”Laahustin laittamattomana muodottomassa trikooteltassa” – Kirsikka suree, että unohti perhearjessa olla puoliso miehelleen

Julkaistu:

Suhteet
Kun elämä pyörii lasten ja työn ympärillä, suhteen vaaliminen voi jäädä puolitiehen.
Parisuhteen päättyminen voi olla ankara peiliin katsomisen paikka. Nimimerkki Itsetutkiskelija kertoi jutussamme ymmärtäneensä , miksi mies jätti hänet toisen takia.

– Olin ollut tyhmä. Nalkuttanut, lihonut, vältellyt seksiä, valitellut väsymystä ja uppoutunut lapsiperheen arkeen. Olin luottanut siihen että toinen jaksaa hormonivaihtelut ja kiukuttelut, ja haluttomuuteni tehdä mitään yhdessä. Tuijotin vain omaan napaani, hoidin lapsia ja pidin omia kulissejani kunnossa. Lapset aikuistuivat ja muuttivat pois. Miestä en juuri huomioinut. Olin vaan, hän tunnusti.

Lapsiperhearki voi viedä suhteen mennessään, sen tunnistaa myös Kirsikka.

– Olin juuri tuollainen perheenäiti. Elämä pyöri lasten ympärillä ja sen lisäksi riitti mielenkiintoa vain kodin sisustukseen. Itse laahustin laittamattomana jossain muodottomassa trikooteltassa tai koko talven toppahousuissa (myös kaupunki- ja kyläilyreissuilla). Unohdin kokonaan olla myös puoliso miehelle. Puhuinkin miehelle/miehestä kuin tämä olisi yksi lapsista.

Liitto kuivui kokoon.

– Kun harrastaa seksiä vain kerran puolessa vuodessa, eikä muutenkaan oikein koskaan halaile tai suukottele, niin sitä vaan katkeaa yhteys toiseen. Ajaudutaan erilleen.

Kaksiteräinen miekka

Vai että lapsiperhe arki vie? Se on kaksiteräinen miekka, kirjoittaa nimimerkki Uusi Nainen.

– Lihoit, nalkutit ja seksikin loppui. Mutta osallistuiko mies perhearkeen, antoiko käydä lenkillä ja auttoiko lasten kanssa, jotta nainen jaksoi seksiä iltaisin? Nyt kahdessa suhteessa olleena, miehet jättävät usein naiselle lastenhoidon ja pitävät omat harrasteensa. Virkein mielin jaksavat suhdettakin. Kun ero tulee ja nainen menee vaihtoon, viikonloppuisyys mahdollistaa lomareissut ja rennomman elämän.

Tämä on naisen mukaan ikävää, mutta totta.

– Nykyisen miesystäväni ex-vaimo hoitaa 95-prosenttisesti lapsen. Mies pääsee mielestäni tosi helpolla. Suhteemme kukoistaa.

Myös Maisa pohtii, paljonko Itsetutkiskelijan mies teki perheen ja vaimonsa eteen.

– Aikaa hänellä tuntui olevan etenkin itselleen. Vaimo uupui ruuhkavuosiin ja unohti itsensä ja parisuhteen hoidon. Sen sijaan, että mies olisi ollut tasavertainen kumppani ja vanhempi, hän hankki sivusuhteen. Kamalaa, että nainen syyttää itseään.

Kahden vaiheilla

Näinhän se menee, myötäilee nimimerkki Salarakas Kirsikkaa.

– Vaimo ei halua tehdä mitään yhdessä. Ei lähde ulkoilemaan, vaikka kuinka kauniisti koettaisi pyytää. Istuu vain sohvalla ja katsoo vanhoja hömppäsarjoja uusintana uudestaan ja uudestaan. Seksiä onnistuu ehkä kerran kuukaudessa samaan, mutta vaimo ei koskaan tee itse aloitetta.

Jos haluan vaikkapa lavatansseihin, niin sinne on pakko mennä yksin ja ilman lupaa, koska hänellä on aina joku vaiva. On jalka, selkä, polvi, niska tms. Lääkärissä ja kaikenlaisissa hoidoissa juostaan joka viikko, mutta ei niistä näytä apua olevan. Rouvan paino-ongelmista en viitsi edes mainita. Kahden vaiheilla tässä keikutaan.

Onneksi on salarakas olemassa, mies tunnustaa.

Nimimerkki Punnertajaa komppaa.

– Itselläni on juuri tuo tilanne. Kolme lasta, joista vanhin on tokalla. Vaimo on lihonnut huomattavasti, ehkä 20–30 kiloa, eikä sillä ole mitään intressiä hankkiutua kuntoon. Seksi on täysin sen myötä kuollut. Mutta mustasukkainen hän silti on. Todennäköisesti minulle riittäisi, että hän pääsisi takaisin normaalin ihmisen kokoiseksi, jolloin myös sängyssä alkaisi varmaan tapahtua.

– Tunnen olevani ansassa tällä hetkellä. Itse pidän kunnostani huolen, mutta vaimoa tämä ei kiinnosta.

”Päätin alkaa pitää itsestäni huolta”

Nimimerkki Äitix4 kertoo kyllä katsoneensa peiliin ja tukeneensa, mutta tulleensa silti petetyksi.

– Seksiä on ollut aina. Lihonut en ole, päinvastoin. Ehdottanut yhteisiä iltoja, aikaa, mutta toisella ollut aina kiire. Ensimmäiselle sivusuhteelle löytyi aikaa kyllä. Samoin uusimmalle. Samaan aikaan kun raadoin kodin ylläpitämisessä, lasten, koiran ja oman työn hoitamisessa, löytyi miehellä aikaa toiselle. Ei minulle tai meille.

– Petturuus on tehnyt katkeraksi, vaikka rakkautta riittää, vieläkin.

Kahden lapsen äiti puolestaan väsyi raatamaan.

– Päätin alkaa pitämään itsestäni huolta. Lopetin ruoanlaiton, miehen pyykkien pesun, siivoukset, lakanoiden vaihdot yms. Tein vain ihan pakolliset hommat, jotka lapset vaativat. Aloin käymään harrastamassa, tanssimassa ja ystävieni kanssa. Miehen oli pakko tarttua soppakauhaan, pestä pyykkiä ja hoitaa lapsia. En enää ihmetellyt, miten miehillä riittää virtaa odottaa seksiä päivän päätteeksi. Olin elämäni kunnossa ja halukas, kun sain omaa aikaa ja levätä tarpeeksi. Ottakaa miehet opiksi ja antakaa vaimollenne yhtä paljon vapaa-aikaa kuin itsellänne on.

Mitä mieltä olet lapsiperhearjen vaikutuksesta parisuhteeseen? Millaiset ovat kokemuksesi? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Ota kantaa

Jakautuuko vastuu perhearjen pyörittämisestä suhteessanne tasan?

Kyllä 32% Ei 68%
Ääniä yhteensä 4805

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt