Ulkomailta Suomeen Tinder-treffeille matkustanut mies oli kaikin tavoin jotain ihan muuta kuin piti - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Ulkomailta Suomeen Tinder-treffeille matkustanut mies oli kaikin tavoin jotain ihan muuta kuin piti

Vanhoja kuvia, kovia vaatimuksia – lukijat kertovat, mikä Tinder-profiileissa mättää.

Nettiprofiilien takaa ei aina paljastu sitä, mitä luvataan.

10.1.2019 19:00

– Älkää nyt viitsikö, aikuiset miehet! pamautti Tinderiin päätynyt kolmekymppinen Laura jutussamme.

Laura latasi avioeronsa jälkeen nettideittisovelluksen ja yllättyi: Tinderin kautta voi löytyä kiinnostavia tyyppejä, mutta toisaalta monien miesten profiilit eivät anna niiden haltijasta totuudenmukaista kuvaa. Kuvat saattavat olla esimerkiksi vanhoja tai kököllä tavalla käsiteltyjä.

Juttu kirvoitti keskustelua myös naisten profiilien ”puutteista”. Näin Ilta-Sanomien lukijat kommentoivat Tinder-kokemuksiaan.

”Tästä tietää, että kannattaa pysyä kaukana”

  • Ikivanhat kuvat eli lomakuvat joskus vuodelta keppi ja keihäs.

  • Ikänsä valehtelevat eli selvästi viisikymppistä lähestyvät naiset, jotka kiven kovaa väittävät olevansa 25-vuotiaita.

  • Käsitellyt kuvat – mukaan lukien Snapchat-filttereillä höystetyt kuvat.

  • Ne, jotka laittavat kuvan ainoastaan leuasta ylöspäin. Tästä tietää jo heti, että kannattaa pysyä kaukana.

  • Ne, jotka kirjoittavat että ”ota selvää”. Kyseinen henkilö tahtoo käytännössä Netflix ja chill, mutta on joko ujo tai ei uskalla sanoa sitä suoraan.

Kirsi

 

Moni kertoo törmänneensä netissä siihen, että profiilin takaa paljastuukin aivan erilainen henkilö:

”Se olikin ukkomies”

Tinderistä ei ole kysymys, mutta treffipalvelusta kuitenkin. Alle nelikymppisenä tein treffit pitkän, urheilullisen, 50-vuotiaan miehen kanssa. Todellisuudessa hän oli pitkä, liioittelematta kahtasataa kiloa hipova 65-vuotias sydänpotilas.

Outoa on sekin, että hän matkusti Suomeen Euroopan toiselta laidalta ja tunnusti vasta täällä olevansa sekä impotentti (sairauden vuoksi) että ukkomies. Hän kertoi kaikkien kaveriensa sanovan, ettei hän vaikuttanut päivääkään yli viisikymppiseltä. En tiedä, mitä hän minusta lopulta halusi, mutta suhdetta ei tästä syntynyt.

Sinkku

Monen mielestä vaatimukset ovat useasti liian korkealla:

”Naiset etsivät prinssiä”

Edelleen se suurin ongelma Tinderissä on, että kouluarvosanalla 5–7 naiset etsivät sitä kympin prinssiä. Silloin jäävät kaikki normaalimmat (lue omalla tasolla olevat) ja pidempään suhteeseen usein myös potentiaalisemmat profiilit katsomatta, kun miehen ulkonäkö ei ollutkaan jonkun mallin tasolla.

Ongelma

”Koirakuvat vasemmalle”

Tuossa jutussa ei ollut mitään sellaista mitä ei löytyisi myös monen naisen profiilista. Puuttui vain se että on monta kuvaa koirasta tai hevosesta. No, koirakuvat siitä hyviä että voi pyyhkäistä vasemmalle.

Tindermies

 

”Liikaa vaatimuksia”

Minua häiritsi Tinderissä ja aiemmin netin deittipalveluissa liian vaativat naiset. Tavalliset tallukat tuntuivat hakevan sitä unelmien poikamiestä. Joo, sinkkutavis olen edelleen, mutta mieluummin käytän vapaa-aikani johonkin hyödyllisempään ja mukavampaan, kuin yritän esittää jotain parempaa mitä olen. Luotan nykyisin enemmän sattumaan, kuin näihin mobiileihin karjamarkkinoihin.

Jaketsu

”Ei montaakaan profiilia”

Itse pyyhkäisen välittömästi profiilin ohi jos kuvissa on: sukellusta tai muita ”hei mä extreme-harrastan” -kuvia, golffausta, tennistä, moottoripyöräilyä, pelkkää matkustamista, tappelukoiria, lapsia (niitä saa olla muttei kuvia profiilissa), ex-puoliso etenkin ulkomaalainen, sotkuinen asunto, äidin asunto tai sisustus (esim. kukkaverhot ja plyyssisohva), kuvia missä ollaan kännissä tai huumeissa, kaverin kuvia, ei omaa kuvaa ollenkaan, paljas yläkroppa tai kroppa ilman päätä, tukka kampaamatta, ylipainoa tai alipainoa +/-50 kg, ikivanha kuva, täysin tekstitön profiili.

No näillä kriteereillä ei tule montaakaan profiilia jonka voisi hyväksyä. On ilmeisesti liikaa vaadittu, että ihan tavallinen mies normaalilla tuoreella kasvo-/vartalo kuvalla ja edes muutama sana, että tietää ettei profiilia ole perustettu vaan jotta pääsee pläräämään nättejä naisia.

Normaali kiitos

Moni on kuitenkin myös löytänyt etsimänsä Tinderistä, oli se sitten hetken huumaa tai loppuelämän kumppani.

”Rehellisyys maan perii”

Olin Tinderissä puoli tuntia ja klik. Jokin siinä katseensa kosketti. Suomalainen mies, käsittelemätön (ihan itse otettu) selfie ja hymy. Loput kuvat kertoivat harrastuksista ja olivat arkisen rehellisiä. Supertykkäys!!

Käsittämätön tapahtui: se löytyi. Elämäni rakkaus! Mies erottui chatista kohteliaisuudellaan, rehellisyydellään ja aitoudellaan. Pian jo puhuimme puhelimessa; ennen ensitreffejä puhuimme ”sata tuntia”. Useamman päivän puhumisen jälkeen päätimme tavata. Loppu onkin historiaa. Tinder-häitä vietettiin viime kesänä. Rehellisyys maan perii, myös Tinderissä.

Tindervaimo

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?