”Hyvä seksi lähtee siitä, että masturbointi on kunnossa” sanovat parikymppiset Jenni ja Kaisa - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

”Hyvä seksi lähtee siitä, että masturbointi on kunnossa” sanovat parikymppiset Jenni ja Kaisa

Nuoret naiset puhuvat uudessa podcastissaan avoimesti seksistä – myös niistä asioista, joihin liittyy häpeää tai jännitystä.

5.1.2019 19:51

Seksissä kaikki lähtee omaan itseen tutustumisesta. Näin sanovat parikymppiset Jenni Janakka ja Kaisa Merelä, joiden uusin aluevaltaus on seksiä käsittelevä podcast Himocast.

Seksuaalista itsetuntemusta voi lisätä etenkin sooloseksillä.

– Kaikki hyvä paneminen lähtee siitä, että masturbointi on kunnossa, Kaisa tiivistää podcastissa.

Naiset pohtivat, voiko nautintoa ylipäänsä pystyä vastaanottamaan ja antamaan, ellei ensin pysty antamaan sitä itselleen.

Sooloseksi on Kaisan ja Jennin mielestä tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia.

– Varsinkin kun alkaa masentaa, ahdistaa ja mieli alkaa vetää mustiin, nukun, syön, liikun ja masturboin hyvin, Jenni sanoo.

Silloin kroppa pysyy hereillä ja aktiivisena.

Yhteys omaan naiseuteen

Kaisan mukaan hänellä on omaan seksuaalisuuteensa ja vaginaansa tiivis yhteys.

– Mulla on tosi vahva yhteys häneen ja hän ilmoittaa minulle olemassaolostaan usein. Esimerkiksi jos tapaan jonkun viehättävän miehen, hän alkaa siellä räpiköimään ja jumppaamaan ja pumppaamaan että ota toi.

Jenni tuntee samoin.

– Kun on ihana flirtti käynnissä jonkun kanssa, tökin välillä omaa vulvaani lihaksien kautta, koska tiedän, että mun kehossa alkaa tapahtua jotain Jenni sanoo.

Jos stressikäyrä on korkealla, yhteys katoaa herkästi. Se voi eskaloitua siihen, että seksi ei ole edes ajatuksissa eikä sitä tee mieli – vaikka juuri seksi ja orgasmi voisivatkin olla erinomaista vastalääkettä stressille.

Kaisan mielestä yhteys omaan naiseuteen säteilee myös ulospäin.

– Kyllä mieskin sen huomaa, jos tulen lantionpohjalihakset sykkien hänen luokseen.

Sooloseksirutiini

Orgasmi kuuluu Kaisan päivittäisiin rutiineihin. Niinä päivinä, jolloin hän ei ole harrastanut seksiä, Kaisa hankkii sen itse.

– Mulle se on semmoinen iltarituaali.

Puhtaat lakanat, rentoutuminen, silmät kiinni ja omaan maailmaan, missä tapahtuu kaikkia ihania asioita!

Jenni taas saattaa rentoutua kiireen keskellä itseään tyydyttämällä. Hän tietää, että orgasmin on luvattu lisäävän luovuutta.

– Masturbointi on breikki, tauko, tapa nollata aivot.

Kaisa ja Jenni kannustavat kaikkia koskettelemaan itseään – se on tapa ylläpitää hyvinvointia.

Seksitaitoja voi kehittää

Sinkkuina elävät naiset ovat keskustelleet masturboinnista myös kumppaniensa kanssa.

– Olen pitkäaikaissinkku, mutta elämän varrelle sattuneiden heilojen ja rakastajien kanssa on tullut juteltua. Mutta harvemmin olen kertonut spesifiä kuvausta siitä, miten teknisesti toimitan masturbointia, enemmänkin kerron kokevani sen osaksi hyvinvointiani sekä asiaksi, joka tuottaa minulle iloa, Jenni sanoo Ilta-Sanomille.

– Puhun masturboinnista mielelläni kumppaneiden kanssa ja jaamme toisillemme myös uusia tekniikkalöydöksiä, jotta niistä pääse nauttimaan myös toisen käden kautta, Kaisa komppaa.

Sooloseksi on taito, jota voi kehittää, ja josta ei ainakaan kannata ottaa stressiä.

– Jos ei lähde, sen voi aina lopettaa kesken, Jenni sanoo.

Vähemmän häpeää

Sekä Jenni että Kaisa puhuvat seksistä avoimesti. Jenni kirjoittaa ja lukee yleisölle eroottisia tarinoita, Kaisa bloggaa ja herättelee ihmisiä Instagramissa.

  • Kuuntele Jennin eroottinen tarina artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

– Me molemmat suhtaudumme samanlaisella ilolla ja uteliaisuudella seksiin ja seksuaalisuuteen. Satumme olemaan kaksi ihmistä, joiden kanssa on helppo käydä keskustelua seksistä. Emme turhia anna seksiin liittyvien jännitysten häiritä kykyämme sanallistaa pohdintoja, Kaisa sanoo.

Sooloseksiin liittyy sukupuolesta riippumatta vielä ristiriitaisia tuntemuksia.

– Toisaalta se on nautittavaa, mutta edelleen siihen liitetty häpeä häiritsee onanointia, Jenni sanoo.

Nuoret naiset haluavat ja uskaltavat puhua juuri häpeää tai jännitystä aiheuttavista asioista.

– Tiedämme, että joillekin seksiin liittyvistä asioista on vaikeampi puhua, eivätkä he siksi pääse välttämättä pohtimaan näitä toisten kanssa. Himocastin avulla pääse ikään kuin samaan kahvipöytään kuuntelemaan kavereiden avointa ja rehellistä keskustelua seksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?