”Palopuron puuma” Laura vaihtoi avioliittonsa 15 vuotta nuorempaan Pekkaan – kolmen yhteisen vuoden jälkeen ikäero näkyy vain yhdessä asiassa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Palopuron puuma” Laura vaihtoi avioliittonsa 15 vuotta nuorempaan Pekkaan – kolmen yhteisen vuoden jälkeen ikäero näkyy vain yhdessä asiassa

42-vuotias neljän lapsen äiti Laura vaihtoi nuupahtaneen avioliittonsa 15 vuotta nuorempaan Pekkaan.

6.1.2019 19:00

”Onneksi olkoon! Olet voittanut viikon majoittuja -palkinnon ja saat ilmaisen lounaan”, Palopuron hostellin emäntä Laura kirjoitti Pekalle tekstiviestissä. Miehellä ei käynyt mielessäkään, ettei mitään arpajaisia koskaan ollutkaan ja Laura toivoi vain tapaavansa hänet uudestaan.

– Luulin, että se oli ihan oikea juttu, joten jätin vastaamatta viestiin ja menin vain ilmaiselle lounaalle, Pekka hymähtää.

  • Ilta-Sanomat vieraili Palopuron hostellilla kesällä 2018. Yllä olevalla videolla Laura kertoo, miten kipinän saa pidettyä yllä parisuhteessa.

Koska mies ei hoksannut ensimmäisestä viestistä, toiminnan nainen lähetti toisen ja kolmannenkin. Siitä on nyt kolmisen vuotta. Laura oli tuolloin vielä hiljalleen kuihtuvassa avioliitossa, ja 15 vuotta nuorempi Pekka tuli raikkaana henkäyksenä keskelle Lauran nuupahtanutta avioelämää.

– Alkuun se oli vain kevyttä ja hauskaa. Hain elämäniloa kulissiin, jota pidimme kotona pystyssä. Olin ollut henkisesti kuollut edellisen vuoden ja Pekan myötä tunsin olevani taas elossa, Laura kertoo.

Mitä pidempään viestittely jatkui, sitä enemmän Laura halusi olla Pekan kanssa. Lopulta hän uskalsi ottaa ratkaisevan askeleen ja lähti avioliitostaan. Sen jälkeen Laura alkoi kutsua itseään leikkisästi Palopuron puumaksi.

Laura kertoi IS:lle aiemmin, että hänen edellisessä liitossaan yhteinen aika kului lopulta alkoholin säestämänä. Pekan tultua kuvioihin alkoholinkäyttö jäi pois kuin itsestään. –En enää tarvinnut alkoholia paetakseni arkea.

Palopuron hostelli sijaitsee puolimatkassa Hyvinkään ja Jokelan välissä. Se on pysytetty vanhaan kouluun, jossa Lauran viisihenkinen perhe pitää majaansa. Lapset asuvat opettajanhuoneessa, Laura ja Pekka nukkuvat rehtorin kansliassa.

5–11-vuotiaat lapset ovat joka toinen viikko isällään, joka asuu kivenheiton päässä samalla kylällä. Tosin rutiini meni vastikään sekaisin, kun Pekka ja Laura lomailivat kahden viikon verran Egyptin Hurghadassa. Kyseessä oli yrittäjäpariskunnan ensimmäinen hengähdyshetki pitkään aikaan. Samalla he juhlistivat puolivuotiasta avioliittoaan sekä syntymäpäiviään. Laura täytti 42, Pekka 27.

Kun Laura miettii itseään vajaa kolmekymppisenä, hän ei olisi voinut kuvitellakaan astuvansa valmiin lapsiperhearjen keskelle. Pekka puolestaan sujahti rooliin kuin huomaamatta. Hän oli valmis vakiintumaan.

– Se meni kieltämättä yllättävän sulavasti, koska Pekka ei lähtenyt väkisin yrittämään tai vetämään roolia. Lapset lämpenivät hänelle hyvin pian yksi kerrallaan, Laura kertoo.

Lauran rohkeat päätökset ovat saaneet aikaan kyräilyä ja ikäviäkin kommentteja. –Ei me niistä välitetä. Ne selän takana puhujat ovat syystäkin siellä selän takana, toteaa Pekka.

Pariskunnan 15 vuoden ikäero näkyy heidän arjessaan lähinnä huumorin muodossa. Arvoihin, luonteeseen tai yrittäjyyteen se ei vaikuta.

– Pekka ei tietysti ole ehtinyt näkemään esimerkiksi maailmaa yhtä paljon kuin minä. Mutta se on pelkästään ihanaa, että hänen kauttaan saan kokea asioita uudelleen ensimmäistä kertaa, ulkomailla asunut ja lentoemäntänäkin työskennellyt Laura kertoo.

– Lentäminen ole ihmisten hommaa, Pekka lohkaisee.

