Seksi & Parisuhde

Toni sai Mensan testistä täydet pisteet – puoliso Karoliina kertoo, millaista on olla parisuhteessa huippuälykkään kanssa

Julkaistu:

Me Naiset
Karoliina ei huomannut miehensä poikkeuksellista älykkyyttä heti, mutta suorapuheisuus kävi ilmi välittömästi.
Karoliina Lundeqvist tapasi miehensä Toni Järvisen 11 vuotta sitten. Tuolloin Toni ei ollut vielä käynyt älykkyystestissä, eikä hänen älykkyytensä kiinnittänyt Karoliinan huomiota – pikemminkin päinvastoin.

– En ajatellut, että hänellä olisi korkea älykkyysosamäärä. Enemmän kiinnitti huomiota suorapuheisuus: sosiaalinen älykkyys ei ole Tonin vahvuus. Se toi omat hankaluutensa suhteen alussa, kun tutustuttiin toisen sukuun ja ystäviin, Karoliina kertoo.

Hän arvelee, että hänen ja Tonin suhde saattaa näyttää ulospäin erikoiselta, mutta pariskunnan on todella helppoa olla yhdessä.

Näin Karoliina kertoo parin arjesta:

– Jo suhteen alussa kävi ilmi, että Tonilla on poikkeuksellinen keskittymiskyky ja itsekontrolli. Kun hän haluaa ottaa jonkin asian haltuun, hän opettelee siitä kaiken, minkä voi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harrastimme jonkin aikaa yhdessä krav maga -kamppailulajia, ja aika nopeasti hän oli siellä ohjaajien joukossa. Nyt hän suhtautuu opintoihin samalla tavalla. Hän suoritti äskettäin aikuislukion – kiitettävin arvosanoin – ja alkoi opiskella rakennusalan diplomi-insinööriksi.

Lukio Tonia innostikin käymään Mensan testissä, josta hän sai maksimipisteet. Hän pääsi aikanaan peruskoulusta niin huonolla todistuksella, että lukioon ei silloin ollut asiaa.

Haasteita meidän suhteessamme on toki ollut. Toni on ihminen, joka haastaa jatkuvasti. Hänelle ei keskustelussa yleensä riitä mikään ”mä en vaan tykkää siitä” -tyyppinen vastaus. Täytyy aina pysähtyä, miettiä ja perustella. Syyn on löydyttävä! Vastaukseksi onneksi riittää, että pohtii asiaa myöhemmin.

Kaksi taulukkoihmistä

Olemme molemmat taulukkoihmisiä. Meitä kiinnostaa raha-asioiden hoito, ja teemme vähintään vuosittain laskelmat kaikista kuluista ja säästöistä. Ystävät naureskelevat, kun kerromme, että vietämme laatuaikaa Excel-viikonlopun merkeissä.

Muuten meillä on eri kiinnostuksen kohteet: minä tykkään matkustella ja olla ihmisten kanssa. Tonia sellainen ei kiinnosta. Hänellä puolestaan on valtava halu opiskeluun ja itsensä kehittämiseen.

Hänellä on myös todella hyvä ongelmanratkaisutaito. Jos ystävillä on ongelmia, oli niitä sitten parisuhteessa tai teknisissä asioissa, Toni ratkoo niitä mielellään. Hänellä on suorastaan pakonomainen tarve ratkaista asioita.

Lue lisää: Mikä kuvio tulee seuraavana? Tee Mensa-testi!

Sosiaalisesti älykkäämpi

Nyt, kun meillä on kuukauden ikäinen vauva, on ollut hauskaa seurata, kuinka rennosti Toni on vauvan kanssa. Tiesin, että hänestä tulee loistava isä, mutta hiukan jännitti, kun Toni ei kiinnostunut ensimmäisten raskauskuukausien aikana vauvajutuista.

Turhaan jännitin. Kun minulla mielialat vaihtelevat ja hätäilen, Toni luo turvallista tunnelmaa: ”Ei tässä ole mitään hätää” tai ”Soitetaan neuvolaan”. Toni jaksaa hytkyttää itkevää vauvaa yöllä, vaikka lähtee aamulla kouluun.

Matemaattisesti en yllä Tonin tasolle, vaikka sosiaalisesti olen älykkäämpi. Minuakin on kiinnostanut Mensan testi, en ole vain saanut aikaiseksi. Jos saisin alhaisen tuloksen, Tonille en kyllä kertoisi!

Mitä Toni ajattelee hänen ja Karoliinan suhteesta? Lue Me Naisten jutusta!

Lue lisää:

Oletko jo liian älykäs kumppaniksi? Tutkimus paljasti älykkyysosamäärän, jonka kohdalla viehätyskäyrä kääntyy laskuun

Kuulutko älykköjen joukkoon? Vain 10 prosenttia osaa ratkaista tämän aivopähkinän

Kuka älykkö on kanssasi samanpituinen? Yli 50 nimen lista paljastaa!

Kyky lähteä baarista ajoissa kotiin ja 9 muuta tilannetta, joissa todellinen älykkyys mitataan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt