Mustasukkainen mies piilotti nauhurin puolisonsa autoon – salakuuntelija sai näpeilleen, kun kuuli mitä nauhalla oli - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Mustasukkainen mies piilotti nauhurin puolisonsa autoon – salakuuntelija sai näpeilleen, kun kuuli mitä nauhalla oli

Mustasukkaisuudesta kärsii melkein jokainen jossakin vaiheessa elämässään. Se voi kuitenkin mennä yli – ja pahasti.

Mustasukkainen kumppani saattaa keksiä mitä ihmeellisimpiä tapoja varmistaakseen toisen uskollisuuden.­

1.1.2019 19:00

Mustasukkaisuus on inhottava tunne ja aiheuttaa hallaa parisuhteessa. Jos epäilee jatkuvasti toisen uskollisuutta ja tahtoo olla mukana kaikessa, mitä tämä tekee, on suhde kiistämättä kriisissä.

Vauva.fi:ssä on jo parin vuoden ajan keskusteltu aktiivisesti mustasukkaisista kumppaneista ja näiden sairaimmista ja oudoimmista aivoituksista. Ketjuun on tullut jälleen elokuussa uusia viestejä.

Erittäin monella suomalaisella tuntuukin olevan kokemusta mustasukkaisista kumppaneista. Pieni mustasukkaisuus on ihan tervettä, mutta mustasukkaisuudellakin on rajansa. Kokosimme keskustelusta kertomuksia, joissa tunne menee jo yli. Oletko sinä kokenut vastaavaa?

Puoliso tunki tyttöjeniltaan

Jos mies joutui lähtemään töiden takia toiseen kaupunkiin, piti tekstiviestinä lähettää sijainti tai valokuva paikasta jossa olin.”

Luki tekstiviestini ja kävi läpi Facebook-kaverilistaani poistaen sieltä kaikki miehet.

Oli myös varma, että vehtailen naispuolisen ystäväni kanssa tyttöjen leffaillassa, joten istui sitten tuijottamassa, miten katsoimme Rakkautta Pariisissa -tyylisiä hömppäleffoja ja söimme sipsejä.

Vaikka kävi itsekin töissä, ilmestyi työpaikalleni kyttäämään. Kerran sain hirveät huudot, kun olin auttanut jotakuta perheenisää tietyn kirjan löytämisessä tämän pienelle tytölle.

Kumppani laski likaisia kahvikuppeja tiskikoneessa ja epäili, että heti, kun hän on poissa, joku tulee panemaan minua ja juomme kahvit.”

Sanelukone autossa

Vakoili kun olin toisen kaverin kanssa shoppailemassa ja jäi kiinni, kun kuulusteli kotona ”siitä miehestä kahvilassa” – eli jostain tuntemattomasta tyypistä, jota tönäisin ja pyysin tältä anteeksi.”

Jos olimme sopineet hänen hakevan minut, kun olin tapaamassa jotakin, tuli hän ”hyvää hyvyyttään” hakemaan minut jo ennen kuin pyysin. Kun sanoin, etten ollut vielä haluamassa kotiin, olin kamala akka, joka ei arvostanut häntä. Hänhän vain ajatteli, että olen jo ollut pitkään joten varmaan haluan jo kotiin.”

Lähdin likkakaverin kanssa lauantaiaamuna kirpputorille, enkä tajunnut, mitä mies ensin ”haki” autosta. Paluun aikana huomasin ovilokerossa sanelukoneen ja tajusinkin, että sen se mies oli vienyt nauhoittaakseen, mitä ja kenen kanssa matkan aikana juttelin. Kuunneltiin niitä ystävättären kanssa ja nauhoitettiin vielä terkut lopuksi ääliölle.”

Luotatko sinä kumppaniisi?­

Kaveri laitettiin kyttäämään kotipihaa

Oli kotiintuloajat, eikä saanut käydä opiskelijabileissä. Kerran kun menin, voi tämä pahoin fyysisesti. Esti myös opiskelijavaihtoon lähtemisen, tanssiryhmän esityksiin osallistumisen ja oppilaskunnan hallituksessa toiminnan, koska siellä vaan ryypätään ja saunotaan, mikä ilmeisesti sairaassa päässä johtaa pettämiseen.”

Kauppakäyntejä kellotettiin. Lisäksi piti toistaa sanasta sanaan kaikki keskustelut, jotka olin päivän aikana käynyt kenen kanssa tahansa, olipa kyseessä ystävä tai kaupan kanssa. Tämä johti siihen, etten enää jaksanut puhua kenenkään kanssa, koska pelkäsin, etten muistaisi kaikkia sanomiani sanoja.”

