4 kehnon seksin tunnusmerkkiä tosielämästä: ”Huono seksi on kuin huono pizza” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

4 kehnon seksin tunnusmerkkiä tosielämästä: ”Huono seksi on kuin huono pizza”

Yksi kehnon seksin tunnusmerkki on se, jos toinen osapuoli ajattelee vain itseään, omaa haluaan ja tyydytystään.

Jos haluat paremman seksielämän, puhu toiveistasi ja haaveistasi partnerisi kanssa.­

29.4.2019 18:57

Mitä on huono seksi? Siihen ei löydy yhtä oikeaa määritelmää, kuten ei siihenkään, millainen seksielämä on hyvää. Joskus seksi voi tuntua kehnolta sen takia, että kumppaneilla on yksinkertaisesti eri toiveet petipuuhista, mutta he eivät osaa keskustella niistä.

Seksin luonteesta ja laadusta on keskusteltu runsaasti muun muassa Vauva.fi:ssä.

Huono seksi on erään keskustelijan mukaan kuin ”huono pizza”.

– Ei mitään tajunnan räjäyttävää, mutta tekee asiansa. Tulee tarpeet täytetyksi, mutta ensi kerralla jotain muuta.

Molempien tarpeet tärkeitä

Monen mielestä kehnoja petipuuhia leimaa se, että seksi ei ole vastavuoroista.

– Huono seksi on sellaista, että tehdään liikaa oletuksia siitä mitä vastapuoli haluaa ja sitten suhtaudutaan välinpitämättömästi tai aggressiivisesti siihen, jos hän yrittää kertoa haluavansa jotain muuta, eräs keskustelija kiteyttää.

Muut komppaavat:

– Huono seksi on itsekeskeistä ja laadullisesti heikkoa eli kumppani ei ole missään määrin kiinnostunut toisen nautinnosta. Joskus sanotaan, että nopeasti laukeaminen on huonoa seksiä. Voi olla, jos mies laukeaa äkkiä ja homma on siinä. Jos taas mies huolehtii vaikkapa esileikistä ja hoitaa naiselle orgasmin sitä kautta, ei haittaa, vaikka itse yhdyntä olisi nopeasti ohi.

– Myös nainen voi olla huono seksissä. Yleensä tämä ilmenee siten, ettei osoita mitään kiinnostusta toimintaan, vaan makaa ja odottaa homman olevan nopeasti ohi. Ei myöskään suostu kiihottamaan miestä millään tavoin.

”Huono seksi on totista”

Huonoa seksiä leimaa myös leikillisyyden ja heittäytymisen puute.

– Joko on todella tylsää, eli toinen on passiivinen koko ajan, liian epäitsekäs, liian vietävissä. Jännite häviää silloin. Hyvä seksi vaatii sopivaa itsekkyyttä, aloitteellisuutta, jopa hitusen röyhkeyttä. Toinen ääripää on myös huono eli aina itsekäs ja suoraviivainen tyyppi, joka ei osaa lukea tilannetta ja toisen reaktioita. Huono seksi on totista.

Suorituskeskeisyys turmelee nautinnon herkästi.

– Huonoa seksi on silloin, jos parin väliltä puuttuu kipinä, kiinnostus toiseen ja kaikki henkinen yhteys. Silloin homma menee vain suoritukseksi. Ei jää aikaa hitaaseen nauttimiseen, vaan kaikki vedetään läpi nopeasti minimisuorituksella.

Liika hoppu ei muidenkaan mielestä ole hyvästä.

– Se on huonoa seksiä, jos mies heti orkun jälkeen menee suihkuun tms. Pitää jäädä hetkeksi edes viereen halailemaan ja pitämään mua hyvänä.

Neljän puutteen lista

Yksi keskustelija listaa neljä huonon seksin tunnusmerkkiä:

  1. Puutteellinen esileikki: naisen kuuluu kostua reilusti ennen yhdyntää.

  2. Puutteellinen tilannetaju: ensisijainen prioriteetti pitäisi olla tuottaa kumppanille mielihyvää, ei itselleen. Miehen tulee oman orgasminsa jälkeen mahdollisesti jatkaa naisen tyydyttämistä muin keinoin kuin yhdynnällä. Seksin ei kuulu loppua miehen orgasmiin.

  3. Puutteellinen kumppanin kunnioitus – ei kysy lupaa/tarkkaile reaktioita eri asioihin, puhuu epäasiallisesti tai rikkoo yhdessä asetettuja raameja.

  4. Puutteellinen kumppanin tyydytys. Joskus riittää, että kokee tulleensa hyväillyksi ja rakastetuksi. Tästä pitäisi jutella kumppanin kanssa.

Erään keskustelijan mielestä huonointa seksiä on se, kun sitä ei ole.

– Toiseksi huonointa olisi, jos kumpi vain menettäisi kaiken mielenkiinnon itse saatuaan. Myös säälistä saatu seksi olisi onnetonta, mutta tilanteen tullen kelpaisi sekin. Huonoa seksiä voisi olla myös suoraan sisään ilman esileikkiä, mutta joskus taas se on ihanaa. Tilanteet vaihtelevat, mitä kumpikin milloinkin haluaa.

Milloin sinä olet saanut omasta mielestäsi huonoa seksiä? Miksi se oli huonoa? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?