”Mies tuli työpaikan juhlista kaula syötynä”, kertoo uutta kumppania turhaan etsinyt nainen – moni pysyy mieluummin sinkkuna

Julkaistu:

Suhteet
Kotitöiden jako ja entiset kumppanit voivat painaa parisuhteissa.
Miksi parisuhteeseen pitäisi väkisin hankkiutua? Saati sinnitellä suhteessa, joka ei enää tunnu hyvältä? Näitä kysymyksiä pohtii moni, joka on osallistunut keskusteluun parisuhteiden haasteisiin liittyvässä jutussamme.

Kerroimme jutussa miehestä, joka kuvaili elävänsä ”sinkkuna parisuhteessaan”. Mies joutuu olemaan arkipäivät toisella paikkakunnalla työnsä takia, ja seksielämä on kuivunut vaimon ”väsymyksen” vuoksi.
Parisuhteet vaativat työtä eivätkä kemiat aina osu kohdilleen. Moni kertoo valitsevansa suosiolla sinkkuuden.

– Hyvin tässä on itse pärjännyt 30 vuotta ilman ja elämä on aika hienoa. Sosiaalista elämää tulee harrastettua koko ajan, mutta ei ole tilivelvollinen kenellekään. Pahin skenaario olisikin onneton parisuhde. Ihminen pärjää ihan hyvin yksin, mutta hattua nostan suvunjatkajille, jotka Suomeen uusia sukupolvia luo, kirjoittaa yksi lukijoista.

60-vuotias nainen kertoo etsineensä eronsa jälkeen turhaan sopivaa kumppania.

– Seuraava yritys kaatui puolen vuoden yhdessä olon jälkeen siihen kun mies tuli työpaikan juhlista kaula syötynä. Kyllä, minulla on ihan käsittämättömät vaatimukset: miehen täytyy olla tasapainoinen, ei viinan ympärillä pyörivä, sen verran hyvällä itsetunnolla oleva, ettei tarvitse korostaa omaa eriomaisuuttaan.

– Näillä älyttömillä vaatimuksilla on menty parikymmentä vuotta, enkä ole tavannut ketään, joka täyttäisi mahdottomat vaatimukseni.

”Kumppani ei pääse yli kuolleesta vaimostaan”

Suhteita voivat painaa monenlaiset asiat. Kuten edelliset kumppanit.

– Surullinen tilanne: kumppani ei ole päässyt eikä koskaan pääse yli kuolleesta vaimostaan. Muistelee hänen syntymäpäiviään, kertoo kuinka upea hän oli, elämänsä rakkaus, kirjoittaa nimimerkki Ennalta hävinnyt.

Kuolleet eivät vanhene eivätkä tee virheitä.

– Tiedän kyllä, että pitäisi lähteä ja etsiä sellainen ihminen, joka arvostaa minua, joka on onnellinen kanssani ja jolle minä olen tärkeä. Joka antaa meille edes mahdollisuuden.

Kiistaa kotitöistä

Tässä jutussa pähkäilimme sitä, miten kotityöt olisi fiksuinta jakaa ja miksi ne aiheuttavat niin paljon kitkaa suhteissa. Väestöliiton asiantuntijan mukaan siivoamiskiistat voivat äityä eroon asti.

Sarpalle aihe on tuttu. Hän kertoo hoitavansa työnsä lisäksi neljä lasta, talon ja koiran.

– Mies tekee vain työnsä. Ei edes maitoa voi kaupasta hakea. Yritin vaihtaa kolmivuorotyön pelkäksi päivävuoroksi. Ei onnistunut, mies sai mustasukkaisuuskohtauksen. Jakelisin kuulemma koko toimistolle.

Sarppa kuvailee, ettei hän ”saa” käydä lastensa kanssa edes vanhempiensa luona.

– Joskus tuntuu, että jaksaisin paremmin yksin tätä hullun myllyä. Olen hirveän yksinäinen. Tätä mieheni ei ymmärrä. Ei ole ketään kelle saisin jutella. Mieheni ei pidä siitä, että juttelen asioistani muille. En edes siskoilleni.

Sarppa kertoo alkaneensa salaa katsella itselleen ja lapsilleen asuntoa.


Yhdessä ja erikseen

Unohtaa ei sovi sitä, että onnellisiakin tarinoita riittää.

– Minulla on nähtävästi käynyt tosi hyvä tuuri sillä minulla on ihana mies. Yhdessä on oltu 28 vuotta. Hän on ollut tukipilarini vaikeina aikoina, Selma kirjoittaa.

Selman huushollissa ei eritellä naisten ja miesten töitä. Ne tehdään yhdessä tai erikseen sen mukaan, kummalla on enemmän aikaa.

– Minä tein aikaisemmin enemmän tavallisia taloushommia, hän puolestaan teki pitkiä työpäiviä. Rahaa tuli aika mukavasti, mikä mahdollisti esimerkiksi luksuslomiin, autoihin sun muuhun mukavaan. Olemme jo eläkkeellä ja mieheni tekee enemmän kotitöitä, sillä minusta on tullut laiska. Yhteiselämä sujuu hyvin, harrastamme yhdessä ja erikseen. Meillä on vapaus omiin juttuihin on aina ollut. Ei aina tarvitse kaikkea tehdä yhdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt