”Kun ovi painui kiinni, ymmärsin, että olin vain nalkuttanut, lihonut, vältellyt seksiä, valitellut väsymystä” – ero voi olla kova peiliin katsomisen paikka

Julkaistu:

Erot
”Hän sanoi, ettei halua kuolla pystyyn.”
Kun käsillä on ero, tunteet voivat purkautua epätoivoisiin tekoihin ja toisen syyttelyyn. Eikä aina ihme: kerroimme, kuinka pahalta tuntuu, kun tulee esimerkiksi petetyksi.

– Olin valmis vetämään turpiin uutta tyttöystävää, tunnustaa eräs nainen tässä jutussa.

Harvempi tulee ainakaan julkisesti tunnustaneeksi, että ero oli ennen muuta oma peiliin katsomisen paikka. Nimimerkki Itsetutkiskelija näyttää olevan poikkeus.

– Mies jätti toisen takia. Kun ovi painui kiinni ymmärsin, että olin ollut tyhmä. Nalkuttanut, lihonut, vältellyt seksiä, valitellut väsymystä ja uppoutunut lapsiperheen arkeen. Olin luottanut siihen että toinen jaksaa hormonivaihtelut ja kiukuttelut, ja haluttomuuteni tehdä mitään yhdessä. Tuijotin vain omaan napaani, hoidin lapsia ja pidin omia kulissejani kunnossa. Lapset aikuistuivat ja muuttivat pois. Miestä en juuri huomioinut. Olin vaan.

Miehen lähtö oli järkytys, varsinkin lähtöhetken sanat.

– Hän sanoi, ettei halua kuolla pystyyn.

Vuosi eron jälkeen nainen kertoo ”ryhdistäytyneensä”. Uusi suhdekin olisi tervetullut.

– Eläkeikäiseksi piti elää, jotta ymmärsi oman tyhmyytensä, hän kirjoittaa.

Tunnekylmyys pilasi avoliiton

Olemme aiemmin kertoneet myös Jannesta, joka sanoo suoraan, että oma tunnekylmyys johti eroon.

Janne, 39, vältti parisuhteessaan erimielisyyksistä ja vaikeista aiheista puhumista. Jos keskustelu muuttui riidaksi, Janne yritti estää sen etenemisen vetäytymällä ja sulkeutumalla. Kun riita harvoin äityi rajuksi, Janne raivostui.

– Sekin oli varmaan yksi tapa lopettaa riita, että vei kiukun ääripisteeseen, jossa toiselle tuli pelko, että mihinköhän tämä voi vielä mennä.

Riidellessään, tai oikeastaan edes suhteen aikana, Janne ei ajatellut asiaa näin analyyttisesti. Kiukku tuntui oikeutetulta, koska toinenkin käyttäytyi huonosti riitojen aikana.

Vasta ero havahdutti Jannen miettimään mustasukkaisuuttaan, välinpitämättömyyttään ja kiukunpuuskiaan.
Millaisia tunteita ja pohdintaa ero on sinussa kirvoittanut? Ryhdyitkö tunnepuuskassa epätoivoisiin tekoihin? Kerro ja keskustele kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt