”Puolen vuoden kuluttua mies muisti kertoa, että kotona on vaimo ja lapset” – lukijat avautuvat kumppaniensa kaksoiselämästä

Julkaistu:

Pettäminen
Lukijat kertovat, miltä tuntuu, kun kumppanilla onkin kaksoiselämä.
– Tapailin miestä, joka oli ollut taksi- ja bussikuskina. Vasta puolen vuoden kuluttua muisti kertoa, että on naimisissa ja kotona on vaimo ja lapset. Itsekeskeisyyden huippu. Katsoi oikeudekseen huijata perhettään sekä minua. No, kalliiksi kävi hänen hupinsa, jos perhettään yhtään arvosti. Lapset tuskin katsovat kunnioittavasti pettävää isukkiaan, kertoo nimimerkki Näitähän riittää jutussamme.

Kerroimme jutussa, että asenteet pettämiseen ovat tutkimusten mukaan tiukentuneet: kumppanilta vaaditaan uskollisuutta. Samaan aikaan suomalaiset pettävät myös onnellisiksi mieltämissään parisuhteissa.

Moni kertoo joutuneensa huijatuksi.

– Olin suhteessa naimisissa olevan miehen kanssa. Mies ei edes kertonut, että on naimisissa. Valehteli, että on eronnut useita vuosia sitten, kirjoittaa nimimerkki Suskisuu.

Lopulta mies kärähti vaimolleen.

– Vaimo uskoi valheet ja antoi anteeksi, minä en ja heitin pihalle. Vielä viiden vuoden jälkeenkin mies laittaa viestiä, että milloin voi tulla seksille ja tätä tapahtuu useamman naisen kanssa.

”Maailma on romahtanut”

Kaksoiselämä on puhuttanut myös Vauva.fi:n lukijoita.

– Selvisi miehen kaksoiselämä, jota jatkunut vuosia. En tarvitse ihmettelyjä, miten näin käynyt, olemme kaksi aikuista ihmistä, parisuhteessa on säännöt, jopa erikseen sovittu (eivät vain kuulemma koskeneet miestä) ja olen antanut miehelle luvan mennä, kirjoittaa yksi keskustelijoista.

Nyt päällimmäinen tunne vaikuttaa olevan järkytys.

– Maailma on romahtanut, tuntuu että pää hajoaa ja kaikki eletty elämä turhaa. Miten ikinä voin enää luottaa kehenkään? Miten tästä voi oikeasti selvitä? Suhteet olleet pitkiä, kestäneet vuosia. Miksi kukaan tekee tällaista toiselle?

Muillakin keskustelijoilla on samankaltaisia tuntemuksia.

– Minulle selvisi muutama viikko sitten, että mies on elänyt kaksoiselämä useita vuosia. En tarvitse kyselyitä miten näin on päässyt käymään, vaan kertoa miten tästä voi selvitä kahden pienen lapsen kanssa? Selviääkö tästä? Maailma täysin pirstaleina. Mies ei ota mitään vastuuta tapahtuneesta, syyttää minua, ei vaikuta edes ymmärtävän mitä on tehnyt. Mies jatkaa elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut, aivan täysin eri ihmisenä minkälaisena olen häntä koskaan nähnyt.

Naisia oli useampia ja suhteet pitkiä.

– Mies itse ei ymmärrä tehneensä mitään väärää, hän on kuulemma toiminut itselleen parhaalla tavalla kuten hänellä on oikeus omassa elämässään. En ymmärrä enkä käsitä tapahtunutta. Olen asian ilmitulon jälkeen robottina hoitanut kaiken arjen, nyt tuntuu etten enää jaksa. Jos mies olisi edes pahoillaan, mutta ei, vaan väittää minun ansaitsevan kaiken kohtelun. Olen aivan sumussa ja aivot samaten.


Yhteiset säännöt

Mikä on yhdelle pettämistä, voi olla toiselle luvallista.

Ihmiset ajattelevat eri tavoin esimerkiksi suhteisiin liittyvistä sopimuksista. Kuten siitä, mikä on pettämistä ja mitä se merkitsee suhteelle, sanoi erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen jutussamme.

– 30 vuotta sitten sanoimme tahdon. Sovittiin kun (jokaisella tulee ”se” vaihe) jossakin vaiheessa haluaa ”jotakin” muuta, niin ei tuttujen kanssa ja käytetään kortsua, eikä kerrota toisille. Jos muija lähtee esim. risteilylle, niin en ole niin tyhmä, että luulen hänen menevän reissuun pelkästään kuuntelemaan Kaija Koota tai tekemään taxfree-ostoksia. Itse ”harrastan” pääsääntöisesti maksullista tarjontaa. Saa mitä haluaa, kertoo Jallis.

– En valehtele vieraille naisille siviilisäätyäni ja kerron mitä haluan. Yksi jyystö, ei parisuhteessa olevien kanssa, en vaihda puhelinnumeroita enkä ryhdy pitempiaikaisiin salasuhteisiin. Hyvin on mennyt, toivottavasti jatkuu näin.

”Rakkaus vaatii työtä”

Monelle pettäminen ei kävisi mielessäkään, Jarppi kuuluu heihin.

– Välillä rakkaus on spontaanimpaa, välillä on kuivempaa kautta, mutta sellaista elämä on. Välillä työ vie mehut, välillä muut murheet. Pitäisikö niissä välissä heti olla hakemassa jotain lisäjännitystä ja pettää? Minusta ei. Rakkaus vaatii joskus työtä välillä molemmilta osapuolilta.

Jos haluaa maksimoida seksin määrän elämässään, voi sen tehdä Jarpin mielestä sinkkunakin.

– Omalla elämällään saa jokainen tehdä mitä haluaa. Jos toisen kanssa elää, voisi edes sen verran olla miestä tai naista, että eroaa ennen kuin pilaa toisen elämän ja vie luottamuksen vastakkaiseen sukupuoleen pitkäksi aikaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt