47-vuotias mies ihmettelee: Saa Tinder-osumia ulkomailla, muttei Suomessa – naiset kertovat nyt, mikä suomalaismiesten Tinder-käytöksessä on vikana

Ilta-Sanomien lukijat paljastivat kokemuksiaan Tinderin käytöstä ulkomailla.

Monella Ilta-Sanomien lukijalla on positiivisia kokemuksia Tinderin käytöstä ulkomailla.

8.6.2019 18:51

Deittisovellus Tinder laulaa monen suomalaisen käsissä kesän lomamatkoilla. Tinderin kautta reissussa voi nimittäin löytää tulikuuman lomaromanssin.

Kerroimme keskiviikkona 25-vuotiaasta Eerikasta, joka on ulkomaille muuttonsa myötä aktivoitunut Tinderissä. Eerika on vuoden aikana tavannut noin 40 ulkomaalaista miestä.

Eerika kertoo saavansa ulkomailla matcheja eli Tinder-pareja paremmin kuin Suomessa. Eerikan kokemuksen mukaan ulkomaalaiset miehet ovat aktiivisempia aloittamaan keskusteluja ja pitämään niitä yllä. Keskustelut myös etenevät useammin treffeille kuin Suomi-miesten kanssa.

”Miehet eivät keskustele muuta kuin moi ja mitä kuuluu”

Myös Ilta-Sanomien lukijat intoutuivat kertomaan kokemuksiaan Tinderin käytöstä ulkomailla. Eerikan kokemukselle löytyi kohtalontovereita.

– Eerikan kertomus vastaa todellisuutta, ainakin oman kokemuksen perusteella. 40 treffikumppania vuodessa on ihan realistinen määrä. Jos vain deittailee – kyllä naisille löytyy seuraa Tinderistä. Tinder-deittailu on oiva mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin omassa asuinkaupungissa tai kaupungissa missä vierailee, nimimerkki Finnische Mädchen kirjoittaa.

– Tinderin taso on kyllä laskenut reilun vuoden sisällä. Miehet eivät keskustele muuta kuin ”moi” ja ”mitä kuuluu?”. Tylsää ja persoonatonta. Treffejä ihan turha haikailla, ellei halua pelkkää seksiseuraa. Suomalaisten miesten taso ja kommunikointitaidot ovat kyllä jotain ala-arvoista. No, onneksi omilla spekseillä löytyy seuraa ihan muualtakin! MinniP-nimimerkki kertoo kokemuksistaan.

Ei ikinä Tinderiin -nimimerkki allekirjoittaa saman.

– Suomalaiset miehet aloittavat keskustelun deittisovelluksissa aina niinkin persoonallisesti kuin ”moi”. Pelkkä moi ei todellakaan herätä kenenkään mielenkiintoa. Jos et parempaan pysty, niin älä edes aloita. Tiedän monia naisia, jotka sivuuttaa heti nämä ”moi-miehet”. Toinen ärsyttävä tapa on kirjoittaa profiiliinsa: ”En nyt rupee tähän mitään romaania kirjottaan, ota kysymällä selvää.”

  Keski-Euroopan naiset hämmästyttivät

Myös miehet ovat ottaneet osaa keskusteluun. Monet heistä kertovat huomanneensa saman naisten osalta.

– Keski-Euroopassa naiset aloittivat enemmän keskusteluja yhden aamupäivän aikana kuin Suomessa noin viiden vuoden aikana. Sama profiili oli kuin ennenkin, Hämmennyin-nimimerkki kirjoittaa.

– Olen asunut nyt neljä vuotta Hollannissa. Käytän Tinderiä, ja voin sanoa, että sitä kautta naiset osaavat täällä avata keskusteluja ja jatkaa niitä tapaamisella huomattavasti paremmin ja pidempään kuin Suomessa, Ike-nimimerkki komppaa.

– Kokeilin keväällä Manilassa. Viidessä minuutissa yli 100 tykkäystä ja parikymmentä matchia, Herra 47 Manilassa -nimimerkki paljastaa.

– Vaimo löytyi kyseisen sovelluksen kautta Atlantin toiselta puolen. Työmatkalla tutustuttiin. Pari kuukautta myöhemmin nykyinen vaimo muutti perässä Suomeen. Jutun sukupuoliasettelun voin kyllä allekirjoittaa myös toiseen suuntaan, Anomuuli-nimimerkki kertoo.

”Suuntaan ulkomaille syksyllä, jos tuurilla ei seuraa täältä löydy”

Erään keskustelijan mukaan Suomessa Tinderiä käyttävät ulkomaalaistaustaiset naiset ovat suomalaisia naisia aktiivisempia keskustelijoita.

Ei suomi naisia kiinnosta -nimimerkki kertoo huomanneensa, etteivät suomalaiset naiset ole kiinnostuneita hänestä.

– Itse ollut Tinderissä noin neljä kuukautta. Olen 47-vuotias mies. En ole hyvänäköinen, vaan normaalin näköinen suomiheppu, jolla jo hiukan harmaata hiuksissa. Kroppa kuitenkin kunnossa, mitat 181 cm ja 75 kg.

Mies kertoo, ettei saa suomalaisilta naisilta juuri ollenkaan ”tykkäyksiä”. Hän kirjoittaa hakevansa samanikäistä seuraa noin kuuden vuoden haitarilla molempiin suuntiin.

– Tykkäyksiä on tullut nyt 40 kappaletta suominaisilta. Ulkomaalaistaustaisilta on tullut yli 200 tykkäystä Suomessa. Näistä suomineidoista noin 30 kanssa olen viestitellyt. Suurin osa vastailee niitä näitä, vaikka itse yritän asiallisesti ja pitkilläkin viesteillä kertoa itsestäni. Useimmat vain ovat hiljaa, eivätkä vastaa ollenkaan viestiin.

Mies kertoo listanneensa Tinder-profiiliinsa ”vähäiset harrastuksensa”. Lisäksi hän on huomannut monien naisten esittelyteksteissä samoja kiinnostuksen kohteita kuin hänellä. Siitäkään huolimatta naisten kiinnostus ei herää.

Miehen mukaan ulkomailla matcheja syntyy huomattavasti helpommin.

– Kokeilin Tinderiä Tallinnassa ja Saksassa. Näillä reissuilla sain noin 1–2 tunnin Tinderin aukiolon aikana yli 500 tykkäystä. Eli suuntaan ulkomaille syksyllä, jos tuurilla ei seuraa täältä löydy.

Moni IS:n lukija kertoo saavansa Tinderissä ”osumia” helpommin ulkomailla. Kuvituskuva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?