”Petän vaimoani toisten miesten kanssa – luulin, että homouden voisi laittaa syrjään”

Julkaistu:

Pettäminen
Keskustelu uskottomuudesta jatkuu. Syrjähypyistä kertovat myös ne, jotka pettävät.
Nimimerkki Syvissä vesissä käynyt kertoi jutussamme, miten hänen 26 vuotta kestänyt avioliittonsa päättyi pettämiseen –mutta ”se toinen olikin mies tai useita miehiä”. Se loukkasi.

Keskustelu syrjähypyistä jatkui.

– Uskollisuutta odotetaan ja arvostetaan parisuhteessa. Aiheesta kuitenkin keskustellaan nykyään enemmän ja avoimemmin, sanoi seksuaaliterapeutti, kliininen seksologi Tiina Vilponen Sexposta aiemmin jutussamme.

Iso osa Ilta-Sanomien seksikyselyyn vastanneista ei osannut antaa erityistä syytä pettämiselle. Lähes puolet kertoi syyn olleen joko pelkkä mielihalu tai jännityksen tai vaihtelun etsiminen.

Nimimerkillä Ei enää varattuja pettäminen sai alkunsa ”jonkinlaisesta uteliaisuudesta”

– Olin tuollainen varatun miehen mies, hän tunnustaa.

– Toisen miehen kanssa kaikki tuntui helpolta ja sujui ilman mitään säätämistä. Tätä kesti vähän yli vuoden, kunnes kaveri yllättäen ilmoitti, ettei hän halua enää jatkaa tapailua, koska hänen päänsä ei kestä enää salailua. Ymmärsin asian ja toivoin kuitenkin, että oltaisiin kuitenkin kavereita ja tehtäisiin samoja asioita kuin ennenkin. Hänelle se ei käynyt, vaan halusi pistää välit poikki kokonaan.

”Tulin itsekin petetyksi”

Mies oli ymmällään, mutta joutui tyytymään asiaan. Ikäväkseen hän huomasi tulleensa itsekin pahemman kerran petetyksi. Syrjähyppykumppani oli valehdellut liki kaikesta.

– Hänellä oli seksiseuranhakuja eri homodeittisivustoilla. Kerran hän jopa ehdotti minulle tapaamista vaikkei tiennyt kuka edes olen. En vastannut hänelle. En tiedä miksi hän teki noin ja miksi hänestä oli tullut tuollainen, joku sanoisi kevytkenkäinen. Sääli hänen avopuolisoaan. Jokaisella lienee omat syynsä käytökseensä.

Ninnalla on vastaavia kokemuksia

– Tapailin yhtä miestä. Oli ollut avioliitossaan uskoton ja kertoi jatkuvasti tästä kuviosta. Kaikki muka on takana.

Mies oli salaa netissä, mutta jäi kiinni.

– Selkärangaton mies ei silti myöntänyt mitään. Sitten pommi. Sanoi makaavansa miesten kanssa ja halusi edelleen kokeilla. No. Se tyyppi jäi.

”Petän miesten kanssa”

– Olen tuollainen ”kauhistus”, mies, joka on pettänyt vaimoaan toisten miesten kanssa. Vaimoni tietää asiasta ja onhan se kova paikka hänelle. Hän on minulle rakas. Olen aika umpikujassa, tunnustaa nimimerkki Miesten kanssa pettävä.

Mies hyväksyy homoutensa, vaikka asia onkin vaikea.

– Tiedän, että en tee oikein pettäessäni. Emme halua erota. Pelkään hänen murtuvan. Minäkin haluan jatkaa. Pitkä avioliittomme on ollut hyvää aikaa myös minulle kaikesta huolimatta.

Avioliittoon mies ei mennyt pettääkseen.

– Luulin, että homouden voisi laittaa syrjään. Rakastimme toisiamme ja halusimme perheen. Myös yleinen suhtautuminen homouteen vaikutti asiaan, mutta ei pelkästään. Parisuhdetta miehen kanssa en kuvitellut mahdolliseksi. Olen myös miettinyt, olenko seksiaddikti.

Syvät jäljet

Pettäminen voi jättää syviä arpia. Nimimerkki Kaide kertoo tukeneensa 10 vuotta naimisissa ollutta sukulaistaan vaikealla hetkellä.

– Yhtenä yönä hän soitti ja pyysi päästä meille asumaan. Asuimme silloin Saksassa ja hän Suomessa. Mistään mitään tietämättömänä minä tietysti sanoin, että tule vaan heti kun pääset. Hän sai lopulta sanottua, ettei ole rahaa, kun mies vei kortit. Siitä alkoi valjeta mistä oli kyse.

Mies oli tuonut pitkäaikaisen miesystävänsä yhteiseen asuntoon ja heittänyt vaimonsa ulos.

– Petetty oli aivan sekaisin. Katsottiin parhaaksi, että vaimoni lähti aamulla Suomeen hänen tuekseen ja auttamaan järjestelyissä. Järkyttynyt ystävämme ei kyennyt hoitamaan mitään. Ei edes itseään.

Asia tuli täytenä yllätyksenä jokaiselle.

– Hän asui luonamme ja se pettymys, häpeän tunne ja itsesyytökset vain lisääntyivät. Hänelle piti hankkia ammattiapua Suomessa. Vaimoni lähti tueksi. Se auttoi saamaan taas elämästä kiinni. Vuosia se kesti silti. Tapahtuma jätti pysyvät arvet mielenterveyteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt