Mustasukkaisen miehen kanssa seurustelu jätti jälkeensä tavan, jota ulkopuolisen on vaikea ymmärtää: ”Se on niin selkäytimessä” - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Mustasukkaisen miehen kanssa seurustelu jätti jälkeensä tavan, jota ulkopuolisen on vaikea ymmärtää: ”Se on niin selkäytimessä”

Mustasukkaisuus on inhimillistä, mutta joskus se voi mennä yli kaikkien rajojen.

8.1.2019 19:00

Monella suomalaisella tuntuu olevan kokemusta mustasukkaisista kumppaneista. Pieni mustasukkaisuus on ihan tervettä, mutta ääritapauksissa mustasukkaisuus voi olla jopa vaaraksi turvallisuudelle.

Mustasukkaisuus on myös yleinen syy parisuhdeongelmiin ja eroihin. Lukijat kertovat kokemuksistaan:

”Nauhureita, seuraamista ja uhkailua”

Nauhureita kotona ja autossa, auton ajokilometrien seuraaminen, ystävieni uhkailu. Piti olla kuvia ja kuitteja. Pelkät kuitit ja ostokset eivät olisi todistaneet mitään. Ne olisin voinut hommata mistä vain ja sillä aikaa olisin ollut panemassa jotain muuta miestä. Hänellä oli liiton ulkopuolisia suhteita. Minulla ei.

Puheisiin alkoi tulla laajennettu itsemurha. Miten joku yö polttaisi kotimme, kun minä ja lapset nukutaan. Minua ei saisi kukaan muukaan, jos hän ei saisi. Siinä vaiheessa lopetin noin 17 vuotta kestäneen suhteen. En jäänyt odottelemaan, toteutuuko tuokin, vai ei.

”Naisystävä tutki kännykän”

Minulla oli kerran naisystävä, joka tutki aina kännykkäni kenelle olin soittanut, uteli vallankin ketä ne naispuoliset on. Kaikki olivat asiakasyritysten työntekijöitä. Jossain vaiheessa sain tarpeekseni, kun en enää saanut lähteä edes metsästämään tai kalastamaan. Pyysin kyllä mukaan, muttei voinut lähteä koska hän oli töissä myös lauantaisin.

”Olin nuorena todella mustasukkainen”

Avopuolisoni oli erittäin kaunis ja veti miehiä puoleensa. Oli sietämätöntä elää naisen kanssa, jonka kimppuun miehet hyökkäsivät. Tämä johti mustasukkaisuuteen ja kerran avasin naiseni poissa ollessa hänen päiväkirjansa. Päiväkirjasta selvisi, että hän oli ihastunut matkoilla eteläeurooppalaiseen mieheen. Kun naiseni lähti uudestaan kyseiseen maahan, pakkasin tavarani ja lähdin pois yhteisestä kodistamme. Ei naisen suhde tummaan komistukseen kestänyt kauan, mutten yrittänytkään aloittaa suhteemme lämmittämistä uudelleen, vaikka nainen olisi tahtonut vielä yrittää. En halunnut enää elää mustasukkaisena miehenä.

”Mies tuli noutamaan”

Miesystävä tuli kesken ravintolaillan hakemaan kotiin. Kyllä hävetti! Työkaveri selkeästi huomasi, että en ollut kesken illan kutsunut hakemaan kotiin. Mies ei vaan kestänyt olla kotona kaikessa rauhassa vaan oli alkanut pelkäämään, että tanssin ja pussailen toista miestä siellä juhlissa. Ei olla enää kimpassa.

Moni kertoo, että ylimustasukkainen kumppani on syynännyt jatkuvasti viestejä ja sometilejä.­

”Huulipunat katosivat miehen kaappiin”

Seurustelun alussa huulipunia alkoi häviämään, ja ne löytyivät myöhemmin miehen kaapista paidan taskusta. Punaiset huulet olivat kuulemma merkki siitä, että halusin muita miehiä. Jos sohvatyynyt olivat sekaisin tai lakanat oli vaihdettu, ne olivat merkkejä siitä, että olin pannut jonkun kanssa miehen poissa ollessa. Jos olin kaupassa 10 minuuttia myöhempään kuin miehen aikatauluttamana siellä kuuluisi aikaa, olin käynyt jonkun luona panemassa. Illanvietoissa ei saanut jutella miesten kanssa eikä nauraa niiden jutuille. Nyt erottuani olen tajunnut, miten sairasta kaikki oli.

”Ilmoitan kaiken”

Aloin joskus seurustella miehen kanssa, jonka olin tuntenut noin vuoden. Aluksi kaikki oli ihan jees, mutta juomisen lisääntyessä mustasukkaisuus paheni.

Hänen ajatusmaailmansa:

  • Nuudelien maustepussi: kondomi.

  • Öljynpoistolaput meikkipussissa: kondomi.

  • Kumihanska: kondomi.

  • Kasvorasvatahra: spermaa.

  • Vettä vaatteilla: spermaa.

Hän sai apua ongelmiinsa monta vuotta sitten, mutta edelleen näytän, kenelle laitan viestiä ja keneltä sain viestiä. Laitan kuvaa esimerkiksi kaupasta ja vanhemmilta, että olen siellä missä sanon olevani. Jos kassalla on paljon jonoa kun käyn kaupassa, ilmoitan tästäkin sekä tekstillä että kuvalla.

Miestä ei oikeasti enää kiinnosta eikä hän ymmärrä miksi ilmoitan näistä asioista. Mutta opin nämä tavat hänen mustasukkaisina aikoinaan, sillä hän raivosi, ellen selittänyt kaikkia tekemisiäni. Se on niin selkäytimessä, että on vaikea lopettaa.

Mustasukkaisen kumppanin kanssa eläminen voi tuntua vankilalta.­

”Erehdyin avioon narsistin kanssa”

Hän muun muassa jankutti, että minulla on naisten nimillä miesten numeroita puhelimessa. Ei sitten voinut soittaa, vaikka käskin, niihin numeroihin, että vastaako mies vai nainen. Lisäksi olin pannut varmasti naapurissa asuvaa vartijamiestä, koska se hymyili tervehtiessä minulle. Kaikkea muutakin sairasta voisi kertoa. Tulisi pitkä teksti. Onneksi sain voimia erota, olin aika lamaantunut.

”Ankaraa kuulustelua”

Aluksi kaikki oli hyvin. Vähitellen kuitenkin kaikki yhteydenpito miespuolisiin tuttaviin piti katkaista, sain jutella vain hänen kavereilleen. Tutki kännykän, sähköpostin ja sometilit. Jokainen kotoa poistuminen (kauppareissu, roskien vienti...) piti selittää ja todistaa.

Jos joku mies edes vahingossa vilkaisi minun suuntaani esimerkiksi kaupassa, tarkoitti se heti suhdetta tai että minulla oli vähintäänkin flirttiä ko. miehen kanssa. Jokaisen yksin kotona viettämäni viikonlopun jälkeen mies etsi todisteita pettämisestä ja kuulusteli raivon vallassa, koska oli varma, että valehtelen kaikesta. Lopulta en enää saanut poistua kotoa ilman, että miehen paras ystävä lähti mukaani vahtijaksi. Jälkeenpäin olen miettinyt, että miksen nähnyt metsää puilta aiemmin.

”Kauhun kylväjä”

Ex-työkaverillani oli mustasukkainen mies. Soitteli jatkuvasti työpaikalle ja pommitti kysymyksellä, koska tulet kotiin. Raportoida piti jokaisesta liikkeestä erikseen. Ja minä ex-työkaverini ystävänä olin varmasti epäilty itsekin.

