Tinder-konkari Anu, 40, lataa suorat sanat deittisovelluksen suurimmista ongelmista – kaksi asiaa häiritsee erityisen paljon - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Tinder-konkari Anu, 40, lataa suorat sanat deittisovelluksen suurimmista ongelmista – kaksi asiaa häiritsee erityisen paljon

”Voisiko Tinder ottaa käyttöön lapsenkasvotunnistimen, joka estäisi alaikäisten kuvien julkaisemisen?” Anu pohtii.

6.3.2019 19:00

Deittisovellusten valtias Tinder oli joskus hauska peli ja jopa hyödyllinenkin. Nykyään se tarjoilee käyttäjälleen varsin jänniä juttuja, kertoo Tinder-konkari Anu, 40.

– Kun pitkästä aikaa viritin Suomessa Tinderin ja laitoin haun päälle, tuntui kuin olisin saapunut täysin uuteen maailmaan. Sovellus tarjosi paljon bdsm-seuralaisia sekä kimppakivaa, Anu kiteyttää.

Hän on käyttänyt muutaman vuoden ajan deittisovellusta epäsäännöllisesti. Loma-aikanaan ja matkoillaan Anu laittaa Tinderin päälle kuin automaattisesti. Se on hänen keinonsa tutustua uusiin ihmisiin uusissa paikoissa. Nyt välissä on ollut kuukausien tauko.

Anu huomasi selvän muutoksen suomalaisten Tinder-käyttäytymisessä.

– Suomessa en ole koskaan nähnyt aiemmin näin valtavaa määrää esimerkiksi pareja, jotka etsivät kolmatta pyörää. Samaan aikaan se on ihastuttavan vapautunutta sekä hieman pelottavaa, kun ottaa huomioon, että Tinderin käyttöliittymä on pysynyt samanlaisena jo pitkään.

Myös roskapostit häiritsevät.

– Viimeksi sain viikonloppuna Tinderin inboksiini viestin, jonka luulin olevani joltain mätsiltäni. Mutta se osoittautui finanssiyhtiön mainokseksi, jossa markkinoitiin deittilainaa.

Tällä hetkellä Anu pohtii vakavasti Tinderin poistamista lopullisesti. Ainakin siihen asti, kun sovellus uudistuu.

Anun mukaan erityisesti kaksi asiaa tekee Tinderistä vanhanaikaisen.

1. Erikoinen kuvakäytäntö häiritsee

– Vanhoja hääkuvia, lasten kuvia, piiskoja… profiileissa pyörii nykyään hämmästyttäviä kuvia. Varsinkin lasten kuvat miesten profiileissa ovat yllättäviä: kaikki eivät suinkaan esittele omia lapsiaan, vaan mukana voi olla muita sukulais- tai kummilapsia. Miksi ihmeessä?

Miksi toinen henkilö, vieläpä alaikäinen, liitetään mukaan deitti-ilmoitukseen? Omasta jälkikasvustaan voi ilmoittaa tekstissä tai myöhemmin yksityisviestissä.

Voisiko Tinder ottaa käyttöön lapsenkasvotunnistimen, joka estäisi alaikäisten kuvien julkaisemisen? Kaikki tuskin ovat kysyneet lupaa siltä alaikäiseltä, jonka kuvan he ovat ladanneet palveluun.

2. Erilaiset halut huutavat eri osioita

– Kun selailen Tinder-profiileja, katselen niitä useimmiten kahdenkeskinen suhde mielessäni. Suhteen laatu voi olla mitä vain – mielialastani ja paikastani riippuen. Lomamatkoilla paikallisen kaverin löytäminen onnistuu kätevästi Tinderistä.

Suomessa toivon löytäväni jotain vakavampaa, vaikka lähdenkin kevyin askelin liikenteeseen. En uskalla toivoa heti kättelyssä, että deitistä syntyisi jotain vakavampaa.

Tällä hetkellä tuntuu, että suomalaiset etsivät Tinderissä lähinnä seksiseuraa.

Vastaan tulee yhä kinkympää tarjontaa. Myös kimppakivaan haetaan seuralaisia koko ajan enemmän. On mahtavaa, että suomalaiset ovat vapautuneet ja toteuttavat seksiunelmiaan, mutta mieleen tulee pakosti: voisiko Tinder uudistaa asetuksiaan?

Olisi mainiota, jos sovelluksen asetuksissa voisi valita kimppakivan. Silloin parinvaihtajat, ryhmäseksin tarjoajat ja etsijät olisivat niin sanotusti omassa lokerossaan. Nyt Tinder on unohtanut kimppakivan harrastajat kokonaan.

Tässä on iso dilemma. Ihmisiä ei tietenkään pitäisi luokitella; monet kuuluvat moneen ”lokeroon” seksissäkin – tai ainakin haluaisivat kuulua. Laajemmat Tinder-asetukset voisivat kuitenkin helpottaa hakua ja madaltaa kynnystä yhteydenottoon.

Miehen ja naisen lisäksi Tinder saisi ottaa huomioon muunsukupuoliset. On vanhanaikaista määritellä vain kaksi sukupuolta.”

Oletko hörröpörrö vai CV-nainen?

Me Naisten haastattelema Antti Kivimäki, 40, on hänkin harrastanut nettideittailua jo vuosia. Vuosien varrella hän on käynyt nettitreffeillä noin 200 kertaa. Kokemustensa perusteella Antti on listannut 11 erilaista deitti-ilmoitustyyppiä.

Tunnistatko itsesi kuvauksista, jotka ovat saaneet nimekseen esimerkiksi hörröpörrö ja cv-nainen? Lue kuvaukset täältä.

Lue lisää:

Parinvaihto pelasti Maijan ja Nikon suhteen: ”Kun näen vaimoni nauttivan seksistä toisen kanssa, nautin itse”

Sinkut kertovat, miten ihan oikeasti löytävät seksiseuraa: ”Kavereiden miespuoleiset kaverit ovat kaikki höynäytetty”

Anna kävi vuoden ajan Tinder-treffeillä – paljastaa karmeat kokemuksensa

Neljän vuoden selibaatin jälkeen räjähtävää seksiä: Minna löysi intohimon 46-vuotiaana

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?