”Tavataan joku toinen päivä” – tällaisesta viestittelystä voit tunnistaa totuutta karttavan kaartelijan - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Tavataan joku toinen päivä” – tällaisesta viestittelystä voit tunnistaa totuutta karttavan kaartelijan

Epäiletkö, että ihastustasi ei kuitenkaan kiinnosta? Totuus kannattaa kohdata, vaikka se sattuisikin.

Julkaistu: 18.1.2019 18:36

Kaartelija ei pysty sanomaan suoraan, että kiinnostus ei riitä.

Nettisovellukset ja älypuhelimet ovat mullistaneet deittailumaailmaa. Viime aikoina on keskusteltu muun mikropettämisestä sekä ”ghostaamisesta” – eli siitä, kun toinen ihminen katoaa haamun lailla ja jättää vastaamatta viesteihin ja puheluihin.

Tämänkaltaiset tylyt pakit tuntuvat pahalta, sillä toinen ei anna selitystä sille, miksi orastava suhde ei ottanutkaan tuulta alleen.

Independent-lehti arveli jokin aikaa sitten, että ”curving” – vapaasti käännettynä kurvailu tai kaartelu – on yksi uusi trendi, josta kannattaa olla tietoinen.

Toinen osapuoli ei tällöin ilmaise suoraan sitä, että häntä ei oikeasti kiinnosta, vaan asia jää ikään kuin rivien väliin. Ilmiöstä kirjoittavat myös Me Naiset sekä muun muassa Huffington Post.

Mistä kaartelijan voi tunnistaa?

Kaartelija voi käyttäytyä esimerkiksi näin:

  • Viestiin vastaaminen kestää pitkään, joskus monta päivää

  • Vastaus voi olla hätäisen oloinen, kuten: ”Anteeksi, että en ole vastannut, koska minulla on ollut niin kiire...”

  • Hän ei koskaan aloita viestittelyä

  • Huomaat, että syvällisempi keskustelu ei millään tahdo käynnistyä

  • Hän antaa ymmärtää, että hän haluaisi tavata, mutta luistaa aina tilanteesta. ”Tavataan joku toinen päivä” tai ”Tänä viikonloppuna ei onnistu, mutta tehdään pian jotain yhdessä” ovat esimerkiksi sopivan liukkaita ilmaisuja.

”Itsetunnon pönkitystä”

Kaartelu on kuin pakkien toistuvaa antamista hymy huulilla.

Kiinnostuneemmalle osapuolelle kaartelijan käytös voi olla tuskallista. Syvällä sisimmässään hän saattaa tajuta, että toinen ei ole kiinnostunut. Silti hän roikkuu kiinni toivossa.

Psykologi arvelee Independentin jutussa, että kaartelijan käytöksen taustalla voi olla se, että hän haluaa pönkittää itsetuntoaan. Jatkuva tyrmääminen voi saada kaartelijan tuntemaan itsensä halutuksi.

Toisaalta toisen ihmisen torjuminen, pettymyksen tuottaminen, ei ole monellekaan helppoa.

Mitä tehdä, jos kokee tulleensa kaartajan uhriksi? HuffPostissa on käypä vinkki: lue saamasi viesti ja kuvittele, että se on tunteettoman robotin kirjoittama. Jos viestistä tosiaan puuttuu kaikki tunne, kyse on todennäköisesti kaartelusta.

Oletko sinä törmännyt kaartelijaan? Mitä tapahtui ja miten setvit tilanteen? Kerro se kommenttikentässä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?