Lähti ystäviensä kanssa laivalle, ja minun tietämättäni laittoi ystävänsä tarkkailemaan minua siksi aikaa. Keskellä yötä tuli puhelu, että ketä meillä kotona oli. Kaveri oli ajanut kerrostalon ohi, ja vieraspaikalla oli auto ja meillä ikkunassa valo. Koetin selittää, että ei meillä ole ketään, enkä tiedä, kenellä on isossa kerrostalossa vieras, mutta ei uskonut. Kaveri piti päästää sisälle tarkistamaan, ettei siellä ole ketään.

Jos leffoissa tai telkkarissa oli joku seksikohtaus, hän peitti minun silmäni kuin olisin ollut joku pikkulapsi. Tämän selitys oli, että hänestä olisi epämukavaa, jos katselisin toista alastonta miestä ja voisin alkaa siksi himoitsemaan tätä.

Lisäksi tahrat olivat spermatahroja. Käsivoidetta paidalla? Spermatahra. Hihassa ruokatahra? Spermatahra. Sukassa märkä kohta? Spermatahra.”’

Välit poikki homoystävän kanssa

Kumppani vaati, että laitan välit poikki miespuoliseen ystävääni, joka on avoimesti homo. Saattaisihan tämä kuitenkin kiinnostua minusta, vaikka tein monta kertaa selväksi, että näin ei ikinä tapahtuisi ja että on loukkaavaa olettaa minun lähtevän kenen hyvänsä kelkkaan.”

Kerran järjestin yhtä näyttelyä töissä, jossa oli eräs vanha papparainen mukana asiantuntijana. Ikää oli lähemmäs 90. Mieskaveri oli siitä jostain syystä ihan kauhean mustasukkainen ja suuttui, kun sanoin illalla kuulumisista jutellessa, että olisinpa itsekin niin terve ja skarppi sen ikäisenä. Kysyi vakavissaan, että en kai minä ole sen matkaan lähdössä.”

Olen 20-vuotias heterotyttö. Taloyhtiössämme on talkkarina noin 60-vuotias heteronainen. Hän asuu talossa, ja vikailmoitukset viedään hänelle suoraan. Käyn sanomassa hänelle, että meillä on mennyt hanasta tiivisteet. Kun minuutin päästä palaan, mies on laittanut turvaketjun päälle, eikä päästä minua kotiimme, koska olen ollut muhinoimassa talkkarinaisen kanssa.”

Biisikielto

Vainoharhaisuuden huippu taisi olla, kun aivastin, ja mies kysyi, onko se jotain koodikieltä naapurin miehelle. Tai se, kun hän ihmetteli, miksi kaadoin kahviini pari milliä enemmän maitoa kuin tavallisesti. Olinko oppinut tavan rakastajalta?”

Seurustelun alussa olin melko ujo ja kokematon 19-vuotias. Jossain vaiheessa seurusteluamme muutuin itsevarmemmaksi itseni suhteen ja uskalsin olla sängyssäkin rennommin. Exän mielestä olin muuttunut paremmaksi sängyssä, ja tämänhän täytyi johtua siitä, että olin harjoitellut jonkun muun kanssa. Myös uudet alusvaatteet olivat tietenkin hankittu jotain muuta varten kuin itseäni tai häntä...”

Ex suuttui, kun kuuntelin Tuure Kilpeläisen Tahtoisin, tahtoisin -biisiä. Oli satavarma, että minulla on joku toinen.”

Mustasukkaisuus on välillä ihan oikeutettua ja normaalia, mutta jos se menee yli, se aiheuttaa ainoastaan pahaa mieltä molemmille osapuolille.­

Farkut hukassa vieraan miehen vuoksi

Exän ollessa viikonlopun työreissulla siivosin kotona ja vaihdoin sekä pesin lakanat sängystä. Hänen mielestään se tarkoitti, että minulla oli ollut siellä vieras mies, ja siksi olin joutunut vaihtamaan lakanat. En siis tuon kerran jälkeen enää uskaltanut vaihtaa lakanoita kuin vain silloin, kun exä oli kotona. Silloinkin aina erikseen mainitsin, että hei, vaihdan nyt lakanat.”

Mies sai minut käytännössä lopettamaan meikkaamisen ”tavallisina” päivinä. Olin opiskelija, eikä yliopistolle saanut mennä meikattuna, koska miehen mielestä se oli merkki siitä, että haluan iskeä miehiä. Lähdin aamulla meikittä ja meikkasin salaa autossa, jotta mies ei pahastuisi. Kotona taas oli sallittua, jopa toivottua meikata miehen mieliksi, mielellään vähän jopa sellaiseen yliampuvaan tapaan.”

Ex oli hukannut farkkunsa. Selityksenä oli, että mulla on ollut toinen mies käymässä ja se on lähtenyt ne farkut jalassa. Farkut löytyi sitten pyykkikorista...”

Onko sinulla kokemuksia mustasukkaisesta kumppanista, tai oletko itse ollut mustasukkainen? Kerro tarinasi alla!

Ilta-Sanomat ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 26.8.2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?