”Tunnustan, olen suhteessa naisen kanssa, mutta petän häntä yhtä mittaa” – pettäjät kertovat, mikä uskottomuudessa houkuttaa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Tunnustan, olen suhteessa naisen kanssa, mutta petän häntä yhtä mittaa” – pettäjät kertovat, mikä uskottomuudessa houkuttaa

Saatan olla vähän addiktoitunut seksiin ja liian ihastunut omaan viehätysvoimaani, sarjapettäjämies sanoo.

Tutkimus osoittaa, että suomalaiset pettävät myös onnellisissa parisuhteissa.­

19.5.2019 19:31

Asenteet pettämiseen ovat viime aikoina tutkimusten mukaan tiukentuneet: kumppanilta vaaditaan uskollisuutta. Samaan aikaan tutkimus osoittaa, että suomalaiset pettävät myös onnellisissa parisuhteissa.

Tietokirjailija Tuija Säteri kokosi kokemuksia pettämisestä kirjaansa Pettäminen, salarakkaus ja uskottomuus.

Säterin mukaan pettäminen liitetään yleensä onnettomaan parisuhteeseen. Todellisuus on usein jotain muuta.

– Parisuhde voi olla molempien mielestä onnellinen. Uskottomuuden tultua ilmi onnellisuus loppuu siihen.

Pettäminen on harvoin tietoisen suunnittelun tulos.

– Tämä tulee esille myös Finsex-tutkimuksissa. Yleisintä se on tilaisuuden tullen ja sattumalta. Verkossakin tämä tulee esille.

Näin suomalaiset kertovat pettämisestä. Tarinat ovat julkaisemattomia otteita Tuija Säterin kirjasta Pettäminen, salarakkaus ja uskottomuus.

”Seksi puolihullun naisen kanssa on mahtavaa”

”20 vuoden avioliittoni aikana olen touhunnut seuraavaa. Yksi (sala-) suhde kesti reilun vuoden, piti lopettaa, kun rakastajatar oli niin ailahtelevainen, tosin seksi puolihullun naisen kanssa on mahtavaa. Nykyään olemme hyviä (salaisia) ystäviä. Sitten 4–5 yhden illan panoa, reissutöissä näitä tapahtuu. Olleet ihan kivoja kohtaamisia varattujen naisten kanssa, molemmat ovat tienneet, missä mennään. Ilotyttöjen palveluita käyttänyt ehkä 15 kertaa. Avioliittoni on onnellinen. Tätä kiljuvat moralistit eivät voi ymmärtää. Ei mitään, ei tarvitse.”

Uskoton mies

”Halusin pitää taukoja, pidin suhdetta muihin ja valehtelin kaikesta”

”Edellisessä parisuhteessani kohtelin omaa miestä ihan kamalalla tavalla. Halusin pitää taukoja, pidin suhdetta muihin ja valehtelin kaikesta. Mies rakasti ja voi huonosti, vähät välitin. Olin todella itsekäs. Sitä suhdetta kesti melkein kymmenen vuotta. Rakkaus antaa anteeksi, luulin. Lopulta oli liian myöhäistä, ero oli väistämätön. Kuka kestää huonoa kohtelua? Rakastin ihan jumalattomasti tätä miestä ja kärsin kuoleman, kun lopullinen ero tuli. Tajusin vasta sitten, mikä aarre minulla oli ollut käsissäni.”

Nainen

”Makuuhuoneessa tuotan harvoin pettymystä naiselle”

”Olen viriili mies. Lisäksi olen hauska ja komea, miehisyys ja flirttitaidot ovat kohdallaan. Makuuhuoneessa tuotan harvoin pettymystä naiselle. Tienaan kohtalaisesti. Tunnustan, olen suhteessa naisen kanssa, mutta petän häntä yhtä mittaa. Minulla on salasuhde toiseen naiseen, minkä lisäksi saatan satunnaisesti iskeä baareista seuraa. Saatan olla vähän addiktoitunut seksiin, ja liian ihastunut omaan viehätysvoimaani.”

Mies

”Ihastuin alta aikayksikön”

”Ex-miehen kanssa oli asuntolaina ja koti. Rakkautta piisasi seitsemän vuotta, olimme erittäin onnellisia, kaikki aivan loistavasti. Mutta eräänä päivänä tapasin toisen miehen. Ihastuin alta aikayksikön, kovemmin kuin exääni aikoinaan. Menimme sänkyyn. Nykyistä miestäni en voisi kuvitella pettäväni, hän on minulle Se Oikea.”

Uskoton nainen

”Hyvin usein koen rakastavani”

”En tiedä osaanko tätä selittää mutta minusta on mahdollista rakastaa monta ihmistä yhtaikaa. Hyvin usein koen rakastavani (jos sitä sanaa haluaa käyttää tälle tunteelle) toista ihmistä, oli se sitten oma vaimo, lapset, sihteeri, kollega, bändikaveri, paras ystävä tai muuten vaan joku joka on minulle hyvä ja jonka kanssa on hyvä olla. Tämä aiheuttaa ongelmia yhteiskunnassa, jossa parisuhde ja avioliitto on kaiken perusta mutta tällä iällä nyt olen muutenkin alkanut viis veisata tietyistä yhteiskunnan rajoista joten saas nähdä mihin tämä vielä johtaa.”

Monirakastaja

”Fantasioin vain tästä toisesta miehestä”

”Olen ollut mieheni kanssa naimisissa kohta 5 vuotta, avioliittomme on onnellinen ja seksikin on pelannut paremmin kuin hyvin. Olemme samanikäisiä, alle kolmekymppisiä, eli olemme olleet suht nuoria kun menimme naimisiin. Kaksi viikkoa sitten tapasin miehen, ainakin 10 vuotta vanhemman kuin itse olen. Hän yritti saada minua mukaansa hotellihuoneeseensa kaikin tavoin, mutta kieltäydyin koska olen naimisissa. Viime viikolla tapasin miehen sattumalta uudelleen ja menin hänen hotellihuoneeseensa, vaihdoimme parit pusut mut muuhun en pystynyt, omatunto kolkutti liian kovaa ja tuntui tosi pahalta. Lähdin siis pois, ennen kun muuta tapahtui...

En ole siitä lähtien saanut miestä päästäni, ajattelen häntä koko ajan ja haluan häntä todella paljon.

Onko kesälomani / helle sekoittanut pääni niin, että tekemisen puutteessa fantasioin vain tästä toisesta miehestä. Tiedän ettei siitä syntyisi mitään sen enempää, mies on täällä enää vain 2 viikkoa (töiden takia täällä) eikä minulla ole tunteita häntä kohtaa, ei edes pientä ihastusta, ainoastaan pelkkää seksuaalista halua.

Ja todella vahvaa sellaista, ajattelen häntä tai siis seksiä hänen kanssaan lähes koko ajan...”

Houkutus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?