”Saan 10–20 naiselta seksiä vuodessa, mutta ketään en pysyvään suhteeseen – en ymmärrä miksi” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Saan 10–20 naiselta seksiä vuodessa, mutta ketään en pysyvään suhteeseen – en ymmärrä miksi”

Seksikumppanin löytäminen voi olla pysyvän parisuhteen luomista helpompaa.

Kun seksisuhteen säännöt on sovittu, se toimii vallan mainiosti, kirjoittaa yksi lukija.

28.5.2019 20:30

Mikä irtoseksisuhteissa kiinnostaa perinteisen parisuhteen sijaan? Tätä pohdittiin Me Naisten jutussa.

Yksi vastaus kuului, että jos ajatus parisuhteesta ei maita tai sopivaa kumppania ei ole löytynyt, seksisuhteessa voi saada parisuhteen parhaat palat ilman sitoutumispakkoa.

Lukijoiden näkemykset asiasta vaihtelevat. Tässä kolme näkökulmaa:

Parisuhdetta ei löydy

Monille voi olla helpompi löytää seksi- kuin pysyvä parisuhde. Nelikymppinen mieslukija kertoo:

– Kun tulin täysi-ikäiseksi, haaveenani oli nainen, parisuhde ja lapsi. Jo muutenkin ujona havahduin kuinka vaikeaa naisiin oli tutustua. Kun löysin alkoholin, estot vapautuivat ja aloin saamaan naisiakin baareista yhden illan suhteisiin. Mun ongelma vaan on se, että ihastun/rakastun todella helposti, ja kun nainen ei enää halunnutkaan tavata, pettymys oli suuri, hän kirjoittaa.

– Sitten aloin deittailemaan selvin päin ja hakiessani oikeaa suhdetta sain vain seksisuhteita. Ihmettelin, miten muut saavat normaalisuhteita, mutta minä en. Minussa oli aina joku vika naisten mielestä. Milloin huono harrastus, huono ammatti, huono itsetunto yms. Mutta sänkyyn kelpasin, ja kun naiset saavat tarpeekseen, he vain lähtevät.

Nyt perhehaaveet ovat unohtuneet.

– Deiteillä olen edelleen. Saan varmaan 10–20 naiselta seksiä vuodessa, mutta ketään en pysyvään suhteeseen. En ymmärrä miksi, mutta tähän on jo tottunut, enkä enää edes odota, että kukaan minusta tykkäisi aidosti.

”Jalkovälini sentään kelpaa”, nelikymppinen mies sanoo.

Irtosuhde paras valinta

Nimimerkki Yksiavioinen kirjoittaa, että hänelle seksisuhteet olivat aikoinaan paras valinta. Syitä hän listaa kolme:

  • Rakastan omaa rauhaa

  • En kaivannut parisuhdetta

  • Pärjään myös yksinäni

– Mutta seksuaalisesti olen aina ollut aktiivinen.

Rakastuminen ei ole ollut ikinä mitenkään ”pakollista”.

– Parisuhteet aiheuttivat vain sen, että piti roikkua toisessa 24/7 ilman yhtään omaa rauhaa tai välipäiviä ilman, että toinen soittaa jatkuvasti perään. Seksisuhde, kun sen säännöt on sovittu, toimii vallan mainiosti, enkä näe siinä mitään väärää. Yhden yön suhteita en kuitenkaan ole koskaan halunnut harrastaa. Parhaimmillaan seksisuhteen toisesta osapuolesta on tullut kaveri.

”Pelkkä seksisuhde tuntuu tyhjältä”

Nimimerkki Minttujaville on puolestaan sitä mieltä, että pelkkä seksisuhde ”tuntui tyhjältä ja henkisesti köyhältä”.

– En halunnut tyytyä vähempään, joten lopetin satunnaiset suhteet. Sen jälkeen alkoi henkinen kasvu ja aloin arvostaa itseäni. Minun ei tarvinnut tyytyä objektiksi. Ajan oloon elämään tuli kiinnostavia asioita ja seksi jäi sivuseikaksi. Aloin ottaa huomioon niin omat kuin muidenkin tunteet ja elämästä tuli mielekästä. Jokainen tekee miten haluaa, mutta minulle sopii hyvin elämä ilman seksiä, jos sitä ei ole rakkaussuhteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?