Heti kun alkuaikojen viestittely alkoi saada vakavampia sävyjä, Laura ja Pekka nostivat kissan pöydälle. He molemmat tahtoivat tietää, mitä toinen odotti tulevaisuudelta. Ikäeron takia ei ollut päivänselvää, että puhuttiin samoista asioista.

Kun keskustelu kääntyi jälkikasvuun, Laura kertoi Pekalle sterilisaatiosta, joka hänelle tehtiin viimeisen lapsen keisarinleikkauksen yhteydessä. Pekka tahtoi olla Lauran kanssa siitä huolimatta.

Pari päätyi maistraatin kautta avioon helatorstain jälkeisenä perjantaina ja heistä molemmista tuli Mäkisiä.

– Persoonallinen nimi, vai mitä, Pekka vitsailee.

Kun Laura kertoi elämänmuutoksestaan ensi kertaa kesällä 2017, hän sai vastaansa valtavan palautetulvan. Kritiikin seasta löytyi myös kannustavaa palautetta ja samaistumisen tunteita. –Monen mielestä oli ihanaa, että ihmiset uskaltavat rakastaa.

Naimisiinmenon jälkeen Laura matkusti Tallinnaan sterilisaation purkuun. Ikuisuuspäätös oli alkanut kaduttaa neljän lapsen äitiä, joka haaveilee vielä yhdestä vauvasta.

– Olen nyt vasta toipunut leikkauksesta. Sanoisin, että se on pahempi kuin keisarinleikkaus, jossa kipu unohtuu, kun saa vauvan syliin. Tuolta piti lähteä kotiin tyhjin käsin pelkän kivun kanssa, Laura kertaa.

Sterilisaation purkaminen ei suinkaan palauta hedelmällisyyttä ennalleen, mutta antaa taas mahdollisuuden luonnolliselle raskaudelle. Lauran munanjohtimet yritettiin yhdistää molemmin puolin. Oikealta se onnistui, vasemmalta ei.

Lääkäri antoi Lauralle ja Pekalle 40-60 prosentin mahdollisuuden luonnolliseen raskauteen. Vielä ei ole tärpännyt.

– Taistelen koko ajan ikää vastaan, mikä pienentää todennäköisyyttä. Halusin kuitenkin antaa tälle mahdollisuuden, jotten katuisi sitä myöhemmin.

Pekka suhtautuu vauvahankkeeseen rauhallisesti.

– Se tulee, jos on tullakseen. Meillä on kuitenkin jo neljä tenavaa, joilta tulee isänpäiväkortti joka vuosi, Pekka hymyilee.

Laura ja Pekka esittelevät käsissään olevia sydäntatuointeja, jotka he ottivat yhteenkuuluvuuden merkiksi Kanariansaarilla. Pekalla kuva on oikeassa kädessä ja Lauralla vasemmassa, jotta ne ovat somasti rinta rinnan parin kulkiessa käsi kädessä.

Lauran ja Pekan yrityksellä Yhden tähden tarinalla on tällä hetkellä kolme eri toimipaikkaa: Palopuron hostelli Hyvinkäällä, lounaskahvila Jokelassa ja aamiaispaikka Jokelan asemalla. Laura kirjoittaa yrityksen tarinoita Facebookiin ja hitsariksi kouluttautunut Pekka häärää keittiössä. Pari haaveilee oman pienen hotellin avaamisesta.

Koska yrittäjien arki on hektistä, Laura ja Pekka panostavat yhteisiin hetkiin esimerkiksi lounasajan ja lasten hakemisen välissä. Laura tietää kokemuksesta, että suhde voi kuihtua kasaan, ellei siitä pidä huolta.

– Yhteinen tekeminen on tärkeää. Jos parisuhteessa on menty siihen suuntaan, että petipuuhat eivät enää kiinnosta, niin ei kannata aina heti hypätä sänkyyn, vaan aloittaa tekemällä muita juttuja yhdessä, Laura tietää.

Vaikka Laura sai Pekkansa vasta avioliiton ja neljän lapsen jälkeen, hän ei tekisi mitään toisin.

– Olen käynyt läpi niin paljon erilaisia kriisejä, että opin jatkuvasti uutta itsestäni. Kaikki on mennyt juuri niin kuin piti, muuten minä en olisi minä.

Mistä kyse?

Laura Mäkinen tuli tunnetuksi vuoden 2017 kesällä, jolloin hän kertoi suhteestaan 15 vuotta nuorempaan Pekkaan ja nimitti itseään leikkisästi Palopuron puumaksi.

Laura ja Pekka ovat sittemmin menneet naimisiin ja pyörittävät nykyään yhteistä yritystä ja uusioperhettä Tuusulassa ja Hyvinkäällä.

Laura kävi puolisen vuotta sitten Tallinnassa sterilisaationpurkuoperaatiossa, sillä pari haaveilee yhteisestä lapsesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?