Kerran pelkäsin ihan tosissani henkenikin puolesta, kun kaverini auton tehtyä tenät saimme ajopelin vihdoin ehjänä ex-työkaverini kotiin. Vastassa ei ollut iloinen aviomies, joka olisi iloinnut siitä, että pääsimme ehjänä perille. Alkoikin aivan hirvittävä kuulustelu ja raivoava mies huusi niin, että pelkäsin tosissani, pääsenkö kotiin hengissä. Onneksi ex-työkaverini otti miehestä hatkat ja katosi hänen elämästään. Hulluinta oli, että ne ihmiset jotka tämän miehen tunsivat, pitivät häntä kunnollisena ja mukavana ihmisenä, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään.

”Liika on liikaa”

Tapaamani mies soitti mustasukkaisuuksissaan turhan puhelun kun olin illalla kaupan sovituskopissa yksin, kuvitteli että siellä on joku mukana. On jo ex. Toinen uusi mies suuttui siitä kun en ollut hänen tavoitettavissaan tietyllä hetkellä. Kun näin sukulaisiani, en olisi saanut nähdä sukulaisiani ja seurauksena oli erittäin vihainen puhelu kuulustelun kera. Nyt olen sinkku.

Liiallinen mustasukkaisuus ei katso sukupuolta. Kuten nämäkin lukijoiden kertomukset osoittavat, niin miehet kuin naisetkin voivat olla se suhteen piinaavan mustasukkainen osapuoli.­

”Viisi vuotta pelkkää kyttäämistä”

Jos en ollut töistä kotona neljään mennessä, puhelimet alkoivat laulaa ympäri kaveripiiriä. Futistreenit alkoivat klo 18, ja jos tulin treeneistä klo 20, olin ilmiselvästi ollut jonkun naisen luona. Treenithän loppui 19.30.

Kauppareissuun ei missään tapauksessa saanut ruuhka-aikana mennä puolta tuntia kauempaa, muuten minua haisteltiin ja väitettiin tuoksuvan hajuvedelle. Ostamani kallis konjakkipullo oli kuulemma tarkoitettu jollekin naiskaverilleni. Auton apukuskinpenkkiä jos oli siirretty, oli siinä ilmiselvästi istunut joku nainen, jonka kanssa sekstailen, kun siinä oli tumma hius. Äidilläni on mustat hiukset.

Firman risteilylle laitettiin vaimon kaveri kytikselle. En käynyt kuulemma lätkätreeneissä, vaan kävin jonkun rikkaan vosun luona. Lopulta väsyin, petin sitten oikeasti, sitähän exä tahtoi. Nappasin nykyisen vaimoni kainaloon ja annoin exälle lähtöpassit.

”Daamilla flippasi”

Tapailin taannoin muutaman kuukauden viehättävää ja hyvin menestynyttä naista. Asiat olivat kohdillaan, seksi upeaa ja perusarki luisti muutoinkin. Valitettavasti daamilla flippasi yläkerrassa pahemman kerran. Avoimen Instagram-tilini seuraajia ”olin käynyt varmaan kaikkia panemassa”. Facebook-kaveriksi ei voinut ryhtyä samasta syystä. Duunireissuista palatessani nukuin viikonlopun kotonani. Mikäli ei nähty, olin taas panemassa muita. Naispuoliset ystäväni olisi pitänyt jättää elämästä tai katkaista yhteydenpito heihin. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

”Perhehelvetti”

Nyt jo ex-puoliso näytti tapansa vasta kun meillä oli jo yhteinen koti ja lapsi. Teki vuorotyötä, soitti yöllä kotiin että olinhan varmasti kotona (seinäpuhelin). Joskus piti herättää lapsi sanomaan heipat isälle, ja samalla isä kyseli, että oothan omassa sängyssä. Pikkareissa (pyykkikorissa) oli naisten juttuja, se oli tietty spermaa vieraalta mieheltä. Minun puolen sukulaismiesten (jopa oman veljen) kaikkien kanssa panin exän mielestä. En saanut meikata, käydä kampaajalla, harrastaa yksin enkä käydä missään ilman lapsia tai miestä. Siitä perhehelvetistä kirjoittaisi kirjan.

  • Kuuntele artikkelin yläpuolella olevalta videolta lisää kertomuksia mustasukkaisuudesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?