”Tajusin harrastaneeni seksiä tyttöystäväni isän kanssa” – oletko sinä törmännyt entiseen heilaan yllättävässä paikassa?

Julkaistu:

Seksi
Oletko törmännyt entisiin kumppaneihisi yllättävissä yhteyksissä?
– Viitisen vuotta sitten minulla oli biseksuaalinen vaihe. Harrastin seksiä monien vastaantulijoiden, myös miesten kanssa. Tilanne kuitenkin muuttui, kun tapasin uuden kumppanini ja rakastuin, lukija kirjoittaa Guardian-lehdessä.

Asiaa monimutkaistaa se, että kesken lounaan tyttöystävän vanhempien kanssa mies tajusi harrastaneensa seksiä tämän isän kanssa. Nyt mies ei tiedä, pitäisikö suhde päättää.

Jokaiselle on menneisyytensä

Jokaisella on oma parisuhdemenneisyytensä, ja menneisyyden tapahtumia on hyvä käydä läpi uuden kumppanin kanssa.

Seksielämään liittyvää historiaa ei kuitenkaan välttämättä ole viisasta kertoa kaikessa laajuudessaan. Joskus toisen menneisyyttä on vaikea ymmärtää tai käsitellä.

– Joskus se osapuoli, joka haluaa tietää toisen aikaisemmasta seksielämästä, ei kuitenkaan kestä kuulemaansa. Osapuoli, jolta kysytään, saattaa suuressa rakastumisen huumassaan kertoa kaiken, koska uskoo toisen tarvitsevan tuon tiedon, pari- ja seksuaaliterapeutti totesi jutussamme.

Entisen varjossa

Entisen haamu voi myös varjostaa uutta suhdetta. Jos irrottautuminen vanhasta ei onnistu, se voi muodostua esteeksi uudelle alulle.

– Se, että exän haamu on läsnä, ei ole mikään hyvä ennusmerkki uuden suhteen jatkumiselle, sanoo pari- ja perheterapeutti tässä jutussa.

Hän suosittelee, että edellisen suhteen asiat käytäisiin läpi ennen kuin alkaa silmäillä mahdollisia uusia kumppaneita.

Kerro kokemuksistasi!

Oletko sinä törmännyt yllättävissä tilanteissa entisiin seksikumppaneihisi? Tai varjostaako entinen uusia suhteitasi? Kerro se kommenttikentässä tai lähetä postia osoitteeseen noora.valkonen@iltasanomat.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt