeutti selvitti, mistä suomalaisnaiset oikeasti haaveilevat sängyssä – arkinen puuha nousi ykköseksi

Julkaistu:

Me Naiset
Armi Valkian selvityksessä naisten suosikkifantasioiksi eivät kohonneet kauko-ohjattavan seksilelun käyttäminen tai tuhmien puhuminen.
Kun samassa lauseessa sanotaan nainen ja seksifantasia, tulee monen mieleen jonkinlaista pehmoerotiikkaa, koska sellaista naisille on mielikuvituksen tueksi totuttu tarjoamaan. Eihän sitä nyt mitään ronskimpaa edes kehtaisi lueskella!

Millaisista asioista naiset oikeasti fantasioivat? Erityistason seksuaaliterapeutti Armi Valkia tietää. Valkia on tehnyt kymmenkunta vuotta terapeutin töitä. Nyt hän on koonnut tavallisten naisten seksifantasioita kirjaansa Hehku – naisten aitoja seksifantasioita (S&S).

– Ehkä eniten naisten omissa fantasiakertomuksissa toistui puhtaus, siis se, että ennen seksiä oltiin käyty saunassa tai suihkussa, Valkia kertoo.

Tarinoita kootessaan Valkia huomasi, että naisten fantasioissa seksiä harrastetaan usein ihan tavallisten ihmisten kanssa. Muutakin arkista löytyy: monissa fantasioissa naiset kirjoittavat tuntevansa itsensä kauniiksi ja halutuiksi.

– Että riittää sellaisena kuin on ja tulee arvostetuksi omana itsenään.

Kauko-ohjattavien lelujen sijaan tiistai-illan iloja

MTV kertoi viime vuonna amerikkalaisen miehille suunnatun aikakauslehti Men’s Healthin tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa oli kartoitettu naisten yleisimpiä seksifantasioita. Lehti oli listannut fantasiat:
  1. Tuhmien puhuminen
  2. Strippiklubilla käyminen
  3. Kauko-ohjattavan seksilelun käyttäminen (Siis niin, että miehellä on leluun kauko-ohjain ja ollaan julkisella paikalla.)
  4. Silmien sitominen
Seksuaaliterapeutti Valkia pyörittelee silmiään. Kohdat kuulostavat hänen korviinsa oudoilta.

– Kauko-ohjattava seksilelu! Mikä se edes on? Oikeasti naisten seksifantasiat koostuvat aivan tuiki tavallisista asioista, ihan sellaisesta tiistai-illan seksistä.

Saattaa kuulostaa vähän tylsältä, mutta fantasian ei välttämättä tarvitse tarkoittaa villejä sitomisleikkejä. Vaikka voi se toki niitäkin tarkoittaa – ja vielä enemmänkin.

 

Oikeasti naisten seksifantasiat koostuvat aivan tuiki tavallisista asioista, ihan sellaisesta tiistai-illan seksistä.

Suomalaisen seksitutkimuksen grand old man Osmo Kontula määrittelee kirjassaan Mielen seksuaalisuus: Matka kiihottumisen alkulähteille fantasian näin: ”Fantasiassa ihminen voi kuvitella mitä hyvänsä mitä haluaa ilman, että häntä rajoittavat sosiaaliset sovinnaisuudet, käytännölliset tai juridiset esteet tai pelot mahdollisesti kohtaamastaan hämillisyydestä, kritiikistä tai torjunnasta.”

Yksi yleisimmistä fantasioita on sellainen, jossa perinteiset sukupuoliroolit kukoistavat kuin suomalaisessa heinälatoelokuvassa; mies tulee ja ottaa ohjat – ja naisen.

Valkian mukaan seksifantasioiden pohjalta ei kuitenkaan pidä ryhtyä päättelemään, millaisia suhteita naiset miesten kanssa tosielämässä haluavat. Seksuaaliterapeutti myös korostaa, että sitomisesta, alistamisesta tai edes kakkaleikeistä haaveileminen ei tee kenestäkään huonoa äitiä, puolisoa, feministiä, tytärtä tai siivotonta.

Joskus fantasian toteuttaminen voi tosielämässä onnistui varsin hyvin, mutta joskus touhusta jää vain paha maku suuhun. Me Naiset kysyi lukijoiltaan, onko joku toteutettu fantasia osoittautunut totaaliseksi pettymykseksi – ja kyllä oli. Lue suomalaisten kokemuksia siitä, mitkä fantasiat olisi voinut jäädä välistä, tämän linkin kautta.

Valkian mukaan fantasioita ei tarvitse lähteä toteuttamaan vain hyvän seksielämän nimissä.

– Ja oikein hyvän fantasian voi jopa haluta pitää ihan vain itsellään, ettei se laimene.

Tämä juttu on lyhennelmä menaiset.fi-sivustolla julkaistusta jutusta. Lue alkuperäinen juttu tämän linkin kautta. Jutussa Valkian lisäksi ääneen pääsevät hänen haastattelemansa naiset, jotka kertovat fantasioistaan.

Lue myös:

Naiset paljastavat, miten saavat voimakkaimmat orgasminsa

Iiris, 25, sopii saunatreffejä 20 vuotta vanhemman miehen kanssa – kahvittelun jälkeen siirrytään suoraan asiaan

Naiset kertovat rehellisen mielipiteensä nopeasti laukeavista miehistä – kaksi eri koulukuntaa

Oletko yksi heistä? Tutkimus selvitti, millaiset ihmiset harrastavat eniten seksiä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt