”Ensimmäisen kahvikupillisen hän tuo sänkyyn” – suomalaiset kertovat arkisista rakkaudenteoista

Julkaistu:

Rakkaus
Mikäli et ole aikoihin osoittanut rakkautta kumppanillesi, käy nyt tuumasta toimeen.
Pienet rakkauden teot vievät harvoin muutamaa minuuttia kauempaa. Silti ne ehtivät viestiä siitä, että toista pitää tärkeänä, rakkaana ja vaivannäön arvoisena.

Arkiset huomionosoitukset voivat olla yksinkertaisia, mutta ne jäävät helposti jalkoihin arjen pyörityksessä. Rakkaudenosoituksia kannattaisi kuitenkin viljellä, koska ne voivat vaikuttaa varsin paljon omaan ja suhteen hyvinvointiin.

Kalliit lahjat eivät ole rakkauden mitta. Ystävänpäivän hengessä keräsimme esimerkkejä hyvää mieltä tuottavista teoista:

”Ihana illallinen”

On ollut aivan ihanaa, jos töistä väsyneenä kotiin tullessa kumppani on tehnyt ruokaa, kattanutkin vielä, se on todella tuntunut aivan mielettömän ihanalta. Oma mieheni arvosti suuresti niinkin yksinkertaista asiaa, kuin tekemääni voileipää. Saan myös ajoittain kukkia, se on parasta arjen keskellä.

Itse yritän huomioida myös sellaisissa asioissa, jotka tiedän hänelle tärkeäksi. Ei kuulosta kauhean romanttiselta tiskata ja siivota keittiötä toisen vuoksi, mutta tiedän, että kumppanini ahdistuu kaaoskeittiössä. Teen sen usein en miellyttääkseni, vaan ihan oikeasti rakkaudesta, jotta hänelle olisi hyvä tulla kotiin. Bonuksena tästä hän huomioi minua hyvällä ruoalla

”Aamupala valmiiksi”

Mieheni tietää aamu-unisuuteni, joten hän helpottaa arkiaamujani tekemällä minulle joka päivä aamupalan valmiiksi. Ensimmäisen kahvikupillisen hän tuo sänkyyn, ja keittiössä odottavat valmiit kinkkuvoileivät.

”Kahdenvälistä”

Sellaisia pieniä lauseita, joiden merkityksen vain me kaksi tiedämme. Esim. ”Olet nätti”, jossa ”nätti” tarkoittaakin jotakin ihan muuta kuin ulkopuolinen kuulija saattaisi arvata.

”Pikkulahjoja”

Pieniä lahjoja piiloon tai tyynylle/tiskikaappiin/matkalaukkuun.

”Kukkia”

Hän vie aina roskat, koska minä syystä tai toisesta vihaan erityisesti roskien viemistä. Minä puolestani teen lähes aina ruoan. Hän myös tuo kukkia usein spontaanisti yllätykseksi, mikä on tosi ihanaa.

”Myötäelämistä”

Kun aloimme seurustella, olin kasvissyöjä ja poikaystäväni sekasyöjä. Jotta voimme kokata ja syödä yhdessä, hänkin jätti lihan kokonaan pois ruokavaliostaan.

”Kunnossapitoa”

Tuon kukkia vaimolle, vaikka ei olisi mikään vuosipäivä, nimipäivä eikä syntymäpäivä. Sain häneltä sukat ja pari hyvää paitaa, kun hän muistaa ”terävät” kantapääni ja aikaiset lähtöni töihin kello 6.30 alkavaan aamuvuoroon.

”Maltillisesti herkkuja”

Mieheni suurin herkku on lakritsa, joten tuon sitä hänelle kaupasta. En kuitenkaan aivan joka päivä, jotta rakkaani vyötärönympärys ei paisuisi liian suureksi. Toisen terveyden tukeminenkin on rakkautta. Mieheni puolestaan hieroo iltaisin jalkojani ja laittaa minulle ruokaa.

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen vinkkejä

Millaisin tavoin sinä osoitat kumppanillesi, että hän on sinulle tärkeä? Entä hän sinulle? Kerro se kommenttikentässä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt