30 vuoden yhteinen elämä oli hetkessä ohi, kun miehen vuosien salasuhde paljastui: ”En halua tavata heitä kumpaakaan, koskaan” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

30 vuoden yhteinen elämä oli hetkessä ohi, kun miehen vuosien salasuhde paljastui: ”En halua tavata heitä kumpaakaan, koskaan”

Julkaistu: 23.3.2019 18:14

Erosta toipuminen vie väistämättä aikansa.

Kerroimme joitain päiviä sitten Sannasta, joka puhui avoimesti avioeroon liittyneistä vaikeista tunteista ja ristiriitaisista teoista. Kuten siitä, että Sanna kirjoitti ex-miehensä uuden kumppanin autoon huulipunalla sanan huora.

Sanna ei ole ainoa, joka painiskelee erotilanteessa varsin äärimmäisten tunteiden kanssa, se selviää lukijoiden kertomuksista.

Nimimerkki Yksi petetty ja jätetty kertoo, kuinka iso shokki ja yllätys ero oli. Paljastui, että puolisolla oli ollut suhde toiseen naiseen jo muutaman vuoden ajan.

– Menin shokkiin, en voinut uskoa tapahtunutta, edelleenkään en ymmärrä sitä. Luettuani artikkelin, tunsin, että olisin toiminut samoin kuin tarinan Sanna. En kuitenkaan olisi mennyt pesemään huulipunaa, kirjoitusta, pois, hän kirjoittaa.

 Repisin hiukset ja silmätkin hänen päästään, vihani on niin suuri.

Viime vuodet ovat olleet raskaat. Nainen ehti olla entisen miehensä kanssa 30 vuotta.

– En tiedä, kuinka toimisin, jos tämä entisen mieheni nykyinen, tulisi vastaan, repisin hiukset ja silmätkin hänen päästään, vihani on niin suuri. En milloinkaan tule tätä asiaa hyväksymään, en halua tavata heitä kumpaakaan, koskaan.

”Suru on yhä läsnä”

Naisella on onneksi ollut ystäviä, jotka ovat tukeneet ja halunneet auttaa häntä. Kaikki eivät ole eronneen tuskaa ymmärtäneet.

– Miksi en pääse vielä yli, pitäisi jo unohtaa ja mennä eteenpäin. Eivät kaikki voi ymmärtää sitä, että voin vielä surra eroa ja puolisoa. Muutama ystävä on jäänyt vierellä kulkemaan, he ovat jaksaneet tukea. He ovat niitä, jotka myös soittavat ja kysyvät, kuinka sinä voit tai jaksat.

Nainen on tästä hyvin olen kiitollinen. Tukeminen ja kuuntelu ovat arvokkaista.

– Ei jätetylle voi sanoa, että elämä jatkuu ja tulee uusia vastaan, ei hän sitä silloin halua kuulla.

Erosta on kulunut nyt kaksi vuotta.

– Suru on päivittäin yhä läsnä, en näytä sitä, mutta se on sisälläni ja odottaa hetkeä kun olen yksin kotonani, ja silloin saan surra. En ymmärrä, kuinka joku voi tehdä kumppanilleen näin katalasti, pettää, valehdella ja jättää kylmästi. Ei vai puolisoa, vaan koko perheen, aikuiset lapsemme ja ihanat lastenlapsemme. Yhteisen elämämme. Tämä on koko perheen suru.

Ero on myös uuden elämän alku.

”Erojuhlat”

Myös nimimerkki Walk in my shoes ymmärtää Sannaa.

– Olen käynyt läpi samanlaisen eron ja olen myös ajatellut, että surevalla leskellä on ainakin totaalinen loppu tunteille, kun taas eronneella alkaa vuosien taistelu tunteiden kanssa. Myös sympatiaa saa jotenkin puhtaampana.

Hänkin piti kotonaan erojuhlat.

– Olin valmis vetämään turpiin uutta tyttöystävää ja inhosin, että hän oli lasteni seurassa. Kävin myös terapioissa ja ajallaan helpottikin. Ex-mies haikaili takaisin, kun ero tuli tyttöystävästä, mutta olin silloin jo irtautunut henkisesti hänestä. En halunnut enää takaisin enkä olisi häneen luottanutkaan.

”Poltetut kalsarit”

– Alkuun halusin polttaa ja repiä kaikki kalsarit, joita löysin. Varsinkin eniten käytetyt. Ymmärrän hyvin sen, että tiedon tultua hyvinkin vahvoja, jopa väkivaltaisia tunteita voi olla. On täysin eri asia, toimiiko niiden tunteiden mukaisesti, eräs lukija kirjoittaa.

– Kidutin itseäni ajatellessani heitä yhdessä ja kun sain mutkan kautta tietää ex-mieheni erektiohaasteista uudessa suhteessa, tunsin järisyttävää vahingoniloa.

Itseään ei silti kannata kiduttaa.

– Toipuminen vie aikansa, sen jälkeen ei taaksepäin juurikaan katsella. Hyviä hetkiä voi kantaa muistoissa, kun siihen pystyy.