Seksitilastot vaihtelevat alueittain – täälläpäin Suomea tullaan eniten - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Seksitilastot vaihtelevat alueittain – täälläpäin Suomea tullaan eniten

Eri puolilla Suomea asuvat suomalaiset kokevat seksiin liittyvät asiat hyvinkin eri tavalla.

Lappilaiset nauttivat selvästi eniten seksistä ilman orgasmia.

4.4.2019 20:49

Setvimme taannoin suomalaisten seksielämääja teimme johtopäätöksen: vilkkainta seksielämää maassamme lienee Halsualla. Pikkupaikkakunnalla rakastellaan kaksi kertaa niin usein kuin koko Suomessa keskimäärin.

Keskipohjanmaalaisessa Halsuan kunnassa vastaajat kertoivat harrastavansa seksiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. Koko Suomen keskiarvo on 1,5 kertaa.

Toisin sanoen suomalaisten seksielämä vaihtelee alueittain.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Samaa sanoo Kaalimato.comin kysely. Siitä selvisi, että eri puolilla Suomea asuvat suomalaiset kokevat monet seksiin liittyvät asiat hyvinkin eri tavalla.

Itä-Suomessa eniten orgasmeja

Ajatukset ja kokemukset etenkin orgasmeista, seksiseuran hakemisesta ja seksivälineistä poikkeavat Kaalimadon kyselyn mukaan alueellisesti toisistaan.

Itä-Suomessa asuvista 61 prosenttia kertoo saavansa orgasmin lähes aina harrastaessaan seksiä kumppanin kanssa. Toiseksi useimmin orgasmin saavuttavat lappilaiset, joista 58 prosenttia kertoo laukeavansa.

Länsi-Suomessa sen sijaan 55 prosenttia saa orgasmeja lähes aina ja Etelä-Suomessa enää 51 prosenttia.

Näkemykset orgasmin merkityksestä vaihtelevat niin ikään alueittain. Yli puolet itäsuomalaisista kertoo, että hyvä seksi päättyy heidän mielestään aina orgasmiin. Muualla Suomessa orgasmiin ei suhtauduta yhtä tiukasti.

– Olemme aina kaikki yksilöitä, joten liian pitkälle meneviä yleistyksiä ei kannata tehdä, sanoo seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen.

– Stressillä ja kiireisellä elämäntyylillä voi olla iso vaikutus seksielämään. Se saattaa osaltaan selittää lukuja niin kutsutussa ruuhka-Suomessa asuvien kohdalla. Myös väestötiheydellä sekä esimerkiksi kaupungin ja maaseudun elämäntyylieroilla voi olla merkitystä.

Seksin – kuten orgasmien saamisen – sujuvuutta haittaavat tyypillisimmin väsymys, stressi ja työpaineet.

Orgasmia ei aina tarvita

Lappilaiset nauttivat selvästi eniten seksistä ilman orgasmia. Itäsuomalaisista sen sijaan vain 46 prosenttia kertoo nauttivansa seksin harrastamisesta, vaikka se ei päättyisikään laukeamiseen.

Etelä-Suomessa puolet ja Länsi-Suomessa lähes puolet nauttii seksistä myös ilman orgasmin saavuttamista.

Seksuaalinen tyydytys ei ole yhtä kuin orgasmin saaminen, Tanskanen on muistuttanut.

Monien asiantuntijoiden mukaan ensimmäinen askel kohti orgasmeja saattaa hyvinkin olla se, että luopuu seksin orgasmikeskeisyydestä ja yksinkertaisesti keskittyy hetkeen.

Seksikumppaneita suomalaiset hakevat monipuolisesti niin lomamatkoilta, laivoilta, sovelluksen kautta kuin myös työpaikoiltaan. Vähiten seksiseuraa edellä mainituista paikoista ovat löytäneet itäsuomalaiset ja eniten eteläsuomalaiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?