Tämän suomalaiset oikeasti haluavat tietää seksistä – anonyymeihin kysymyksiin vastaava terapeutti paljastaa

Julkaistu:

Seksi
Kaalimato kertoo, millaisia seksikysymyksiä suomalaiset kysyvät nimettömästi verkossa.
Mikä mahtaa olla Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaiselta tyypillisesti kysytty seksiin liittyvä asia? No iso O eli orgasmi.

Orgasmivaikeuksista ei välttämättä vieläkään uskalleta tai kehdata puhua ääneen. Kyseessä on kuitenkin yleinen ongelma.

Orgasmivaikeuksia voivat aiheuttaa esimerkiksi seksuaalisuuteen liittyvät myytit, puutteet anatomian ymmärryksessä, parisuhdeongelmat, syyllisyys, häpeä, epäonnistumisen pelko, käsittelemättä jäänyt traumaattinen kokemus, stressi, kielteiset tunteet tai päihteet.

Tutustu itseesi

Lavikaisen vastaus kysyjille on yleensä se, että omaan seksuaalisuuteen, itsetyydytykseen ja orgasmiin liittyviä asioita ja asenteita kannattaa tutkiskella – esimerkiksi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta lukemalla.

– Omiin, hyvältä tuntuviin erogeenisiin pisteisiin ja vartalon kohtiin on hyvä tutustua armollisella otteella. Fyysisten mielihyvää tuottavien paikkojen opiskelun lisäksi kannattaa kääntää katse myös omiin mielikuviin. Seksuaalisilla mielikuvilla on rajattomat mahdollisuudet tuottaa mielihyvää, kiihottaa ja johdattaa orgasmiin, Lavikainen sanoo Kaalimadon tiedotteessa.

Orgasmin saamiseen tarvitaan yleensä rentoutunut ja kiireetön olotila. Se vaatii kontrollista irti päästämistä, heittäytymistä sekä antautumista nautinnolle.

– Matka orgasmiin vaatii osalla hyvinkin paljon opettelua ja aikaa. Siitä ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, vaan nauttia matkasta avoimin ja rauhallisin mielin.

”Esinahkani on kireä”

Orgasmivaikeuksien lisäksi anonyymisti kysellään myös muun muassa seksivälineiden käytöstä sekä omaan kehoon liittyvistä asioista, kuten kireästä esinahasta.

Kireälle esinahalle ei Lavikaisen mukaan tarvitse tehdä mitään, ellei siitä aiheudu jotakin haittaa tai vaivoja, kuten toistuvia tulehduksia.

Ahdasta esinahkaa voi Lavikaisen mukaan päivittäin varovasti venyttää rasvan tai öljyn avulla.

Jos venyttelystä aiheutuu kipua tai esinahan kireys ei ole helpottanut kuukaudessa, kannattaa varata aika lääkäriltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt